Wanprestatie breekt RKC op tegen Sparta

RKC Waalwijk heeft vanavond op pijnlijke wijze verloren van Sparta Rotterdam. Op het kasteel werden de Waalwijkers getrakteerd op een verliespartij van liefst 4-0 waardoor de geelblauwen al 24 tegendoelpunten heeft moeten incasseren in slechts 7 wedstrijden.

Na de pijnlijke nederlaag vorige week in Zwolle tegen PEC, was RKC dit weekend vol goede moed afgereisd naar Rotterdam. Sparta zat, na een flitsende start van het seizoen, immers ook in een mindere serie wedstrijden en dus zou er wellicht kans zijn voor ons RKC om verrassend met 1 of misschien zelfs 3 punten terug te reizen naar Brabant. Zoals wel vaker dit seizoen, bleek ook ditmaal deze hoop onterecht. Eigenlijk heeft er vanaf het begin van de wedstrijd al weinig ingezeten. Sparta kreeg al snel 2 goede kansen, waarvan 1 op de onderkant van de lat werd geschoten. Na 15 minuten was het al raak, de van TOP Oss overgekomen Smeets scoorde de 1-0. Voetballend kon RKC aardig tot prima meekomen met de Rotterdammers, maar tot echte kansen heeft dit amper geleid. Met de klok die richting de 45 min aan het tikken was, groeide de hoop dat RKC met een minimale achterstand de rust in zou gaan. Dit zou betekenen dat er wellicht de tweede helft nog iets te halen zou zijn. Echter in de 43eminuut besliste Ache anders. Hij bracht met een kopbal de ruststand van 2-0 op de borden.

Nadat RKC dit seizoen al vaker met een voorsprong de rust ingegaan was en desondanks de wedstrijd alsnog kansloos verloor, kon de echte optimist nog een scenario bedenken waarin het deze wedstrijd wellicht een keer andersom zou zijn. Maar ook dit laatste sprankje hoop werd al snel de das om gedaan. De in de winterstop bij Sparta vertrekkende spits Dervisoglu maakte er kort na rust 3-0 van waardoor ook dit in de prullenbak kon. Na de pauze werd RKC af en toe dreigend via Tahiri, Elbers, Bilate en Spierings, maar Sparta bleef sterker en nam in de 60eminuut verder afstand door een doelpunt van voormaling NEC speler Rayhi. Na deze 4-0 zou er niet meer gescoord worden waardoor deze stand de boeken in gaat als eindstand.

Positief punt is dat RKC de laatste 30 minuten de nul heeft gehouden.

Volgende week komt Vitesse uit Arnhem RKC bezoeken in Waalwijk. Laten we er alles aan doen om die wedstrijd met zijn allen winnend af te sluiten. Tot volgende week.