Onmachtig RKC kansloos onderuit in Alkmaar

RKC heeft de goede tweede helft van de maand oktober geen goed gevolg kunnen geven. In Alkmaar werd kansloos verloren van AZ: 3-0.

Na de doordeweekse wedstrijd voor de beker tegen Cambuur was het de zondagavondwedstrijd waarin RKC moest proberen een resultaat mee te nemen in het stormachtige Alkmaar. Het strijdplan kon echter al snel de prullenbak in, want na 5 minuten was het al Calvin Stengs die na een goede voorzet de bal binnen kon tikken en AZ op 1-0 zette.

De rest van de eerste helft kwam RKC er niet aan te pas en werd er dankzij Lamprou slechts met de 1-0 stand de rust in gegaan. Sow viel in de eerste helft nog wel uit met een blessure.

Na rust leek AZ de eerste paar minuten wat compacter te gaan spelen met wat meer idee naar voren, maar ook dat bleek slechts van korte duur en ging AZ verder waar het de eerste helft gebleven was: Kansen creëren. Het resulteerde nog niet in doelpunten, maar in de 68e minuut wel tot een penalty nadat de net ingevallen Paul Quasten erg dom doorgleed. De penalty werd gestopt door Lamprou en zo leek RKC misschien toch nog te kunnen gaan denken aan een slotoffensief. Niets was minder waar, want in de 72e minuut was het dan alsnog AZ dat de 2-0 binnen tikte. Het was de 75e(!) minuut toen RKC voor het eerst op goal schoot, dat zegt misschien genoeg.

In de 90e minuut was het zelfs ook nog de 3-0 die binnen werd gelopen door AZ, tot grote woede van Lamprou. Terecht, want het spel van RKC was vandaag niet om aan te zien.

Het zal volgende week tegen Sparta echt véél beter moeten wil er een resultaat gehaald worden. In het Mandemakers stadion wordt er zaterdag om 21:00 afgetrapt.