Voorbeschouwing RKC Waalwijk -Vitesse

Aanstaande zondag mogen we weer vroeg naar het stadion. De wedstrijd is namelijk vervroegd. Waar de aanvang eerst om 14.30 uur gepland stond, zal de wedstrijd RKC Waalwijk – Vitesse nu al om 12.15 uur haar eerste fluitsignaal horen.

De wedstrijd RKC Waalwijk – Vitesse is al 22 keer eerder gespeeld in de historie van de eredivisie. Van al deze edities won RKC er 9 en verloren we 6 wedstrijden. De overige zeven wedstrijden eindigde onbeslist. De laatste editie was in 2013. Onze huidige assistent trainer Sander Duits kijkt die samenvatting waarschijnlijk nog regelmatig terug, aangezien hij persoonlijk verantwoordelijk was voor twee doelpunten na rust waardoor de Waalwijkers aan het langste eind trokken en met 4-2 de Arnhemmers wisten te verslaan.

Voor Vitesse is het seizoen goed begonnen. Het is elk jaar afwachten welke spelers er actief zijn of blijven in Arnhem, aangezien er inmiddels traditioneel veel Chelsea huurlingen te vinden zijn op de trainingsaccommodatie op Papendal. Dit jaar is dit echter niet het geval. Oud RKC technisch directeur Mohammed Allach is er wederom in geslaagd een goede groep neer te zetten waardoor Vitesse terug te vinden is op plek 3 met 14 punten uit 7 wedstrijden. Zowel Linssen als Matavz zijn momenteel clubtopscorers met beide 4 doelpunten. Vitesse won haar laatste wedstrijd afgelopen week thuis van Fortuna Sittard met 4-2.

Voor RKC is het seizoen minder succesvol begonnen. De Waalwijkers zijn nog steeds in afwachting van hun eerste overwinning en zullen er tegen de ‘geelzwarten’ alles aan gaan doen om dit voor elkaar te krijgen. RKC bezet momenteel plek 18 op de ranglijst met 1 punt uit 7 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van -17. Kortom, een succes is hard nodig voor onze ‘geelblauwen’.

De wedstrijd aankomende zondag staat onder leiding van arbiter Nijhuis. Laten we als 12e man wederom vol achter het team gaan staan en laten we hopen dat we aanstaande zondag eindelijk onze eerste 3 punten mogen vieren.

Fijn weekend, tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *