RKC in eigen huis kansloos onderuit: 0-3

RKC is vanmiddag in eigen huis kansloos onderuit gegaan in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. In een slechte wedstrijd die op een aantal momenten werd beslist werd verloren van ADO Den Haag: 0-3.

De wedstrijd begon tam, misschien wel mede door het warme weer. ADO gunde RKC de bal en al snel was er een eerste kans voor Bakari, die over schoot. Tot aan de 19e minuut gebeurde er weinig noemenswaardig, maar toen kreeg ADO de eerste corner van de wedstrijd en Beugelsdijk kon gemakkelijk binnen koppen: 0-1.

RKC ging daar na op zoek naar de 1-1, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van Fred Grim niet, terwijl ADO een aantal keer dreigend uit de counter door kwam, maar nooit levens gevaarlijk werd. Vlak voor rust hing de 1-1 daadwerkelijk in de lucht. Een reeks corners voor RKC werd afgesloten met een goed schot van Rienstra, dat door keeper Swinkels van ADO over werd getikt.

Na de rust probeerde RKC uit de startblokken te schieten. Het probeerde nadrukkelijker op zoek te gaan naar de 1-1, maar opnieuw werd het niet heel erg gevaarlijk. Ondertussen kopte Beugelsdijk (die opnieuw helemaal vrij stond) net voorlangs uit een vrije trap. Een aantal minuten later ging het opnieuw mis. Necid won een duel op het middenveld en kon doorlopen richting Heemskerk, omdat de verdediging niet instapte. Van een meter of twintig besloot hij uit te halen en de bal vloog langs Heemskerk de goal in: 0-2.

Opnieuw bleef RKC zoeken naar een treffer, maar het werd eigenlijk nooit levensgevaarlijk. Tien minuten voor tijd kwam Vente er nog in, die een bal uit een vrije trap net naast schoot, maar dat was het ook wel. ADO kreeg in de blessuretijd een rode kaart en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen PSV. Het zal dan beter moeten willen we er niet kansloos af gaan.

Foto: © ADO Den Haag
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *