Voorbeschouwing Heracles Almelo – RKC Waalwijk

Morgen staat de eerste wedstrijd na die hele gekke break op het programma. Door de corona besmettingen in de selectie en een interlandweek hebben we twee weken niet gevoetbald, maar gaan dat morgen dus weer wel doen! Om 18:45 trappen we in Almelo af tegen Heracles.

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel twee weken geleden. Op de oorspronkelijke matchday tegen PEC kwam de club met het nieuws dat er corona besmettingen in de selectie en staf ontdekt waren en dat in overleg met de GGD en KNVB was besloten dat de wedstrijd tegen PEC werd afgelast. Achteraf gezien een wijs besluit, aangezien er een aantal dagen later nog 3 corona besmettingen aan het licht kwamen.

Afgelopen week gaf Frank aan dat het naar omstandigheden goed gaat met alle jongens die besmet zijn met het virus. Er waren een aantal jongens met klachten maar ook een aantal jongens zonder klachten. Het is dan ook de vraag wie er aan de aftrap tegen Heracles kan verschijnen morgen.

Eerst even over die wedstrijd: We speelden vorig seizoen twee keer in Almelo tegen Heracles. Eenmaal voor de beker en ook eenmaal voor de competitie. De wedstrijd voor de beker was kwa scoreverloop een hele spectaculaire en werd nipt verloren: 4-3. De wedstrijd in Almelo voor de competitie was de allerlaatste wedstrijd voor de competitie werd stilgelegd door corona. Ook deze wedstrijd werd verloren (met 4-2), maar extra zuur hier aan was dat we na een half uur op een 0-2 voorsprong stonden, die dus helaas compleet uit handen werd gegeven.

De wedstrijd in Almelo tegen Heracles stond slechts 7 keer eerder op het programma in de eredivisie. Vier keer werd er verloren, twee keer werd er gelijk gespeeld en slechts één keer werden er drie punten mee naar Waalwijk genomen.

De wedstrijd morgen staat onder leiding van scheidsrechter van der Laan. De pas 25-jarige scheidsrechter maakt zijn debuut in de eredivisie, nadat hij eerder dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zijn eerste betaald voetbalwedstrijd heeft gefloten. De teller voor de jonge scheidsrechter staat op dit moment op 4 KKD wedstrijden in het betaalde voetbal.

Van der Laan wordt geassisteerd door de heren Goossens en Inia. Vierde official is de heer Teuben en de var is Pol van Boekel.

Zoals gezegd is het afwachten welke jongens er precies wel en niet aan de aftrap kunnen verschijnen. Ola John traint inmiddels een week mee, maar liet eerder deze week het einde van de trainingen nog schieten omdat hij nog niet 100% fit was. We verachten Ola dan ook niet aan de aftrap. Ook verwachten we de jongens die eerder positief zijn getest op het coronavirus niet aan de aftrap, al weten we officieel niet welke jongens dit zijn.

Vermoedelijke opstelling RKC:
Lamprou, Quasten, Touba, Melle, Bakari, Olsak, Anita, Tahiri, Sow, Damascan, Daneels

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *