Voorbeschouwing Sparta – RKC Waalwijk

Zaterdagavond om 18.30 uur begint de wedstrijd Sparta Rotterdam tegen ons RKC Waalwijk. De wedstrijd is live te volgen via Fox of uiteraard in het stadion zelf.

De wedstrijd Sparta – RKC Waalwijk is al 17 keer eerder gespeeld in de historie van de eredivisie. Van al deze edities won Sparta er 8 en namen wij 3 keer de volle buit mee terug naar Wolluk. De laatste editie in de eredivisie dateert alweer van 10 jaar geleden, toen won Sparta door een doelpunt van Poepon met 1-0. Vorige seizoen kwamen de Rotterdammers en RKC elkaar ook tegen, maar dat was in de eerste divisie. Sparta won beide edities, namelijk thuis met 2-1 en in Waalwijk met 0-1. Onze trainer Grim is in het verleden gedurende 2 periodes actief geweest bij Sparta, laatste periode was 2018 als assistent van Advocaat toen Sparta degradeerde. Vorig seizoen nam RKC nog Spierings over in de winterstop van Sparta, hetgeen een goede zet bleek te zijn dankzij het belangrijke doelpunt dat hij maakte in de beslissende uitwedstrijd in Deventer tegen Go Ahead Eagles.

Voor Sparta is het seizoen succesvol gestart. De formatie van Fräser staat momenteel 11e in de eredivisie met 8 punten uit 6 wedstrijden. De ploeg scoorde tot dusver 12 maal en kreeg 15 doelpunten tegen. Ons RKC is terug te vinden op plek 18 met 1 punt uit 6 wedstrijden. De Waalwijkers scoorde hierin 7 keer en kregen 20 doelpunten tegen. De laatste 2 wedstrijden van Sparta gingen verloren. Op Spangen was Ajax te sterk met 1-4 en tegen AZ werd er 5-1 verloren. De ploeg zal gebrand zijn op weer eens 3 punten. Ons RKC heeft een fikse kater overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De formatie van Grim keek in de rust nog tegen een 1-2 voorsprong aan maar gaf dit de tweede helft volledig uit handen en verloor uiteindelijk met liefst 6-2. Kortom, voor beide ploegen zijn de 3 punten meer dan welkom.

De wedstrijd aankomende zaterdag staat onder leiding van arbiter Bax. De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Brondijk en Dobre. Vierde official is de heer Hensgens. VAR voor dit duel is Dennis Higler, AVAR van deze wedstrijd is de heer De Groot. De wedstrijd is zo goed als uitverkocht.

Fijn weekend, tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *