Matig RKC verliest onnodig van onthutsend ADO Den Haag

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd het goede gevoel van de winterstop te vertalen naar 3 punten tegen ADO. In Den Haag stond een ware degradatie kraker op het programma, een zogenaamde 6 punten wedstrijd. Helaas verloor RKC onnodig met 2-0 van een zeer matig ADO Den Haag.

Het had zo mooi kunnen zijn. Na de sterke reeks wedstrijden voor de winterstop, gelijk na de winterstop beginnen met een overwinning op een directe concurrent en zodoende plaats 18 in te ruilen voor plaats 17. Maar niets bleek minder waar. Door de sterke reeks die RKC voor de winterstop had was de 17e plaats ineens in het zicht gekomen. Bij een overwinning vandaag op ADO Den Haag hadden we de rode lantaarn in Den Haag kunnen achterlaten. Met de van AZ overgekomen Reijnders als debutant in de basis en zonder de naar Sofia vertrokken Spierings begon RKC aardig aan de wedstrijd. Bij ADO Den Haag is in de winterstop van alles gebeurd. Men kwam op de proppen met een Engelse trainer Pardew en trok tevens een blik spelers aan die veelal van over het kanaal in de Hofstad terecht kwamen. Veel heeft dit tot nu toe niet gebracht voor ADO. De ploeg speelde een zeer matige wedstrijd en kwam slechts door dode spelsituaties echt in de buurt van de goal van Vaessen. RKC had daarentegen in de eerste helft een klein overwicht. Sylla Sow had de Waalwijkers op 0-1 moeten zetten toen hij oog in oog met keeper Koopmans kwam. Maar hij raakte de bal zeer matig waardoor zijn inzet niet eens gevaarlijk werd. Veel gebeurde er in het vervolg van de eerste helft niet. Leemans maakte in de 31e minuut een overtreding vlakbij de zijlijn halverwege de RKC helft. De vrije trap werd naar binnendraaiend ingebracht waarna Pinas inlopend van achter de rug van debutant Reijnders de bal simpel kon schampen en zodoende de 1-0 ruststand achter Vaessen wist te koppen.

In de tweede helft was het RKC dat nog meer de bal in haar bezit had. Het spel was echter heel traag en het was duidelijk dat het aan creativiteit en scorend vermogen ontbeerde. Veel verder dan een gevaarlijk schot van de prima debuterende Reijnders kwamen de geelblauwen niet. Vanuit het niets kwamen de Hagenezen vervolgens in de 80e minuut op 2-0. Een inworp op de eigen ADO helft werd doorgekopt en zonder rugdekking van Hans Mulder kon Summerville zijn snelheid benutten en alleen op Vaessen afgaan. Delcroix kon op snelheid goed volgen maar maakte een onnodige overtreding in de rug van de rappe buitenspeler waardoor deze ten val kwam net buiten het 16 meter gebied. Doordat het een doorgebroken speler betrof, kon dit maar één ding betekenen namelijk een rode kaart en tevens een schorsing in de cruciale wedstrijd volgende week thuis tegen VVV Venlo. De vrije trap werd vervolgens prachtig op techniek ingeschoten door oud RKC’er Meijers. Na deze 2-0 had RKC wederom veelal de bal, maar ook dit keer kon de ploeg niet gevaarlijk worden voor het doel van ADO. In deze wedstrijd werd duidelijk dat Reijnders een zeer nuttige goed voetballende aanwinst is op ons middenveld maar ook dat wij alle vorm van creativiteit en scorend vermogen missen. Door de waarschijnlijk aanstaande transfers van Richard van der Venne en Emil Hansson en de terugkeer van Elbers lijkt dit probleem met nog 15 wedstrijden te gaan eindelijk opgelost. Laten we positief blijven, de nieuwe jongens extra aanmoedigen. Wanneer we de komende 2 thuiswedstrijden winnen van Venlo en Zwolle lacht de lente zon ons straks alsnog tegemoet.