Column: “We kunnen het nog!”

Nu het seizoen weer gaat beginnen gaan wij als RKCNu ook weer vol los. Info over de podcast is hier te vinden. Ook onze maandelijkse column door onze Lucas (@Dn_Polly) gaat weer terug komen op de eerste dinsdag van elke maand! (Deze is i.v.m. vakantie paar dagen later)

We kunnen het nog! Het heeft even geduurd maar afgelopen week kwamen daar dan eindelijk al die versterkingen! En wat hebben we er lang op moeten wachten he? Achja, vertaal het naar een normale voorbereiding en dan hebben we het nog niet eens zo heel gek gedaan. Vorig jaar rond dit tijdstip hadden we al 4 wedstrijden gespeeld.

RKC is ooit groot geworden door het kapitaal op het veld te zetten en talentvolle jongens een kans te bieden. Met Touba en Ngonge contracteren we gewoon even 2 jongens waarvan onze grote aanvallende vriend tonnen gekost moet hebben. Utrecht kwamen er immers niet uit met Club Brugge. Frank werd het afgelopen jaar terecht verweten op spelersgebied wat conservatief te zijn met het uitgeven van de centjes. Branco van de Boomen mocht geen 3 ton kosten maar is inmiddels voor een half miljoen naar Frankrijk verkast. Had hem een podium in de eredivisie gegeven en daar had zo maar 2 ton bijgekomen. Of Mo Allach hier de drijvende kracht achter is of dat Mossel zelf tot ‘inkeer’ is gekomen weet ik (nog) niet. Maar investeren in talentvolle jongens: We kunnen het nog!

En we kunnen weer naar het stadion! Zelf was ik aanwezig bij NAC-thuis. Dankzij een zeer matige dag van de rechtsback van de Bredanaars denkt El Adoutti dat ie echt goed is. Waarvoor dank! Die jongen kan wel wat zelfvertrouwen gebruiken met een speler als Efmorfidis voor hem. Bij Sparta kan linksback Lassane Faye nog steeds geen autorijden omdat hij nog niet van z’n wagenziekte af is. Auassar traint sinds die wedstrijd met een netje tussen de benen. Als Effie ze nu ook nog op goal gaat schieten heeft Fred echt een parel in handen!

Maar goed. Ik was dus aanwezig tegen NAC. En eerlijk is eerlijk. Aan de sfeer was dus echt geen ene reet. En dat komt hoofdzakelijk door dat Kutvirus. Zoals Mark Rutte het achter de schermen schijnt te noemen. Maar we hebben er helemaal niks aan om de situatie waar wij als land in zitten te gaan ontkennen. En dan ben ik heel trots om te zien dat ook ons clubke alle maatregelen tot in het stadion weet te vertalen. Niet alles is meteen goed maar met opbouwende kritiek wordt zeker wat gedaan. Naar het stadion (en er door de weeks de Indy500 karten): we kunnen het gelukkig nog!

Het gaat een heel spannend seizoen worden beste RKC’ers. Europees voetbal is het misschien nog wat te vroeg voor maar we gaan met een fris team flink voor lijfsbehoud vechten! Vergeet niet dat we echt een extreem moeilijk programma hebben. De gehele top-6 van vorig jaar komt in de eerste 7 potjes voorbij. Maar dat mag de pret niet drukken. De bal blijft rond en een competitie duurt nou eenmaal 34 wedstrijden.

En straks, als we ons dan eindelijk veilig spelen of de play-offs om Europees voetbal winnen (ik laat deze aan jullie), hopelijk is corona dan voor een flink deel voorbij en zingen we allemaal: We zullen altijd blijven zingen! Want dat kunnen we ook nog!

[simple-author-box]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *