Drost en Van Weert verlaten RKC

Nadat de volledige selectie van RKC, weliswaar in aangepaste vorm, weer aan het trainen ging was daar voor directie en technische staf het moment om met een aantal spelers om te tafel te gaan om over hun toekomst bij RKC te praten. Daar werd dinsdag een persbericht over gepubliceerd.

Een nieuw contract
De club heeft in ieder geval een aanbieding gedaan aan Hans Mulder, Paul Quasten en Mike Grim. Met Darren Maatsen wordt nog gesproken maar ook daar lijkt vanuit de club de intentie om te verlengen. Een duidelijk statement van de club dat dus deze spelers, samen goed voor 50 wedstrijden dit seizoen, een aanbod is gedaan. Daarmee gaat de club voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

Drost en Van Weert
En dat betekend dus dat er voor de ‘echte RKC’ers’ Drost en Van Weert geen plek is in de selectie van komend seizoen. Drost, die dit jaar met een flinke knie blessure te maken kreeg, kwam terug bij de club toen RKC nog onderin de Keuken Kampioen Divisie speelde en neemt dus afscheid in de eredivisie. In twee dienstverbanden scoorde hij toch 5 doelpunten in 187 officiële duels. Dit jaar kwam hij alleen in actie tegen PSV (T), PEC Zwolle(U) en FC Groningen(U).

Met Van Weert vertrekt ook de laatste speler die doorstroomde vanuit de gezamenlijke jeugdopleiding met Willem II. Ingo heeft helaas maar twee jaar een basisplaats kunnen veroveren en kon, toen het niveau en ambitie van de club weer omhoog ging, helaas niet mee. Toch zullen wij supporters zijn assist in de Goffert op Joachim niet snel meer vergeten. Evenals zijn goal dit jaar in de Grolsch Veste. En dan mag de 1-1 bij PSV in de beker vorige seizoen natuurlijk ook niet vergeten worden. Beide spelers krijgen nog wel een passend afscheid maar dat zal plaats vinden zodra het kan, met supporters en sponsoren.

Ook Kees Heemskerk en Fabian Sporkslede mogen opzoek naar een nieuwe club.

Huurspelers
Zoals verwacht zullen alle spelers die gehuurd zijn vooralsnog terugkeren naar hun club. De meeste zullen niet terug keren in het Geel/Blauw. Voor Vente en Reijnders lijkt er een plekje bij hun club te zijn. Elbers was lang geblesseerd en Velkov kon het niveau niet aan. Voor Leemans, Delcroix en Hansson ligt er nog een kleine kans op terugkeer. Zij wisten een basisplaats te veroveren. Clint en Hannes mogen weg bij hun club en of Emil na zijn halve verhuurperiode nu wel klaar is voor een basisplaats bij Hannover valt te betwisten.

En nu de toekomst
Het doel is nu om met één selectie door te gaan. Er komen een aantal jongens bij door die vanuit Jong RKC mogen blijven. Verder wordt dus door de club duidelijk benoemd dat er kwalitatief geïnvesteerd gaat worden in de selectie. En RKC heeft tijd. Alle clubs gaan in de huidige corona tijd moeten snijden in de selectie en RKC heeft nog alle ruimte om eventuele drop-outs op te vangen. De taak is in ieder geval duidelijk: er moet bijna een complete eredivisie basis elf komen. En dat voor uiteindelijk 1 september.

Wij wensen namens alle supporters de vertrekkende spelers veel succes en in het bijzonder willen we Ingo en Henrico bedanken voor hun inzet voor onze club!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *