Officieel: Geen supporters meer welkom in voetbalstadion

Eerder vanmiddag lekte er al wat nieuws uit, maar zojuist is het officieel geworden: Er mogen de komende tijd opnieuw geen supporters in de voetbalstadions aanwezig zijn, zo maakt het kabinet zojuist bekend.

Het nieuws komt na een bewogen week wat betreft supporters. 8 dagen geleden ging het bij onder andere Feyenoord mis omtrent de coronaregels. Daarbij kwam het incident met de Willem II supporters afgelopen donderdag rond de wedstrijd in de voorronde van de Europa League. Dat incident was weliswaar buiten het stadion, maar het waren de voetbalsupporters die de regels overtraden.

Wat wel gezegd dient te worden was dat het afgelopen weekend overal op de Nederlandse velden prima ging en supporters zich nergens misdroegen. Het kabinet besloot zojuist tóch om geen supporters meer toe te laten, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De maatregelen staan niet op zich, maar worden samen met een hele lijst andere maatregelen geïntroduceerd, waaronder een maximum aantal personen in groepen (zowel binnen en buiten).

De maatregelen gaan morgen, 29 september om 18:00 van kracht en zullen over drie weken geëvalueerd. Het gevolg hier van is dat de wedstrijd tegen PEC Zwolle van aanstaande zaterdag zonder publiek zal worden gespeeld. Bij het aanschaffen van een seizoenkaart hebben de supporters bij RKC ingestemd om geen compensatie te krijgen bij gemiste thuiswedstrijden, dus het is te hopen dat we snel weer aanwezig kunnen zijn.

Als iedereen zich aan de regels houdt en daardoor het virus weer voor een groot deel uitgeblust kan worden, is het mogelijk dat er weer supporters aanwezig mogen zijn bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dan moet het kwa cijfers echter wel beter gaan dan de afgelopen weken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *