RKC verliest na valse start in Tilburg

Ons RKC Waalwijk heeft helaas wederom een nederlaag geleden, dit keer bezorgde Willem II de Wawalwijkers een nipte nederlaag. Een valse start in het eerste kwartier kwam RKC niet meer te boven.

De Geelblauwen begonnen onverklaarbaar zeer matig aan de wedstrijd. Na het goede resultaat vorige week in Waalwijk tegen Amsterdam was er volop vertrouwen in een mogelijk goede afloop in Tilburg. In het eerste kwartier was hier echter weinig van te merken. RKC speelde slap en stond na 14 minuten al 2-0 achter.

Al in de 1e minuut kreeg Vaessen een eerste test dankzij Ndayishimiye. RKC liet in de openingsfase niets zien en in de 10e minuut was het dan ook raak voor Willem II. Een vrije trap van Ndayishimiye kwam voor de goal waarna Heerkens de bal knap in de verre hoek binnen kopte. Slechts drie minuten later stond het al 2-0 voor een schot uit de draai van Llonch. Na deze 2-0 achterstand begon RKC beter te voetballen mede doordat Willem II de Waalwijkers meer lieten komen gesteund door deze voorsprong. Nadat Bakari vorige week zeer positief opviel tegen Ajax, maakte hij dit keer een mooie actie waarna Elbers de bal schitterend in het Tilburgse doel wist te schieten. Na de 2-1 bleef RKC aardig spelen maar veel verder dan een schotje van Elbers in het zijnet kwamen we niet. Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 2-1 tussenstand in het voordeel van Tilburg.

Na de rust begon Willem II wederom sterk. Vaessen wist knap te redden op een nieuwe poging van Ndayishimiye. Nadat Willem II gas terugnam, was het RKC dat een grote kopkans kreeg voor Gaari uit een corner van Leemans. Die bal had er eigenlijk in gemoeten, maar geheel vrijstaand op een meter of 4 van de goal wist hij de bal niet onder de lat te krijgen. RKC was in de 2e helft duidelijk beter dan in de 1e helft en drukte Willem II steeds meer terug op eigen helft. In minuut 73 was het Maatsen die de bal bij Sow bezorgde, maar helaas ging de poging van laatstgenoemde naast. Leemans was met een gekraakt schot in minuut 85 nog gevaarlijk, maar daarna kreeg RKC het niet meer voor elkaar om nog echt gevaarlijk te worden waardoor de ruststand uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

Wij bedanken alle meegereisde supporters voor de steun aan ons RKC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *