Blamage RKC Waalwijk in Zwolle

RKC Waalwijk heeft zichzelf compleet voor schut gezet door een kansloze nederlaag tegen concurrent PEC Zwolle. In de rust stonden de Waalwijkers zelfs nog 1-2 voor, in de tweede helft ging het echter wederom helemaal verkeerd.

Van te voren wisten alle supporters het zeker, wederom een belangrijke kans op drie punten. PEC Zwolle is het seizoen tegenvallend begonnen en daar kwam afgelopen week de grote onrust bij doordat trainer Stegeman zijn voorbeeldfunctie niet serieus leek te nemen. Deze aspecten bij elkaar deden de supporters met een geelblauw hart hopen dat er iets te halen zou zijn in Zwolle. Helaas bleek dit ijdele hoop.

In de beginfase ging het spel heen en weer waarbij de beste kansen voor PEC Zwolle waren. Uiteindelijk kwamen de Zwollenaren dan ook op een 1-0 voorsprong in de 26e minuut door een doelpunt van Bel Hassani. RKC schrok wakker, wreef de laatste restjes slaap uit hun ogen en keken naar het scorebord. Na een werkelijk fantastische uithaal van Melle Meulensteen bleek hier ineens 1-1 te staan. Niet veel later bleek een voorzet van de jarige Clint Leemans een cadeau die uitgepakt werd als doelpunt en hadden de Waalwijkers ineens een 1-2 voorsprong. Als tijdens de aanbouw van het Zwolle stadion de goal iets verder naar de zijkant zou zijn geplaatst was het zelfs door dezelfde ‘jarige job’ 1-3 geworden, helaas bleek dit niet het geval en kwam de bal op de paal waardoor de thee werd gedronken met een prima 1-2 ruststand.

Dat de supporters van RKC inmiddels trillen bij een dergelijke voorsprong in de rust, bleek ook deze wedstrijd terecht. In de tweede helft gebeurde er in eerste instantie niet al teveel. Tot minuut 60 stond er nog steeds een Waalwijkse voorsprong op de borden. De wissel van PEC in de 56e minuut bleek hun sleutel tot succes. Reza kwam in het veld en had besloten dit vooral niet anoniem te doen. Hij maakte in de 60e minuut de gelijkmaker om dat vervolgens te herhalen in minuut 81,83 en 88 waardoor PEC Zwolle ineens 5-2 voorstond. In de 93e minuut kregen de geelblauwen vervolgens de definitieve klap van de Hamer en sloeg deze Hamer de 6-2 eindstand op de borden.

Al met al zijn we 6 wedstrijden onderweg waaruit we 1 puntje diep in blessuretijd wisten te behalen in Enschede. We hebben 7 doelpunten gemaakt en liefst 20 tegen. Dit betekent dat we gemiddeld elke wedstrijd verliezen met 1,17 – 3,33. Onder de supporters is duidelijk te merken dat de ergernis groeiende is. Een clubleiding die een week voor sluiting van de transfermarkt roept dat de verdediging staat en daar geen versterking nodig is ondanks de vele waarschuwingen en tegendoelpunten is een veelgehoorde ergernis. Een prima trainer die mag bewijzen dat hij daadwerkelijk een goede trainer is die op tijd inziet dat zijn ideaalbeeld van spelen wellicht niet past bij een net gepromoveerde kleine club uit Waalwijk en besluit realistischer voetbal te gaan spelen. Laten we hiermee volgende week beginnen als we op bezoek mogen op het Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen. Tot dan!