RKC in 13 minuten ten onder tegen PSV

We zijn er gisteren niet in geslaagd om te verrassen tegen PSV. Na een goede eerste helft werd de wedstrijd in de tweede helft in 13 minuten verspeeld: 1-3.

RKC begon gisterenavond de 20:00 wedstrijd erg goed. Met erg goed positiespel en met vlagen erg goed voetbal was RKC de bovenliggende partij in de eerste helft. Dit resulteerde in een aantal kansen voor onder andere nieuwkomer Stanley Elbers, die aan de aftrap mocht verschijnen. PSV kwam een paar keer gevaarlijk door met snel combinatie voetbal in de omschakeling, maar grote kansen kregen de Eindhovenaren in de eerste helft niet.

Net voor rust werd het goede spel van RKC beloond: Meulesteen schoot binnen na een goede voorzet van Elbers, waardoor we met 1-0 gingen rusten.

Na de rust was duidelijk dat PSV de druk hoog op begon te voeren, wat meteen leidde tot een groot aantal corners en vrije trappen. RKC wist echter het eerste kwartier goed door te komen en was zelfs dichtbij de 2-0, echter schoot Elbers de bal net voor de goal van Zoet langs.

Vanaf de 65e minuut ging het helemaal mis voor de Waalwijkers. Quasten schoot de bal ongelukkig in de eigen goal na een voorzet van Ihattaren: 1-1. Niet lang daarna schoot Baumgartl een afvallende bal na een corner binnen. Een paar minuten later gooide PSV de wedstrijd in het slot: Na een fout op het middenveld kon PSV gemakkelijk omschakelen en gingen zowel Bergwijn als Mitroglou alleen op Vaessen af. Mitroglou kon de bal erg gemakkelijk inschieten.

We hebben gevochten voor wat we hadden, maar helaas was het opnieuw niet genoeg voor de punten, waardoor we na 5 wedstrijden nog steeds op slechts 1 punt staan, op de laatste plaats in de Eredivisie.

Volgende week spelen we niet in verband met een interland week, maar het weekend er op gaan we uit naar PEC Zwolle.

2 reacties
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *