RKC’ers Abroad: Grant

For the English version click here

In “RKC’ers Abroad” gaan we op zoek naar RKC supporters die niet wekelijks bij onze mooie club aanwezig kunnen zijn door een doodsimpele reden: Ze wonen te ver weg. Of ze nu oorspronkelijk uit Waalwijk komen en zijn geëmigreerd of op een andere manier de verbinding met de club hebben gevonden, wij gaan op zoek naar het verhaal achter deze supporters. In dit eerste item spreken we Grant uit Engeland.

Grant op Twitter over RKC – AZ

Zoals veel mede-supporters volg ik RKC op de verschillende social media. Een tijd geleden viel mij op dat de club op Twitter toch wel heel erg vaak Engelse reacties kreeg op berichten, door ene Grant (@grantsales).

Na wat scrollen door zijn tijdlijn viel mij op dat hij erg fanatiek reageerde op zowel nieuws vanuit de club als beslissingen binnen wedstrijden. Ik was erg nieuwsgierig naar het verhaal van Grant en nadat ik hem vertelde over RKCNu en deze rubriek raakte we aan de praat.

Grant is een 38 jarige voetbalfanaat uit Engeland. In het dagelijks leven werkt hij als beveiliger op een vliegveld. Hij is seizoenkaarthouder bij zijn favoriete club in Engeland: Fulham FC. Naast voetbal volg hij ook met veel interesse honkbal en ijshockey. Ik vroeg hem hoe een Engelse Fulham supporter bij ons RKC terecht kwam, hierop vertelde Grant het volgende:

“Ik heb het Nederlandse voetbal altijd met erg veel interesse gevolgd. Vanaf de goal van van Basten op het EK van 1988 tot en met het zien voetballen van legendes als Bergkamp en Overmars, ik was meteen fan. Daarnaast spel ik al erg lang het spel Football Manager. Toen Football Manager 2015 uit kwam, heb ik in het spel RKC overgenomen, omdat ze op dat moment laatste stonden in de Eerste divisie. Op die manier ben ik eigenlijk met de club in aanraking gekomen, inmiddels speel ik nog steeds Football Manager, en sinds 2015 eigenlijk alleen nog maar met RKC.”

Grant aan het veld in 2017

Sinds Grant in aanraking kwam met RKC door Football Manager, is hij de club steeds meer gaan volgen. Inmiddels volgt hij alle wedstrijden van ons RKC via Twitter, en wanneer hij een livestream kan vinden in Engeland probeert hij live mee te kijken. Uiteraard vroeg ik hem hoe hij vanuit Engeland de promotiewedstrijd tegen Go Ahead mee heeft gemaakt:

“Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Ik heb vrij van m’n werk genomen om de play-off wedstrijden te kunnen bekijken (wat ik twee seizoenen geleden ook deed, maar helaas verloren we toen de eerste wedstrijd van Emmen met 1-5). Ik kon niet geloven wat er gebeurde, toen Langedijk de 4-3 binnen schoot stond ik te schreeuwen en te schelden, want het was nog wel een oud-RKC’er die hem binnen schoot. Toen de 4-4 binnen werd geschoten stond ik echter voor ik het wist met m’n shirt boven m’n hoofd te zwaaien! Toen de penalty werd gegeven en Bilate daarna achter de bal ging staan durfde ik niet te kijken. Toen de bal er in vloog heb ik het aardig gevierd met de nodige biertjes, haha!”

Ik verbaasde me over de passie waarmee Grant over de club sprak, en vroeg hem of hij ooit een wedstrijd in het echt wilde bezoeken. Tot mijn nog grotere verbazing was hij zelfs al een keer geweest!

“Ik ben al een keer bij een wedstrijd geweest! Het was RKC tegen FC Volendam in 2017. Met twee vrienden ben ik bij de wedstrijd geweest, maar helaas verloren we deze met 1-4 :(. Iedereen was wel erg verrast dat we langs kwamen, en de medewerkers van het social-media team vingen ons geweldig op. Ze lieten me de kleedkamers zien en ik mocht zelfs even het veld op! We hebben deze wedstrijd meegezongen met de fanatieke supporters in de hoek en ik heb een top avond gehad! Ik ben van plan om dit seizoen ook nog een wedstrijd bij te wonen!”

Ik vroeg uiteraard ook wie Grant zijn favoriete speler is, en wie zijn all-time favoriete RKC’er is. Zijn antwoord verraste mij:

“Ik denk dat mijn all-time favoriet toch wel Rick Hoogendorp is. Ik herinner me de tijd waarin hij maar bleef scoren toen we eerder in de Eredivisie speelde. Ik heb hem zelfs gekocht in een paar van mijn Football Manager spellen! Van het huidige elftal is mijn favoriet Ingo van Weert. Dat heeft ook vooral weer te maken met Football Manager, omdat hij altijd heel erg loyaal naar de club is en in het spel de club als laatste verlaat, jaren in de toekomst.”

En zo kwam mijn gesprek met Grant tot een einde. Ik vond het erg leuk om eens een supporter te spreken die wat verder van de club af staat, maar ergens toch ook weer heel dichtbij het laatste nieuws rondom de club en wedstrijden staat. Ik vroeg hem als laatste nog of hij nog iets kwijt wilde aan zijn mede-supporters:

“Ik ben dan misschien nog niet mega lang supporter van RKC, maar ik ben heel erg gepassioneerd over de club. Je kunt me vaak zien reageren op berichten die de club op Facebook of Twitter plaatst en ik ben inmiddels begonnen met het leren van een beetje Nederlands zodat ik de berichten wat beter kan volgen en wat meer kan leren over de club en de spelers. Ik hoop jullie bij een wedstrijd te zien!”

Foto: © RKC Waalwijk
1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *