Forum

KNVB / Fox Maffia
 

KNVB / Fox Maffia

Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Het is toch van de zotte, hebben jullie onderstaand bericht gelezen, je reinste maffie-praktijken;

We worden keer-opkeer genaaid!!!

 

RKC stelt inzet van minder camera’s bij ‘kleine duels’ aan de kaak

Nu de VAR zo’n belangrijke rol speelt probeert RKC Waalwijk clubs in de eredivisie ertoe te bewegen in het geweer te komen tegen de zuinigheid met camera’s bij kleinere wedstrijden.

RKC Waalwijk wil de zuinigheid met camera’s bij thuiswedstrijden tegen de wat kleinere clubs, zoals Heerenveen, aankaarten. Algemeen directeur Frank van Mosselveld polste gisteren in een vergadering van de Eredivisie CV of daar ook bij andere clubs draagvlak voor is..

De Waalwijkse club zal bij FOX moeten aankloppen. Volgens de KNVB bepaalt de rechtenhouder hoeveel camera’s er bij welke wedstrijden komen te staan. Dat zijn in de eredivisie minimaal zes camera’s bij een wedstrijd.

Bij de thuiswedstrijden van RKC tegen PSV en Ajax werden meer camera’s ingezet. Zo hingen er ook camera’s ter hoogte van de strafschopgebieden, waardoor het mogelijk was om een beter zicht te krijgen op eventuele buitenspelsituaties. Een camera op een dergelijke positie ontbrak bij de thuiswedstrijden tegen AZ en Heerenveen.

De beelden, waarover ook de VAR beschikt, konden zondag dus geen uitsluitsel geven over een eventuele buitenspelpositie van Jens Odgaard bij de 1-2 van Heerenveen. De VAR greep niet in omdat hij op basis van die beelden de buitenspelsituatie niet overtuigend kon waarnemen. De assistent-scheidsrechter had niet gevlagd.

,,Wij hebben voorzieningen moeten treffen in het stadion. Er kan door FOX zo een camera in het systeem geklikt worden die situaties rond het strafschopgebied en dus ook buitenspel duidelijker kan registreren”, zegt Van Mosselveld. ,,Maar uit kostenoverwegingen worden niet alle wedstrijden door evenveel camera’s vastgelegd. Dat moeten we nog maar eens een keer aan de orde stellen.”

Van Mosselveld had sterk het idee dat Odgaard de bal bij RKC - Heerenveen in buitenspelpositie ontving. Hij scoorde en de Friezen konden in Waalwijk alsnog op weg naar de overwinning. Het puntenverlies zou RKC, dat elk punt kan gebruiken in een poging in de eredivisie te blijven, aan het einde van het seizoen kunnen opbreken.

Tegoed

,,AZ won eerder al in Waalwijk door twee doelpunten waarvan niet kon worden vastgesteld of het al dan niet buitenspel was. Ook toen ontbraken die camera’s bij het strafschopgebied”, zegt Van Mosselveld.

Die voegt eraan toe dat RKC nog niet gelukkig is geweest met de VAR. ,,Over een heel seizoen wegen beslissing voor en tegen over het algemeen tegen elkaar op. Dan hebben we na de winter nog heel wat tegoed”, aldus Van Mosselveld.

Citeren
Topic starter Geplaatst : 10/12/2019 12:05 pm
Deel: