RKC mét een heerlijk gevoel als 18e de winterstop in

De thuiswedstrijd tegen FC Twente betekende tegelijk ook de laatste wedstrijd in 2019. Een jaar waarin dingen zijn gebeurd, die we exact een jaar geleden nooit hadden durven dromen. Het is dit jaar al vaak langsgekomen maar niemand met een geelblauw hart gaat 28 mei 2019 ooit nog vergeten

Het laatste hoofdstuk in het boek ‘RKC in 2019’ moest nog geschreven worden en zou gaan over een thuiswedstrijd in het Mandemakers Stadion tegen FC Twente. De Tukkers zitten in een lastige periode en zijn net als RKC gepromoveerd naar de eredivisie maar hadden in tegenstelling tot ons wel een prima start. In de afgelopen periode is daar echter weinig meer van te merken met als dieptepunt het beschamende beker verlies tegen streekgenoot Go Ahead Eagles met 2-5 notabene in Enschede. Genoeg reden voor FC Twente om RKC te willen verslaan om op die manier nog enigszins met een goed gevoel de kerstmarkten in het dichtbij gelegen Duitsland te kunnen gaan bezoeken. Maar gelukkig was RKC zelf zeer goed bij de les. Al vanaf het begin werd duidelijk dat drie punten voor de Waalwijkers een zeer realistisch doel was en dit werd al extra kracht bijgezet in de 12e minuut door een strakke voorzet van Leemans die uitermate knap door onze grootste technicus Tahiri werd gecontroleerd en vanuit de draai diagonaal achter keeper Drommel werd geschoten.

Na de 1-0 voorsprong van de Waalwijkers bleef het spelbeeld hetzelfde. RKC was de betere ploeg, combineerde makkelijker en zag er ook dreigender uit. In de 26e minuut was het, na een goede voorzet van Sow, Bilate die de bal knap inkopte. Drommel bewees echter een prima keeper te zijn door de bal schitterend gestrekt uit de doelmond te duiken. Ook Leemans en Sow kregen nadien in de eerste helft de uitgelezen mogelijkheid om RKC met een geruststellende 2-0 aan de thee te helpen maar helaas hadden beide pogingen niet het gewenste resultaat waardoor na 45 minuten de ruststand 1-0 een feit was.

In de tweede helft begon RKC furieus aan de laatste 45 minuten van 2019. We waren pas net begonnen of Spierings wist na een prachtig lopende aanval de 2-0 achter Drommel te schieten. Een heerlijk gevoel zo snel na rust en dat was terug te zien aan de ontlading bij alles wat houdt van het geelblauw. Kort na dit doelpunt zagen we heus ‘tikkie takka hakjes’ voetbal door met name Leemans en Tahiri en leverde dit na een goede voorzet van Bakari en een knappe doortik bal van Bilate bijna de 3-0 op. Helaas lukte het Sow niet om snel genoeg te handelen waardoor deze prachtige aanval op het laatste moment alsnog onschadelijk werd gemaakt door de Tukkers. Veel langer zal het echter niet duren tot de 3-0 een feit zou zijn. ‘Stijninho’ Spierings dribbelde in de 60e minuut als een ware Braziliaan langs meerdere spelers uit Enschede en schoot hard diagonaal de eindstand 3-0 tegen de touwen. De ‘RKC man van 2019’ sloot hiermee zijn voetbaljaar 2019 in stijl af en zal met een heerlijk gevoel aan het kerstdiner verschijnen. Deze afgetekende zege betekende tegelijk een fantastisch laatste hoofdstuk van een wonderlijk voetbaljaar 2019.

Graag wil RKCNu van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor het afgelopen voetbaljaar. We hebben een realistische directeur die weloverwogen bezig is met de toekomst van ons RKC zonder daarbij het voortbestaan te willen riskeren. We hebben een fantastische trainer, een man met een eigen visie die daaraan durft vast te houden ondanks de moeilijke periode die we vooral in de eerste 11 wedstrijden hebben meegemaakt. Iets waarvoor we respect kunnen hebben en hierdoor onderscheiden we ons als club in de eredivisie en levert dit ondanks alles toch vertrouwen en spelvreugde bij de spelers en supporters als ook een positief imago bij de media. En als laatste een speciale dank aan al onze supporters. Het is goed te zien dat het stadion elke thuiswedstrijd goed gevuld is. Ook hebben we meerdere uitwedstrijden een mooi gevulde uittribune gehad maar vooral ook de houding onder de supporters verdient een pluim. Ondanks de moeilijke start in dit seizoen zijn de supporters massaal achter RKC blijven staan. Ook bleef het vertrouwen in Van Mosselveld en Grim dermate groot dat dit nooit ter discussie heeft gestaan. Iets wat bij veel clubs om ons heen wel anders is gebleken. Mede door de positieve houding van de supporters is het moraal rond de club altijd positief en hoopvol gebleven ondanks de soms uitzichtloze situatie. Laten we er met zijn allen in 2020 een mooi positief jaar van maken. Wanneer we deze winter in de transferperiode nog iets moois kunnen doen, zal het zomaar eens kunnen dat we een deel 3 gaan krijgen van de documentaire ‘Het wonder van Waalwijk’.

Iedereen fijne feestdagen en een sportief 2020 namens de voltallige crew van RKCNu.

2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *