RKC weet ook niet te winnen in het bekertoernooi

Ook in het bekertoernooi hebben we gisteravond helaas niet weten te winnen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd helaas opnieuw aan het kortste eind getrokken tegen Heracles in Almelo: 4-3.

RKC begon, na afgelopen zaterdag in Tilburg, opnieuw niet uitermate sterk aan de wedstrijd. Heracles probeerde zoals Willem II vanaf de aftrap druk te zetten en dit resulteerde in de 7e minuut al in de openingstreffer voor de thuisploeg 1-0 door Cyriel Dessers.

Na een minuut of 25 begonnen we wat beter te voetballen, wat leidde tot wat mogelijkheden, maar grote kansen bleven opnieuw uit. Toen er wat kansen begonnen te komen en we duidelijk de bovenliggende partij waren scoorde Heracles echter de 2-0, na een snelle aanval die eindigde bij Sebastian Jakubiak.

Terwijl de rust in zicht kwam wisten we voor de pauze nog wel wat terug te doen, na een counter belandde de bal bij Vermeulen, die op goal schoot. In de rebound wist Maatsen de bal binnen te werken, waarna meteen werd gefloten voor rust.

Na de rust begonnen we meteen fel en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal minuten na rust had Leemans op de middellijn alle ruimte van de wereld en stak hij met een absoluut geweldige bal Vermeulen weg naar het doel van Heracles. Opnieuw wist Vermeulen niet te scoren, maar uit de rebound schoot Sow de bal wel binnen en was de achterstand weggepoetst: 2-2.

Lang konden we niet genieten, want na een paar minuten schoot Dessers de bal knap voorbij Vaessen, waardoor we opnieuw op zoek konden naar de gelijkmaker.

Die zou er uiteindelijk ook komen. Na een uur ging de bal op de stip na een handsbal van Heracles verdediger Czyborra. Leemans ging achter de bal staan en ondanks dat de Heracles supporters hem tot tweemaal uit zijn concentratie probeerde te halen door ballen in het veld te gooien, bleef hij koel: 3-3.

Uiteindelijk zou er nog één doelpunt vallen, helaas een doelpunt voor Heracles. Van de Water had weinig ruimte nodig en schoot knap in de verre hoek. We bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar helaas viel die niet meer.

Toch zijn er een aantal punten om mee te nemen uit deze wedstrijd: We hebben drie maal gescoord, hebben mooi voetbal laten zien en op het verdedigen na stond het erg goed de tweede helft.

Aanstaande zaterdag mogen we proberen revanche te nemen tegen Heracles. Dan spelen we voor de competitie opnieuw tegen de Almeloërs, de aftrap is om 18:30. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *