Voorbeschouwing Ajax – RKC

Zondag is het zover: Een van de lastigste uitwedstrijden (misschien wel de allerlastigste wedstrijd) van het seizoen: Ajax-uit. Om 16:45 wordt er in de Johan Cruijff Arena afgetrapt tegen de nummer 1 van afgelopen seizoen.

Na de nipte verliespartij tegen Vitesse van afgelopen zondag zal er in de nabeschouwing snel zijn gezegd: Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Normaal vind ik dat een dooddoener, maar in het geval van afgelopen weekend kan ik me er wel in vinden. We speelden met Luuk Wouters, Said Bakari, Lars Nieuwpoort, Richard van der Venne, Finn Stokkers en Lennerd Daneels in de basis, terwijl dit toch 6 jongens zijn waar wanneer we op volle sterkte zijn andere namen op het formulier zullen worden ingevuld. Hoe de wedstrijdselectie voor aankomende zondag er uit zal zien en of de nieuwe jongens als Ngonge en Damascan er bij zijn is op het moment van het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat Melle Meulensteen weer terug is van zijn schorsing en mogelijk zijn opwachting zal maken in het centrum van de verdediging.

Voor Ajax begon de competitie afgelopen zondag met een uitwedstrijd in Rotterdam, bij Sparta. Deze wonnen de Amsterdammers met een nipte 0-1 zege. De wedstrijd, die door Antony in de 37e minuut beslist werd, kende nog één ander hoogtepunt: linksback Nicolas Tagliafico pakte al in de 26e minuut een rode kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen ons aankomende zondag zal missen.

Ajax – RKC is in Amsterdam 26 keer gespeeld, daarvan werd er 22 keer verloren, 3 keer gelijk gespeeld en slechts 1 keer gewonnen. Het is dus altijd een erg lastige uitwedstrijd, waarbij we in de voorbereiding (weliswaar de aller eerste wedstrijd met een veredeld jeugdelftal) met 6-1 van de mat werden gestuurd. Een punt terug meenemen uit Amsterdam zal dan ook al voelen als een overwinning.

De wedstrijd aanstaande zondag zal onder leiding staan van de heer Nijhuis. Nijhuis floot afgelopen seizoen de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse. Hij wordt geassisteerd door de heren Strijker en Fikkert, de 4e man is de heer Martens en de var is Martin Pérez.

Wij zullen zondag aanwezig zijn in de ArenA om verslag te doen van de wedstrijd via ons Twitterkanaal. Mocht je vragen hebben, stel ze dan ook gerust! Voor alle thuisblijvers is de wedstrijd zondag live te volgen via FOX Sports 1

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *