Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC

Aanstaande zondag staat de tweede uitwedstrijd op rij op het programma. We gaan om 14:30 in Utrecht proberen de eerste punten van het seizoen bij elkaar te spelen.

Ik denk dat iedereen goede herinneringen heeft aan vorig seizoen in combinatie met FC Utrecht. Zowel de thuiswedstrijd (2-1) als de uitwedstrijd (0-1) werden vorig jaar gewonnen. Het was ook meteen de enige uitwedstrijd die vorig jaar winnend werd afgesloten, dus perspectief om punten mee uit Utrecht te nemen is er zeker.

Utrecht is het seizoen vorig weekend pas begonnen, omdat de eerste speelronde (AZ – Utrecht) werd verzet in verband met de internationale verplichtingen van AZ. In het seizoen waarin FC Utrecht de aanval op de top drie wil openen werd er in de eerste wedstrijd gelijk gespeeld tegen VVV in Venlo.

Afgelopen weekend werd er met 3-0 verloren van Ajax. Ik wil daar verder niet te veel woorden weer aan vuil maken, behalve dat de rode kaart die Wouters kreeg nadat zowel de scheidsrechter als de VAR uitvoerig naar de beelden hebben staan kijken is door de tuchtcommissie van tafel geveegd, waardoor hij mee mag spelen in Utrecht.

FC Utrecht stonden in Utrecht 24 keer tegenover elkaar. 3 keer werd er gewonnen, 6 keer gelijk gespeeld en 15 keer werd er verloren.

De wedstrijd aanstaande zondag staat onder leiding van Siemen Mulder. Hij floot vorig jaar de 0-0 wedstrijd tegen PEC Zwolle, waarin hij 6 gele kaarten trok. Zijn assistenten zijn de heren Schaap, Polman en Oostrom. De VAR is de heer Bos.

De wedstrijd is aanstaande zondag live te volgen op FOX Sports 1, de zender die in het basispakket zit bij onder andere KPN en Ziggo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *