“Een ervaring rijker en bijna een illusie armer”

Beste RKC’ers, ik ga eerlijk met jullie zijn. Of zoals tegenwoordig elke debutant in de eredivisie van 19 jaar zou zeggen: Maat ik zeg jouw eerlijk. De hervatting van de eredivisie na de winterstop heeft toch wel pijn gedaan. 

ADO – RKC is misschien wel de wedstrijd waar door de landelijke media het meest op is voorbeschouwd. Dit kwam natuurlijk door het feit dat ze bij ADO in hun zoektocht naar een crisismanager bij de Engelsman Alan Pardew uitkwamen. Nu ben ik zelf ook een ontzettende Anglofiel, niets maakt mij gelukkiger dan een heerlijk potje Engels voetbal met Engels publiek in oude vervallen Engelse stadions, maar de romantiek daarvan is dat er nog een gigantisch kanaal tussen ligt. En een Engelsman in een hypermodern stadion midden op een grote parkeerplaats heeft dat niet. Maar goed, dat mocht van Jan-Joost van Gangelen de pret niet drukken. Eigenlijk gaat het daar meestal mis. Aderlaarshorst, pracht stadion met sinds Mei vorig jaar een prachtige geschiedenis, maar als Jan-Joost de voetbalcultureprobeert te joinen door bijna opgewonden Vetkampstraat uit te spreken is de lol er wel van af.

Maar goed, terug naar RKC. Veel de bal, weinig punten. Dat is wel het verhaal van dit seizoen. En het lijkt ook alleen maar extremer te worden. Dat ligt natuurlijk mede aan onze tegenstanders die bij zichzelf denken: laat maar voetballen, scoren doen ze toch niet en uit de omschakeling scoren we er zelf vast wel een paar. Of zoals AZ op individuele klasse. 

Maar ondanks dat de wedstrijden tegen ADO en VVV bij mijzelf vooral resulteerde in teleurstelling sloeg dat afgelopen zaterdag tegen PEC vooral om in frustratie. En misschien beginnen er wat scheurtjes te komen in mijn Grimïsme. Vooropgesteld, ik sta nog steeds compleet achter de column die mede-podcaster Bram een paar weken geleden op deze site postte maar ik vind gewoon dat je het supporters niet meer aan kan doen om bijvoorbeeld Maatsen op te stellen die vooral ballen over de achterlijn heen schiet als je Tahiri hebt zitten die al wel bewezen heeft een belangrijk doelpunt te kunnen maken.(Twente-thuis, 1-0) En ik hoop inmiddels ook wat creatievers te zien dan de standaard wissel Vente voor Bilate. Ik denk oprecht dat Vente na zo’n wissel nog niet op goal heeft geschoten. Heeft ie dat überhaupt al?

“Maar zijn we al gedegradeerd?” hoor ik u denken na zo veel negativiteit. Nee, alhoewel de kans op lijfsbehoud natuurlijk wel heel klein wordt. In voorbereiding op RKCNu: De Podcastheb ik veel met Bram gesproken, ook over het reilen en zeilen van ons RKC, en ik ga mij de komende weken maar vasthouden aan de volgende woorden die hij ooit liet vallen: “Bij RKC gebeurt zo vaak een Wonder van Waalwijk dat het bijna geen wonder meer kan zijn”Nou daar houdt ik me dan maar aan vast.

[simple-author-box]
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *