Forum

Op welke positie he...
 

[Gesloten] Op welke positie heeft RKC nog versterking nodig?

Pagina 17 / 19 Eerste     Laatste
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@zeljko

Ja Drost is gewoon een basis klant zonder twijfel en heeft de ervaring ook. Laat Hannes en meulensteen het onderling uitmaken.  Hannes lijkt wel wat zorgvuldiger te spelen en met minder risico. 

Maatsen niet helemaal uitvlakken maar laat hem komen als wisselspeler zelfde geldt voor Bakari.  

Beetje kut dat Bilate ook wel blessure gevoelig is. Ik vind Sow niet een echte spits eigenlijk.  Meer een hangende buitenspeler.

Als er nog wat ruimte is in het potje kan het geen kwaad om nog een spits te halen. De zwakte ligt niet achterin 

Ga ik niet vanuit omdat Frank al gezegd heeft klaar te zijn helaas. 

 

 

Geplaatst : 02/09/2019 11:35 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Drost is een prima verdediger, echter zal hij het tegen iedere verdediger met snelheid afleggen. Helaas is dit juist vaak het wapen van een buitenspeler/spits. Ik zie Melle en Hannes liever doorgroeien tot betrouwbare centrale verdedigers, Hannes als laatste man en Melle als inkomende man

Geplaatst : 03/09/2019 8:39 am
(@pascal)
Lid

Na 5 wedstrijden even de balans opgemaakt.

Vaessen: Degelijke doelman, gewoon niveau RKC niks mis mee. Kan hooguit nog een stapje hoger. Hopen dat hij verder niet geblesseerd raakt, want van Heemskerk wordt je ook niet vrolijk.

Gaari: Absoluut eredivisiewaardig. Zou zomaar weer eens 30+ wedstrijden kunnen spelen dit seizoen.

Meulensteen: Absoluut potentie. De CV van RKC voor misschien wel de komende 2/3 seizoenen. Soms nog wat risicovol met inschuiven en te gretig met vooruit verdedigen, maar RKC zal deze foutjes incalculeren en hem de kans geven zich te ontwikkelen. Zijn (beginners)foutjes inherent aan zijn eredivisie ervaring. Met zijn 2+2 contract een vd weinige potentiële kandidaten waarop RKC een financiële klapper kan maken. Gewoon de kans geven en zeker niet zomaar op de bank zetten voor Drost.

Delcroix: Ook nog jong en relatief onervaren, maar dit vind ik een absolute versterking, weliswaar huur. Degelijke no-nonsens verdediger.

Quasten: Stabiele factor, zowel verdedigend als aanvallend. Soms nog wat te risicovol door bij de eigen cornervlag een combinatie op te willen zetten met Tahiri. Gewoon lekker die bal een peer geven. Voetballende back, die dat soms te ver doordraaft, maar zeker iemand die altijd wel een voldoende scoort.

Tahiri/Spierings: Twee absolute sterkhouders en zekerheidjes op het middenveld. Zouden beide prima meekunnen in het linkerrijtje van de eredivisie. Doorn in het oog van RKC zal zijn Spierings een aflopend contract heeft. Zou verstandig zijn beide heren een langdurig contract te geven (wellicht weinig financiële mogelijkheden, maar misschien met een degradatieclausule). Dit zijn spelers die een club veel geld op kunnen leveren.  

Rienstra: Werkpaardje en doet het naar zijn mogelijkheden, maar komt toch te kort voor de eredivisie. Speelt 9 vd 10 ballen breed of terug en weinig vooruit of versnellend. Voor bovenin KKD zeker bruikbaar. Snel te hopen dat Leemans erin komt voor Rienstra, waardoor het middenveld kwalitatief erop vooruit gaat en meer in balans is. Oneens met de ‘ongeschreven regel’ dat het je aanvoerder is en dus zomaar niet wisselt. Leemans is gewoon een 1,2 klasses beter (moet veel zwaarder wegen) en de halve selectie is al eens aanvoerder geweest.

Maatsen: Misschien gek, maar ik vind het een typische inval-speler. Vorig seizoen in de KKD ook vooral op díe manier zijn waarde bewezen, zeker in de 2e seizoenshelft. Als basisspeler vaak erg ongelukkig. RKC dit seizoen paar keer met rust voorgestaan. Vooral dan ideaal om in te brengen wanneer de tegenstander veel ruimte weggeeft, maar als basisspeler vooral 0 rendement.

Bilate: Doet het naar behoren. Te makkelijk hem af te rekenen op zijn tot nu toe nog 0 doelpunten. Als ‘kapstok’ belangrijk in het spel van RKC en in het ‘doorvoetballen’. Mag van mij absoluut blijven staan. Doelpunten komen vanzelf wel, maar hij laat het elftal voetballen zoals Grim dat voor ogen heeft.

Sow/Daneels: Beetje zelfde types die het moeten hebben van hun snelheid. Met Elbers denk ik wel een speler die vast basisspeler zal worden.

In de basis een eredivisiewaardig elftal, maar krijg je met blessures/schorsingen te maken op het middenveld of op de back, ga je er toch al snel op achteruit.

Misschien ook maar eens de spelers in de gaten houden die nu allemaal in het buitenland actief zijn. Mochten zij het niet naar hun zin hebben er als de kippen bij zijn ze terug naar NL halen. Denk aan spelers als: Te Vrede, Braken, van Weert, Engels, Platje,Schouten,Mokhtar.
Doet een clubje als Zwolle toch ook weer handig door bijvoorbeeld een Ghoochannejhad weer terug naar NL te halen. Spelers die in het buitenland op een dood spoor zitten en graag weer terug willen keren naar NL.

Geplaatst : 04/09/2019 11:57 am
Cornelisse
(@kansman)
Lid

We kunnen het allemaal wel mooi gaan voorspellen. En we krijgen ook steeds de lof. Maar de efficiëntie ontbreekt. Als je dan zojuist leest dat we een oefenwedstrijd verliezen van Jong FC Utrecht (met spelers die scoren, die in de competitie bij hun op de bank zitten) met 3-4. 

Weer 2 van de 3 goals gemaakt door een verdediger (Meulensteen) en een middenvelder (Spierings) dan is het echt te hopen dat Vente, Maatsen, Daneels, Sow en Bilate snel hun vorm kunnen (her)vinden.

Met thuiswedstrijden tegen Vitesse en Ajax en moeilijke uitwedstrijden Zwolle, Sparta,  Groningen en (S)Tilburg verwacht ik dat we pas tegen Heracles thuis weer voor punten gaan spelen. Let wel! Ik krijg heel graag ongelijk. Maar mss kijk ik nog (steeds) door die pessimistische bril van een aantal seizoenen geleden.

Geplaatst : 04/09/2019 3:56 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Ik ben het helemaal met je eens.

We krijgen gemiddeld 3 tegendoelpunten per wedstrijd tegen.

dat betekent dat we er zeker 4 moeten maken om te winnen, tja, 5 wedstrijden, nul doelpunten van de voorhoede-spelers.....dit zegt eigenlijk al genoeg.

Hopelijk worden de spitsen en buitenspelers scherper, want deze statistiek voorspeld weinig goeds....werk aan de winkel!

Hoe staat het met Ubbink eigenlijk, is een aanvallende middenvelder met scorend vermogen,

Geplaatst : 04/09/2019 4:02 pm
Cornelisse
(@kansman)
Lid

@luc

Ik weet niet of we het in Ubbink moeten vinden.

Nog wat spelers die transfervrij zijn:

Queensy Menig en Adnane Tighadouini hun contracten zijn ontbonden bij Nantes en Malaga, salaris technisch te duur misschien alsnog.

Ook de al eerder genoemde Assaidi is nog steeds clubloos. Spelers met een deukje maar ik vind Maatsen echt benedenmaats spelen de laatste tijd. Als je hem zag sjokken niet meer liep op een bal. Daneels is nog te licht en ik vind Sow ook nog niet echt overtuigend spelen. Bilate vanaf de flank zou ook een optie zijn.

Wie ook nog transfervrij is: Slobodan Rajkovic (oud Twente) die kan centraal of op de linksback spelen. Ben geen fan van Paultje Q en hij valt dit seizoen echt niet tegen, deze zou ik laten staan. Meulensteen en Hannes uit elkaar halen is aan een kant kapitaalvernietiging.

Mocht er toch nog een centrale verdediger met ervaring komen, is het beter van de 4-3-3 af te stappen. En 4-4-2 gaan spelen. Er zou dan met Meulensteen of Rienstra als VM en Tahiri AM, Spierings en Leemans op de zijkanten. En Elbers als bewegende schaduwspits achter Bilate of Vente gespeeld kunnen worden.

Nu ik dit typ vraag ik me af of we eigenlijk sws niet beter in deze formatie kunnen starten. Het RKC dna is echter wel 4-3-3 dus begrijpelijk dat Frank en Fred hier niet van willen afwijken. 

Geplaatst : 04/09/2019 4:48 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

 

Zou mooi wezen als ze wel om hun heen blijven kijken voor dit soort buiten kansjes.  De uitgaven aan de velden lijken ook mee te zijn gevallen. Maar Seys etc zijn ook nog niet weg. Mochten die alsnog weggaan dan is wat logischer als er wat bij komt.

Ubbink niks meer over gehoord. . Had ook al op Twitter gevraagd aan RKC maar blijft stil. Zal dus een vrienden dienst blijven denk ik.

Was vanmiddag wel een compleet andere verdediging he. Geeft wel een vertekend beeld denk ik.

Ik ben vrij positief aangelegd en heb er wel vertrouwen in. Effectiviteit moet wel omhoog. ..

 

 

 

Geplaatst : 04/09/2019 9:19 pm
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Goedemorgen, is er reeds meer bekend over de status van het meetrainen van Ubbink en Sporkslede?

Geplaatst : 12/09/2019 8:35 am
Bram
 Bram
(@bram)
Oprichter Redactie Supporter

@zeljko

Ubbink verwacht ik niets van. Sporkslede durf ik je niet te zeggen op dit moment.

Topic starter Geplaatst : 12/09/2019 3:17 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Sporkslede is zojuist gepresenteerd als nieuwe aanwinst. Zijn contract loopt tot het einde van dit seizoen. 

Geplaatst : 27/09/2019 4:37 pm
DrDoom
(@drdoom)
Je maintiendrai !!

@rkcw

 ? Nou nou, daar gaan we mee handhaven. ? 

Geplaatst : 27/09/2019 4:48 pm
Zeljko
(@zeljko)
Lid

Branco v/d Boomen is uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode in de KKD.. Toch jammer dat hij voor het fooitje dat De Graafschap heeft betaald niet naar Waalwijk is gekomen.

Geplaatst : 09/10/2019 6:22 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

De reden dat Branco niet naar RKC is gekomen, waren zijn salariseisen.

De clubs waren al rond.

Branco wilde 2ton per jaar, RKC vondt dit te gortig en wilde niet dat er een bepaalde speler meer dan 2x zoveel als de rest zou verdienen ivm scheve gezichten in de kleedkamer.

Hoe kun je in hemelsnaam een eredivisieclub blijven/worden als je KKD slarissen blijft uitbetalen???? Daar mag Frank zich maandag wel eens over uitspreken!

 

Geplaatst : 10/10/2019 8:56 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Is er iemand die de supportersavond bezocht heeft, of weet wat Frank en cs. hebben gemeld?

Buiten de belastingperikelen dan?

Helaas kon ik niet komen ivm training van mijn team.

Ik had mijn vragen via mail naar RKC gestuurd, en ze zouden behandeld worden.

Maar ik kan nergens informatie vinden.

Vragen gingen over salarisplafond en hoe men daar eredivisiewaardige spelers mee kan halen.

Wat de supporter mag verwachten, na de toezeggingen tijdens de huldiging, en het zeer teleurstellend begin van de competitie.

Geplaatst : 15/10/2019 11:11 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

@luc

Helaas was ook ik zelf daar niet bij. Echter ben ik ook zeer benieuwd naar de antwoorden op jouw vragen. Ik lees op BD het volgende over Frank van Mosselveld:

 

Hij vertelde dat de best betaalde speler bij RKC evenveel verdient als de nummer twintig in de selectie van VVV Venlo. ,,De laatste vijf jaar zijn de verschillen extreem groot geworden", aldus Van Mosselveld. ,,PEC Zwolle bijvoorbeeld betaalt de spelers vijf keer zoveel dan we ons kunnen veroorloven.”

Als je kijkt naar bovenstaande dekt Frank zich goed in en was dit seizoen op voorhand al gedoemd om te mislukken. 

Geplaatst : 16/10/2019 9:44 am
Pagina 17 / 19 Eerste     Laatste
Deel: