Forum

Op welke positie he...
 

[Gesloten] Op welke positie heeft RKC nog versterking nodig?

Pagina 18 / 19 Eerste     Laatste
(@pascal)
Lid

@Luc @RKCW

Ik was aanwezig. Wat betreft Branco (uitleg FvM): Branco wilde liever bij graafschap bovenin KKD spelen dan onderin Ere met RKC. Daarnaast vroeg FC Eindhoven 350k voor BvdB en dat vond RKC voor een speler van FCE met 8 maanden restcontract veel te gortig. De Graafschap wilde daar wel aan voldoen. 
Hij gaf aan dat RKC best bereid is de portemonee te trekken voor spelers, maar dat moeten ze het geld wel echt waar zijn en geen 3,5 ton voor een speler van FCE neertellen. Er zijn in de zomer spelers benaderd van AZ en FCU, maar die zitten daar liever op de bank dan dat ze bij RKC willen spelen. 

Wat betreft salaris wil RKC inderdaad niet mee in de gekte. Spelers weten vaak al snel van elkaar wat men verdiend en als dure spelers vervolgens niet presteren kan dat voor veel wrijving zorgen in een selectie.

Reden voor het relatief veel huren; RKC is op dit moment nog niet bij machte transfersommen te betalen (en bijbehorende salaris). Als men bijv. spelers als Elbers en Leemans hadden moeten kopen, hadden ze nu nooit in Waalwijk gespeeld. Tonnen aan transfersommen en 5x zoveel salaris voor dit soort spelers gaat rkc gewoon weg niet aan beginnen. 

Lijkt me een prima uitleg. Zoals FvM op deze avond al aangaf; paar jaar geleden zaten we nog met iedereen bij het gemeentehuis en dat willen we niet nog eens meemaken. In de winter gaat men kijken naar versterkingen, daar is een potje voor, maar RKC gaat gewoonweg geen financiele risico's nemen. beleid en uitgaven zijn puur gericht op structureel Top 5 KKD te spelen met her en der een uitschieter naar de eredivisie. 

(off topic): waar is de knop 'laatste' gebleven voor bij het scrollen door het forum?

Geplaatst : 16/10/2019 11:07 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@Pascal

Maar dat betekent eigenlijk dat we ons neer moeten leggen bij KKD? en als we in de toekomst wederom zouden promoveren, ons moeten voorbereiden op degrdatie?

Dat druist wel in tegen uitspraken van Ome Ben dat RKC voor langjarig eredivisie-niveau gaat.

RKC zit toch in hetzelfde schuitje als Fortuna, Emmen, Sparta? Ok, qua begroting zitten deze clubs hoger, maar RKC heeft die frenkie meevaller gehad.

klaarblijkelijk kunnen deze clubs zich wel versterken.

Heeft Frank nog gemeld of RKC sereuze inspanningen gaat doen in dit seizoen, of zegt die algemene doelstelling genoeg?

Probleem zal blijven dat als je KKD salarissen aanbiedt, je KKD spelers zal krijgen, geen Eredivisiespelers, nu niet en in de toekomst niet.

Want het scouten van echte talenten, zoals vroeger door Janus, die vaardigheid lijkt verdwenen met het vertrek van Janus.

 

Geplaatst : 16/10/2019 11:25 am
(@pascal)
Lid

Het betekent in ieder geval dat RKC niet meegaat in de gekte die is losgeslagen en op haar eigen manier gaat proberen te handhaven. Met een beetje geluk had RKC ook 6/7 punten meer gehad en dan was deze discussie er nooit geweest . Fortuna heeft in mijn optiek geen betere selectie dan RKC (net als een VVV enzo, die ook tonnen betalen aan salaris en kwalitatief niet veel sterker zijn), Fortuna heeft ongeveer hetzelfde spelersbudget en kopen ook niet veel spelers. Met clubs als Emmen gaat RKC niet mee. Die halen even een international van Peru op (422.000 aan salaris als niet EU speler zijnde en volgens mij hebben ze er zelfs twee rondlopen). Waar ik het wel mee eens ben is dat Ben Mandemakers de RKC supporter ( misschien door de eforie) heeft ‘toegezegd’ er alles aan te doen dat het niet bij dit ene jaar blijft. Dit wordt natuurlijk opgepakt als zijnde dat hij de knip gaat trekken voor een paar kwaliteitsinjecties die we tot op heden niet hebben gezien.  Daar snap ik zeker de teleurstelling, al weten we natuurlijk niet wat hij op de achtergrond nog allemaal bij spekt. Over wat Mandemakers voor de club betekent is iedereen het natuurlijk weleens, maar die uitspraken met de huldiging waren wat onhandig.

Eventuele inspanningen worden gedaan in de winter. Wat het scouten betreft; Dat beperkt zich voor het grootste gedeelte tot NL en Belgie (o.a. door de taalbarriere), daar waar een scoutingsaparaat opzetten en breder over Europa scouten ook tonnen kost. Talenten zelf opleiden (buiten Jong RKC) zal ook geen effect hebben, daar waar exceptionele talenten al direct worden weg geroofd door andere clubs. Die talenten kan RKC niet voor zichzelf houden. De tijd van Janus is voorbij, moeten ook niet vergeten dat in die periode RKC op (te) grote voet leefde en het daarna heel slecht ging met de club.

Geplaatst : 16/10/2019 11:59 am
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Voor de geïnteresseerden heb ik inmiddels een verslag van de avond online gezet. 

Geplaatst : 16/10/2019 8:39 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Goed verslag!

Fijn ook dat mijn ingezonden punten besproken zijn.

Ik snap de overwegingen en de problemen waar we als club mee te maken krijgen, verschillen in salarissen, vermijden van risico's etc.

Maar er zijn toch ook manieren om daar creatief mee om te gaan?

Zoals clausules in contracten dat bijv. het salaris op KKD nivo komt bij degradatie, mooie stimulans ook om er vol voor te gaan.

Ik kan me niet voorstellen dan bijv Emmen 2 buiten EU spelers a 4,5 ton p/jaar gaat contracteren en dat die contracten bij degradatie zonder clausules door lopen, maar ik kan me vergissen natuurlijk...

 

Moge duidelijk zijn, dat ik hart heb voor de club en daarom wat kritisch ben.

Geplaatst : 18/10/2019 10:21 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Phillipe van Arnhem houdt zijn conditie op pijl bij RKC. Lijkt me geen mogelijke versterking, of wel?

Geplaatst : 20/11/2019 10:35 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

We missen een echte doelpuntenmaker en nog een centrale verdediger, middenveld met Leemans, Speirings, Rienstra en Vermeulen evt. Mulder volstaat.

Tijd dat Ome Ben zijn woorden waar gaat maken, ik las dat hij nu op nr. 25 staat in de Quote 500 met een vermogen van 1,2 miljard....

Geplaatst : 21/11/2019 1:25 pm
DrDoom
(@drdoom)
Je maintiendrai !!

Wanneer trappen ze die Vente terug richting Rotterdam-Zuid?

Geplaatst : 24/11/2019 10:07 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@drdoom

Ik neem aan dat Bilate de basisplek over neemt. Dat scheelde een slok op een borrel voorin!

Geplaatst : 25/11/2019 11:36 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Vermoedelijk kan hij nog geen 90 minuten vol maken dus denk dat hij op de bank begint.

Zal Meulensteen voor Mulder komen? Is van Weert niet goed genoeg ik ken zijn kwaliteiten onvoldoende. 

Denk dat het sowieso goed is om op zoek te blijven naar een spits

 

Geplaatst : 26/11/2019 12:18 pm
(@bertusv)
Lid

Ferdi Druijf speelt vooral bij Jong AZ volgens mij.

 

Huuroptie?

Geplaatst : 27/11/2019 4:06 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Druif kunnen we sinde deze week niet meer betalen denk ik. Ja alleen huren. ...

Seys op weg naar de uitgang? Jammer van zijn wangedrag is echt wel een goede speler.  Komt er wellicht wat extra budget bij. 

Nog geen geruchten over mogelijke winter aanwinsten? 

Geplaatst : 30/11/2019 12:32 pm
(@pascal)
Lid

Voor de spitspositie zou ik Sven Braken terug uit Italie proberen te halen, huren met optie tot koop. 

Voor CV misschien Daniël Breedijk, Menno Koch of Kik Pierie huren. Voor de eerste 2 zal een (kleine) transfersom betaald moeten worden. 

Geplaatst : 05/12/2019 4:56 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@pascal

ik ben echt benieuwd of ze iets gaan doen in de winterstop. Het lijkt mij idd slim om toch te kijken naar een aanvaller en een verdediger.
Sowieso voor in de breedte.

Geplaatst : 05/12/2019 9:32 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Fred Grim ziet het liefst in elke linie een versterking.  Een echte Linksback en aanvallende impulsen. 

Wie zou je willen zien?

Geplaatst : 20/12/2019 2:33 pm
Pagina 18 / 19 Eerste     Laatste
Deel: