Onthutsend zwak RKC verliest ook van 10 Arnhemmers

RKC Waalwijk heeft vandaag ook haar 8e wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In Waalwijk stond na 90 minuten de eindstand 1-2 op het scorebord. Een bijna volledige tweede helft tegen 10 man kon RKC helaas ook niet helpen. Daarbij is het goede veldspel van de eerste weken inmiddels ook verdwenen waardoor dit seizoen een historisch dieptepunt in de eredivisie dreigt te gaan worden.

Trainer Fred Grim had de bezem door de selectie gehaald, in de basis waren Mulder, Daneels en Vente de nieuwe namen. Dit ging ten koste van onze beste speler Tahiri, aanvoerder Rienstra en spits Bilate. Na slechts één minuut leek RKC haar eerste tegendoelpunt van de wedstrijd te incasseren. Gelukkig bleek Linssen buitenspel te staan waardoor dit Arnhemse feestje niet doorging. Heel lang tot de 0-1 zal het echter niet duren. In de 16e minuut schoot Hull City huurling Dicko de bal tegen de touwen nadat hij kort daarvoor al de lat had geraakt. RKC werd de eerste helft aan alle kanten overlopen, de frustraties onderling waren duidelijk zichtbaar. Kort voor rust kregen doelman Vaessen en Quasten het met elkaar aan de stok waardoor trainer Grim besloot de laatstgenoemde gelijk te wisselen ten faveure van oud superboer Nieuwpoort. De eerste helft was werkelijk waar onthutsend zwak van Waalwijkse zijde.

In de tweede helft leek RKC te kunnen gaan geloven in een punt en wellicht zelfs drie. In de 52e min kregen de geelblauwen een penalty en na het zien van de video beelden werd de gele kaart voor Vitesse jeugdspeler Lelieveld zelfs omgezet naar een rode kaart. Leemans benutte de penalty professioneel en zodoende stond er ineens 1-1 op het scorebord en had RKC bijna 40 min de tijd tegen tien Arnhemmers om alsnog de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Maar zoals vaker dit seizoen, ging het ook dit keer weer helemaal mis. Ondanks een numerieke meerderheid bleken de elf geelblauwen niet opgewassen tegen de tien geelzwarten uit Arnhem. Nadat Nijhuis in eerste instantie een vrije trap wilde geven aan Vitesse bleek na het zien van de videobeelden dat het toch een penalty was. in de 77e min wist Tannane wel raad met deze geboden kans en schoot de eindstand 1-2 in het netje.

Al met al een kansloos en terecht verloren wedstrijd waarbij RKC in de rust al tegen een veel grotere achterstand aan had moeten kijken. Mede door het beleid van afgelopen zomer beleeft RKC nu officieel haar slechtste eredivisie start in de historie. De frustraties en onvrede zijn duidelijke groeiende in de selectie en op de tribune terwijl het pas september is. De wedstrijd werd nog bezocht door 4.858 toeschouwers, maar de vraag is hoeveel hiervan blijven komen dit seizoen. Het moet heel snel beter en laten we hopen dat dit ook gaat gebeuren. De volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag uit tegen nummer 14 FC Groningen. In deze wedstrijd moet het echt gebeuren aangezien de wedstrijd daarna Ajax naar Waalwijk komt. Een doemscenario van 1 punt uit 10 wedstrijden op bijna 1/3 van de competitie ligt op de loer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *