Voorbeschouwing FC Twente – RKC Waalwijk

Aankomende zondag staat alweer de derde wedstrijd in dit Eredivisie seizoen op het programma. Om 14:30 spelen we in Enschede tegen een oude bekende van vorig jaar: FC Twente.

Afgelopen weekend ging de thuiswedstrijd tegen AZ helaas verloren. In een wedstrijd waarin veel gebeurde stond het geluk, net als een week eerder in Venlo, niet aan onze kant. Door twee uitbraken van AZ stond met de rust de eindstand al op het bord, echter gebeurde de grootste klap misschien wel in de tweede helft: de rode kaart voor Gaari. Inmiddels is bekend geworden dat de club akkoord is gegaan met een schorsing van 3 wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. Dit betekent dat Gaari aankomende zondag (en volgende week tegen ADO) niet aan de aftrap zal verschijnen.

Twente kent een betere seizoenstart. Na het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie vorig jaar wist de promovendus in de eerste wedstrijd meteen te verassen tegen een pover PSV: 1-1. Afgelopen weekend speelde Twente een rol in een aparte wedstrijd tegen FC Groningen. Scheidsrechter Bax gaf in de wedstrijd twee penalty’s, die beide gemist werden. Daarnaast gaf hij net voor rust kort achter elkaar twee rode kaarten aan Groningen, waardoor er de tweede helft eigenlijk geen wedstrijd meer gespeeld werd. Twente ging met 3 punten terug naar Enschede: 1-2.

Twente-uit is de laatste jaren niet echt een succesverhaal voor ons geweest. Afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie werd het 3-1 voor de Twentenaren. Ook in de beker troffen we Twente afgelopen seizoen, maar ook daar gingen we met lege handen naar huis na een 2-0 nederlaag.

Voor de laatste overwinning in Enschede moeten we terug naar de Play-offs voor de Europa League(!) in 2012, toen Furkan Alakmak de bal in de 86e minuut in de bovenhoek krulde en daarmee de uitslag van 0-1 op het bord zette.

De wedstrijd van aankomende zondag staat onder leiding van Martin Pérez, Die vorig jaar de thuiswedstrijd tegen NEC floot (1-0). Daarnaast was de heer Pérez vorige week de 4e official in de thuiswedstrijd tegen AZ. Hij wordt geassisteerd door de heren Vandeursen en Strijker. De vierde official is de heer Martens en de VAR is Bexkens.

Foto: © SuperVakF
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *