RKC en Sparta maken beide één doelpunt

Vanavond speelde ons RKC Waalwijk in het eigen Mandemakers stadion een vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Tegen de ploeg uit Rotterdam eindigde het treffen in een gelijkspel: 1-1.

De eerste helft was de wedstrijd aardig in evenwicht. In de 6e minuut zette Daneels zijn snelheid in om zijn tegenstander uit te spelen hetgeen ook lukte. Zijn voorzet kwam hard en gevaarlijk voor de Rotterdamse goal maar Bakari raakte de bal dermate matig dat dit uiteindelijk geen gevaar opleverde. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam ook geen gevaar meer. In de 10e minuut zorgde een groot misverstand tussen Vaessen en Nieuwpoort bijna voor de 0-1. Nieuwpoort raakte de bal als laatste en zag tot grote opluchting van alles wat RKC is, dat de bal net aan de voor ons goede kant van de paal over de achterlijn verdween waardoor het ‘slechts’ een hoekschop voor Sparta werd. Opvallende speler in de eerste helft was de van Almere City overgekomen James Efmorfidis. De buitenspeler had enkele goede acties, wisselde veel van positie en was bijna bij elke gevaarlijke Waalwijkse aanval betrokken. In de 16e minuut gaf oud Ajacied Anita vanaf de linkerkant een indraaiende voorzet waar Efmorfidis kwam inlopen en zich geen moment bedacht. Een harde volley eindigde echter net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 22e minuut is het vervolgens Sparta wat dichtbij de openingstreffer is. Vanaf de rechterkant wordt de bal door Abels voorgegeven en gevaarlijk ingeschoten door Fortes. Dankzij een fantastische safe van Vaessen wordt de Rotterdamse goal voorkomen. Een corner met een gevaarlijke afloop is wat volgt. Nadat de bal voor de de doel van RKC wordt gebracht is het namelijk Bakari die de bal tegen zijn hand krijgt. Scheidsrechter Van den Kerkhof bedenkt zich geen moment en legt de bal op de stip. Lennart Thy is degene die de Spangenaren op voorsprong mag brengen vanaf 11 meter. Een wederom superbe safe van Vaessen laag in de rechter onderhoek voorkomt echter wederom een voorsprong van onze gasten uit de Maasstad.

RKC laat in de eerste helft regelmatig zien te beschikken over prima combinaties. In de 31e minuut is het Van der Venne ,die na een mooie combinatie van Daneels en Tahiri en een misverstand tussen Anita en Efmorfidis, hoog overschiet. In het vervolg is het wederom RKC dat zich laat zien via de linkerflank. Via de prima spelende Wouters en tevens prima spelende Tahiri is het Daneels die de bal hard wil voorgeven, echter wordt deze mooie aanval op het laatste moment alsnog onschadelijk gemaakt. Veel meer dan een redelijke vrije trap van Daneels in de 42e minuut gebeurde er niet meer, waardoor beide ploegen de rust opzochten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

In de tweede helft had Sparta besloten een tandje bij te zetten. In het eerste kwartier was het duidelijk de bovenliggende partij. De Waalwijkers konden hier geen antwoord op verzinnen en hadden grootste moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 53e minuut komt Sparta dan ook op een terechte 0-1 voorsprong door een kopbal van Bart Vriends uit een hoekschop. Op dat moment een logische score gelet op het spelbeeld.

Ook daarna blijft Sparta de betere partij. Ze spelende dwingender naar voren en houden de bal veel beter in de ploeg dan onze Geelblauwen. Anita verspeelt de bal in de 58e minuut slordig centraal op het veld een meter of 30 van de goal. Bryan Smeets neem de bal mee en stoomt op richting de 16-meter van de Waalwijkers. Zijn harde poging met links gaat echter langs de goal van Vaessen. We tellen de 63e minuut als RKC er eindelijk weer eens gevaarlijk uitkomt. Via een mooie cross pass van Efmorfidis komt de bal bij linksback Wouters terecht. De jonge linkerverdediger geeft vervolgens de bal met veel gevoel voor, waarna Tahiri de bal eveneens met veel gevoel met zijn hoofd weer te toucheren. Deze subtiele aanraking blijkt precies genoeg om de bal achter Sparta keeper Okoye in de touwen te doen verdwijnen: 1-1!

In het vervolg van de tweede helft golft het spel heen en weer zonder dat er echt bijzondere momenten te zien zijn. We moeten wachten tot minuut 80 voordat RKC weer echt gevaarlijk wordt. Het is Van der Venne die de bal goed voorgeeft, de inglijdende Nöstlinger kan helaas net niet tegen de bal komen anders was de 2-1 dichtbij geweest. Het blijft echter 1-1. In de 87e minuut wordt Sparta nog eenmaal gevaarlijk. En werkelijk fantastisch snel lopende aanval treft echter net geen goal waardoor de eindstand 1-1 op de borden blijft staan.

Wij vonden in deze wedstrijd met name Tahiri en Efmorfidis er positief bovenuit steken. Ook Van der Venne speelde een prima partij evenals Wouters. Na de wedstrijd werd bekend dat Besiktas een eerste bod heeft uitgebracht op Tahiri en ook Janus van Gelder was namens Vitesse aanwezig. Laten we hopen dat we dit seizoen alsnog mogen blijven genieten van de kunsten van baltechnicus Tahiri.

2 reacties
  1. Geen onaardige wedstrijd, maar Sparta gaf ook niet veel gas. Gedurende de wedstrijd lieten Anita, Efmorfidis en Tahiri zien er wel te staan voor het nieuwe seizoen. Ook Vaessen, Van der Venne en Wouters lieten een goede wedstrijd zien. Maar er moet echt wel wat bij om wat gevaar te kunnen stichten en achterin de boel in controle te houden als het wat sneller gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *