Tiental RKC onderuit tegen AZ

We hebben de eerste Eredivisie wedstrijd in eigen huis sinds vijf jaar niet kunnen omzetten in punten en gingen onderuit tegen AZ: 0-2.

We begonnen sterk aan de wedstrijd, de eerste 20 minuten gingen gelijk op tussen beide ploegen en we kregen via Gaari de eerste kans van de wedstrijd. Toch was het daarna vooral AZ dat de bovenliggende partij was. Vooral met Stengs die vaak naar binnen kwam en Idrissi hadden onze verdedigers hun handen vol.

Na iets meer dan een half uur werd Idrissi weggestoken en krulde hij de bal in de verre bovenhoek. Een aantal minuten later liep de spits van AZ, Boadu, door op Vaessen die hierbij aan zijn hoofd werd geraakt en met een brancard het veld moest verlaten. Het betekende het debuut van Kees Heemskerk.

Waar de spelers met de gedachte al bij de thee zaten en met de hoop om in de rust wat dingen om te zetten voor de tweede helft kregen ze net voor rust een tik te verwerken. Boadu gaf strak voor en opnieuw was het Idrissi die de bal in het dak van de goal schoot: 0-2.

Na de rust probeerde we terug in de wedstrijd te komen. Op het moment dat dit begon te lukken moesten we echter verder met 10 man. Gaari speelde de bal voor zich uit en bij de tackle die volgde om dit te corrigeren raakte hij zijn tegenstander, waarna scheidsrechter Lindhout rood trok.

De grootste kans van de wedstrijd kregen we echter pas toen we al met 10 man speelde, maar Maatsen wist 1 op 1 met Bizot de keeper niet te verassen. Daarna leken we nog op weg naar een strafschop, maar Lindhout wilde de bal niet op de stip leggen na hands van een AZ verdediger.

Volgende week mogen we gaan proberen om punten af te snoepen van een oude bekende, dan gaan we op zoek in Enschede bij FC Twente.

Foto: © RKC Waalwijk
2 reacties
 1. Realistisch goed verslag.
  Aan alles zie je dat AZ betere spelers heeft; je kunt ook niet verwachten dat de nr 8 van de KKK divisie opgewassen is tegen de nr 4 van de eredivisie..
  Aanval: Sow aardig, anderen nivo te laag
  Middenveld: Tahiri prima, Spierings aardig
  Achterhoede: backs ok, centrum matig
  Ik zou in de 1e plaats met 442 gaan spelen, houdt Tahiri t ook wat langer vol
  Paar versterkingen wel nodig lijkt mij, wil je niet rechtstreeks eruitvliegen- hopelijk is het bekend dat er dit seizoen TWEE direct uitgaan…
  Volg wk Twente uit, miss t eerste puntje tegen de medepromovendus!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *