Onmachtig RKC onderuit in Amsterdam: 3-0

RKC is zondagmiddag onderuit gegaan in Amsterdam. De wedstrijd tegen Ajax werd verloren met: 3-0.

Ajax begon erg fel aan de wedstrijd en na tien minuten stonden de Amsterdammers al op 1-0, na een goal van Tadic. Drie minuten laten leek de wedstrijd al gespeeld te zijn, toen Labyad de 2-0 binnen leek te schieten. Echter bleek Martinez een overtreding te hebben gemaakt waardoor de VAR ingreep en Nijhuis op zijn aanwijzen de goal afkeurde. De eerste helft lag er erg veel ruimte in de omschakeling voor RKC, die daar helaas niets mee wisten uit te voeren. Daneels lijkt simpelweg te kort te komen voor de eredivisie en Stokkers lukte het niet om een bal vast te houden. Daarnaast werden de backs (Bakari en Wouters) compleet overlopen, waardoor het erg lastig was om van de eigen goal af te komen.

Na 35 minuten was het dan toch Labyad die de 2-0 maakte, ditmaal kopte hij de bal simpel achter Lamprou. Een paar minuten voor rust kwam RKC wat beter in de wedstrijd. Na een variatie uit een vrije trap kregen we een levensgrote kans, maar die werd helaas tot corner gewerkt door Ajax. Ook Tahiri had nog een gevaarlijk schot, maar Onana wist te redden.

Na rust wist RKC niet veel meer te brengen dan in de eerste helft. Tot overmate van ramp kreeg Luuk Wouters in de 69e minuut een rode kaart na een sliding. Nijhuis trok in eerste instantie de gele kaart voor Wouters, maar de VAR besloot anders en riep Nijhuis naar de kant, waarna hij de gele kaart omzette in de rode.

Na de rode kaart was de wedstrijd wel klaar. Martinez kopte in de 73e minuut de bal nog geweldig binnen in de verre hoek, en verder ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit.

Top 3 RKC’ers:

  1. Lamprou – 7.5
  2. Touba – 7.0
  3. Anita – 6.5

Aanstaande zondag wacht de wedstrijd tegen FC Utrecht, in Utrecht. Hopelijk kunnen dan de eerste punten van het seizoen worden gepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *