Voorbeschouwing FC Groningen – RKC Waalwijk

Voor de verandering spelen we eens niet op zondag met spaghetti als ontbijt, maar op onze ouderwets vertrouwde vrijdagavond. We mogen helemaal naar Groningen in het hoge noorden afreizen om de plaatselijke FC tegenstand te gaan bieden. 

FC Groningen en RKC stonden 21 keer eerder tegenover elkaar en boekten beide acht zeges. Het laatste duel in eredivisieverband was in 2013. RKC fans zullen die wedstrijd hoogstwaarschijnlijk uit hun hersens gewist hebben, aangezien Groningen wist te winnen met 4-1. Voor FC Groningen scoorde o.a. oud RKC speler Nick van der Velden, bij RKC scoorde op de regenachtige avond de Luxemburgse badmeester Joachim en was ook onze huidige directeur Van Mosselveld nog actief als invaller.

FC Groningen kent tot op heden een wisselvallig seizoen. De laatste twee wedstrijden gingen verloren, al hoef je je daarvoor niet te schamen wanneer je uit verliest van zowel PSV als Ajax. Door die nederlagen staat Groningen op de 13eplek met 6 punten meer dan de hekkensluiter RKC.  Bij de groenwitten is Warmerdam geschorst door zijn veel besproken rode kaart wegens tijdrekken in Amsterdam tegen Ajax.

RKC Waalwijk vinden we nog steeds terug op plek 18 in de eredivisie met één punt uit 8 wedstrijden. Voor RKC komt er een serie lastige wedstrijden aan met FC Groningen uit, Ajax thuis en Willem II uit. De punten zijn in Groningen dus extra hard nodig aangezien de wedstrijd daarna tegen Ajax een zéér lastige opgave lijkt te gaan worden. 

De wedstrijd aankomende vrijdag staat onder leiding van arbiter Joey Kooij. De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Honig en Osseweijer. Vierde official is de heer Oostrom.VAR voor dit duel is Kevin Blom, AVAR van deze wedstrijd is de heer Polman. 

Goede reis voor alle supporters die richting Groningen gaan en voor iedereen: heelveel succes!!

Voor degene die houden van RKC historie, hieronder het fantastische doelpunt dat Alfred Schreuder in ons geelblauw maakte in en tegen Groningen op 22 september 1996. Kijk en geniet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *