Voorbeschouwing Willem II – RKC Waalwijk

Morgen is het zo ver: sommigen zien het als de wedstrijd van het jaar, sommigen als een burenruzie, maar een derby is het zeker: Willem II uit! In Tilburg wordt om 18:30 afgetrapt.

Afgelopen weekend hebben we nipt verloren van Ajax. Ondanks een goede pot van onze kant, met vlagen waarbij we veruit de beste partij waren, trokken we toch aan het kortste eind en gingen we onderuit met 1-2. Toch denk ik dat iedereen met een opgeheven hoofd het stadion verliet, omdat dit het voetbal is waar we met de hele club voor staan en omdat we het het grote Ajax met een aantal wereldsterren erg lastig hebben gemaakt.

Willem II staat met 16 punten uit 10 wedstrijden op een nette 7e plek in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd er in Enschede met 0-1 van Twente gewonnen.

Van de 21 gespeelde wedstrijden in Tilburg tegen Willem II werden er 6 gewonnen en gingen er 15 verloren. Er werd in de Eredivisie dus nog nooit gelijk gespeeld in Tilburg. Voor de laatste overwinning moeten we terug naar het vorige decennium, op 13 augustus 2005 werd er namelijk met 1-2 gewonnen.

De laatste wedstrijd tegen Willem II werd in 2017 gespeeld in het bekertoernooi, waar we destijds met 3-0 onderuit gingen.

Scheidsrechter morgenavond is Kevin Blom, die eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen PSV floot. Zijn assistenten zijn Goossens en Vandeursen. De var is Pol van Boekel.

Er zullen morgen 400 supporters mee naar Tilburg reizen. Kom op tijd, want er zijn extra veiligheidscontroles

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *