RKC ook onderuit in Utrecht

We wisten ook in de derde wedstrijd van het seizoen geen punten bij elkaar te sprokkelen. In Utrecht gingen we onderuit, waardoor we nog steeds op nul punten staan: 3-1.

De eerste helft van de wedstrijd was ronduit slecht te noemen. Vooral via Bakari werd Utrecht meerdere malen erg gevaarlijk, wat resulteerde in een goal die door Mahi uit een voorzet werd binnengelopen in de 40e minuut. De eerste helft leek er niets van voetbal in de ploeg te zitten, waar we juist vorig seizoen zo bekend om stonden. We konden voorin met Daneels, Stokkers en Efmorifidis geen gevaar stichten en dus gingen we rusten met 1-0.

Na de rust verscheen er een ander RKC op het veld. El Haddouti kwam op het veld voor Efmorfidis, Damascan kwam voor Stokkers. De ploeg begon wat meer het eigen spel te spelen. Wouters en Bakari gingen vaker mee diep wat resulteerde in wat meer voetbal en meer gevaar. In de 59e minuut stak El Haddouti Damascan diep weg, die uithaalde en de 1-1 maakte.

En zo leek er opnieuw toch een resultaat in te zitten tegen Utrecht, dat vorig jaar twee keer werd verslagen. Toch mocht het niet zo zijn: In de 74e minuut werd een ingooi van Utrecht verlengd en wist Kerk voor Touba te komen en de bal in de verre hoek te werken: 2-1.

RKC ging opnieuw vol in de aanval. Olsak werd gewisseld voor debutant Ngonge, die bij het eerste balcontact meteen de bal goed teruglegde voor Damascan. Helaas ging de bal voorlangs. Ook werd Meulensteen nog naar de 6 positie geschoven, zodat er achterin 1 op 1 werd gespeeld om een punt uit het vuur te slepen. Dit mocht niet baten, want in de 85e minuut kopte van de Streek uit een corner raak: 3-1.

Zo werd ook de derde wedstrijd dus verloren, maar opnieuw tegen een tegenstander die vorig seizoen in de top 6 belandde, na eerder van Ajax en Vitesse te hebben verloren.

Aanstaande zaterdag staat nú al een erg belangrijk duel op het programma: in Waalwijk wordt om 18:45 afgetrapt tegen PEC Zwolle.

Top 3 RKC’ers:

  1. Touba – 7.5
  2. Damascan – 7.0
  3. Anita – 7.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *