Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC Waalwijk

Aankomend weekend begint voor ons de matchday eerder dan gebruikelijk op zondag, we spelen namelijk al om 12:15 uur. Na het succesvolle interland weekend waarin Oranje ons het goede voorbeeld gaf, gaan we wederom pogen te laten zien dat ook wij instaat zijn de volle 3 punten binnen te halen.

De wedstrijd PEC Zwolle – RKC Waalwijk is pas 5 keer gespeeld in de historie van de eredivisie. PEC wist hiervan 2 keer te winnen, RKC eenmaal en 2 keer werden de punten netjes verdeeld. De laatste zege die Wolluk meenam uit Zwolle is alweer enige tijd geleden. Het was namelijk 24 augustus 2003 toen we wonnen met 0-3 door doelpunten van ‘kloepman’ Petrovic en tweemaal Iwan Reden.De laatste twee edities in het seizoen 2012/2013 en 2013/2014 werd beide keren 1-1 gelijkgespeeld.

Voor zowel PEC Zwolle als RKC is het seizoen teleurstellend begonnen. We vinden de Zwollenaren terug op plek 15 met 4 punten uit 5 wedstrijden. Ons RKC vinden we terug op plaats 18 met een schamel puntje uit 5 potten. Beide partijen kunnen dus een positieve stap zetten naar een beter vervolg van dit eredivisie seizoen. Ons RKC wacht, net als Fortuna Sittard, nog altijd op de eerste overwinning. Zondag zal hiervoor een ideale gelegenheid zijn.

Bij PEC Zwolle kan nieuwkomer Reza Ghoochannejhad zondag zijn debuut gaan maken. De aanvaller, die op de slotdag van de transfermarkt overkwam van het Cypriotische APOEL Nicosia, zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie. In de oefenwedstrijd van PEC Zwolle op bezoek bij 2. Bundesliga-club Arminia Bielefeld (2-0 nederlaag) speelde hij al wel 45 minuten mee.

Bij ons RKC Waalwijk treft PEC Zwolle Stanley Elbers en Clint Leemans, die door de Blauwvingers beiden worden verhuurd aan de Geelblauwen. In de wedstrijd tegen PSV (1-3 nederlaag) maakte Elbers zijn debuut voor RKC Waalwijk. Hierin was hij meteen belangrijk met een assist bij de openingstreffer van Melle Meulensteen. Leemans, die zondag zijn 24ste verjaardag viert, wacht nog op zijn eerste minuten bij zijn nieuwe club. Zondagmiddag kan hij die uitgerekend in het MAC3PARK stadion gaan maken.

De wedstrijd aankomende zondag staat onder leiding van arbiter Manschot. De leidsman wordt bijgestaan door zijn assistenten Siebert en Weterings. Vierde official is de heer Dröge. VAR voor dit duel is Luca Cantineau, AVAR van deze wedstrijd is de heer Zeinstra.

Fijn weekend, tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *