Voorbeschouwing RKC – PSV

Aankomende zondag mogen we voor de tweede week op rij naar een wedstrijd op Manfield road, voor de avondwedstrijd om 20:00 tegen PSV.

Het zal aankomende zondag een stuk beter moeten dan afgelopen zondag (toen we met 0-3 verloren van ADO), om niet kansloos te zijn tegen PSV. De wedstrijd tegen ADO legde een aantal pijnlijke punten bloot binnen de ploeg: We voetballen aardig mee met vlagen voetbal van een erg goed niveau, maar scoren erg weinig. Daarnaast hebben we in de eerste 4 wedstrijden van het seizoen al 11 doelpunten tegen, waardoor je zou kunnen zeggen dat we gemakkelijk doelpunten tegen krijgen.

PSV daarentegen kent een prima seizoensstart. Waar de eerste wedstrijd nog in een remise eindigde in Enschede tegen FC Twente, werden daaropvolgend ADO (3-1, thuis) en Heracles (0-2, uit) opgerold door de Eindhovenaren. Daarnaast bereikte PSV gisteravond de groepsfase van de Europa League door Apollon Limasol te verslaan met 0-4 (na een 3-0 in Eindhoven).

De laatste jaren kunnen we wel zeggen dat we het aardig doen tegen PSV. Afgelopen seizoen wisten we PSV zelfs in Eindhoven uit te schakelen in de KNVB beker. Door een goal van van Weert en twee goals van Maatsen wisten we de Eindhovenaren na verlenging met 2-3 te verslaan.

De laatste wedstrijd tegen PSV in de Eredivisie werd eveneens gewonnen. Op 2 februari 2014 wonnen we met 2-0, door twee doelpunten van Evander Sno. Uit de recente historie valt dus genoeg vertrouwen te putten.

De wedstrijd aankomende zondag staat onder leiding van Kevin Blom. Hij floot afgelopen seizoen de bekerwedstrijd tegen NAC, die met 2-0 gewonnen werd. Blom wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Peter Janson. De VAR bij de wedstrijd is Allard Lindhout.

Fijn weekend, tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *