RKC Waalwijk haalt het nèt niet tegen beter SC Heerenveen

RKC heeft zondagmiddag helaas niet weten te winnen van een kwalitatief beter SC Heerenveen. Een werkelijk fantastische uithaal van Stijn Spierings leek genoeg voor wederom minimaal een punt, maar het enthousiast doorgaan van de geelblauwen bleek achteraf te naïef in een wedstrijd waarin RKC duidelijk de onderliggende partij was.

De Friezen schoten uit de startblokken. In de eerste minuten kwamen er al kansen voor Heerenveen maar tot scoren kwam het nog niet. In minuut 20 was de eerste mogelijkheid voor ons RKC een feit, echter schoot Maatsen over de lat. RKC leek langzaam wat beter in de wedstrijd te komen. Het spel was redelijk, de inzet was goed en tot de 16 meter van de Friezen ging het allemaal niet onaardig. De laatste pass bleek echter keer op keer een probleem.

Het is de 26ste minuut waarin de noorderlingen toe zouden slaan. De snelle Ejuke mocht te makkelijk de 16 meter in en bediende de linksback Floranus van een goede pass die vervolgens in werd geschoten door de inlopende Kongolo: 0-1. Nog voor rust leek RKC een antwoord te hebben. Een mooie actie van Bakari belandde na een prima schot nèt naast de goal van Hahn waardoor de ruststand 0-1 zou zijn.

De Friezen pakten gelijk na rust duidelijk het initiatief en het leek daarom ook een kwestie van tijd voordat de 0-2 een feit zou zijn. Wanneer Heerenveen beter met haar kansen zou zijn omgesprongen was dit ook zeker het geval geweest. Doordat de 0-1 echter op de borden bleef staan, geloofde RKC nog altijd in minimaal een punt. Het spel was lekker fel, de inzet was goed en de meer dan prima debuterende scheidsrechter Nagtegaal voelde dit ook prima aan en liet veel doorgaan wat de tweede helft leuk en levendig hield. RKC ontsnapte opnieuw toen Heerenveen in de 66ste minuut verzuimde om balverlies van Clint Leemans op het middenveld af te straffen, hoewel de bezoekers met z’n drieën tegen één Waalwijkse verdediger kwamen te staan.

RKC was na rust nog amper gevaarlijk geweest en mocht dan ook niet klagen met de tussenstand van 0-1. Maar toen was daar ineens onze Stijn, wát een fantástische trap. Vol op zijn wreef schoot Spierings van een meter of 25 via de onderkant van de lat de prachtige 1-1 op het scorebord.

Heerenveen was het even helemaal kwijt en het leek zelfs 2-1 te worden. Helaas bleek Maatsen niet het geluk te hebben wat Stijn een aantal minuten daarvoor wel had. Een prima droge knal van Maatsen kwam snoeihard via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Ook een grote kans van Tahiri in de rebound ging er helaas niet in. Achteraf bleek RKC door deze momenten te naïef vol voor de overwinning te gaan waardoor in de slotfase Odgaard (buitenspel?) en later ook Dreyer de respectievelijk 1-2 en 1-3 tussen de palen kon schieten.

Al met al een terechte overwinning voor de Friezen over de hele wedstrijd gezien. Maar het laatste kwartier was het geluk helaas niet aan de zijde van ons RKC, want deze wedstrijd had in de slotfase net zo goed de kant van de geelblauwen op kunnen vallen. Genoten van de inzet van onze jongens, vol goede moed doorgaan en op naar de volgende belangrijke pot in Sittard tegen Fortuna.