Forum

Sparta - RKC
 

[Opgelost] Sparta - RKC

Pagina 3 / 3 Eerste  
(@pascal)
Lid

Nu de meeste stoom na de wedstrijd inmiddels uit mijn oren verdwenen is moeten me toch een paar dingen van het hart.

  • Bakari > Alom geprezen om zijn loopvermogen, maar dan zit je toch echt op de verkeerde sport. Speelt omdat hij in de visie van Grim veel mee op kan komen, maar is gewoon geen echte back hoe erg hij zijn best ook doet. Wellicht Gaari een keer een kans geven, al is dat ook niet mijn favoriet.
  • Touba > Laten we even voorzichtig zijn door die jongen zo de hemel in te prijzen. Als je objectief naar hem kijkt maakt hij stiekem ook veel bepalende fouten waar een goal uitkomt. Zaterdag helaas wéér 2 voorbeelden gezien wat (mede) leidt tot een goal. En ja ik snap ook wel als hij dat soort fouten niet maakte dat hij dan niet meer bij RKC zou voetballen, maar wellicht moeten we met Touba iets minder hoog van de toren blazen. Uiteindelijk komt hij er ongetwijfeld zeker en mogen we blij met hem zijn.
  • John > Aan de bal dreigend, maar werkelijk onbegrijpelijk(!) dat zo’n jongen na 60/65 min. gewoon op is. Zou zichzelf uit de naad moeten werken en toch gewoon 90 minuten vol moeten kunnen maken, maar na een uur is het einde Ola John. Wat mij betreft na dit seizoen einde Ola John. Geef Sow eens kans.
  • Stokkers > ‘Sjokkie’ is het gewoon niet in de Eredivisie. Loopt veel en ja, hij krijgt misschien weinig aanvoer, maar dit is niet een spits die RKC beter maakt. Onbegrijpelijk dat Damascan nooit speelt en niet eens bij de selectie zit. Misschien dat de heren die dicht bij het vuur zitten kunnen vragen waarom hij nooit speelt. Dat recht hebben supporters toch wel om te weten want ik denk dat iedereen zich dat afvraagt.

En tot slot heb ik zaterdag echt de strijd gemist. Het was een genot om te zien hoe een Auassar erin kletste en de ene na de andere harde tackel maakte (op de bal). Dat soort jongens snappen waar het om gaat en ja met een Tahiri en Ahzil mis je gewoon dat soort spelers op het middenveld. Je kunt gewoonweg niet met 3 kabouters op het middenveld spelen. Dan ga je tegen de ‘mannen’ van Sparta op het middenveld er af. Maargoed heel veel smaken heeft Grim ook niet op het middenveld. Wellicht een Hansje Mulder die qua fysiek wat meer kan brengen dan Ahzil, maar bij Grim staat nou eenmaal voetbal (dus Ahzil) centraal. Richard werd nodig gemist zaterdag.

Het is vijf voor 12. Willem II gaat sowieso nog wel boven ons eindigen. In Tilburg verliest RKC altijd en ik kijk vooral naar VVV als directe concurrent. RKC kan nog genoeg punten pakken, ondanks dat de wedstrijden tegen de concurrenten allemaal uitwedstrijden zijn. Er zal wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/03/2021 9:52 am
(@thomie12345)
Lid

@pascal Ik sluit ook aan bij het stuk over Damascan en Sow. Tot mijn ergernis toe krijgen bepaalde spelers die niet goed genoeg zijn tomeloos vertrouwen. In plaats van dat je Sow 1 keer in de 3 wedstrijden het laatste halfuur inbrengt als iedereen uitgeblust is en de ballen langs je oren vliegen, zou je hem ook 3 wedstrijden in de basis kunnen zetten. De fans hebben inderdaad recht op uitleg. In het stadion was het allang onrustig zijn geworden. Het wisselbeleid is ook schandalig. Waar heeft Azhil zijn basisplaats aan verdient? het lijkt wel of er gegrabbeld wordt vantevoren.

@basbrok, Brands geeft al een aantal argumenten. Ik wil er aan toevoegen dat Bakari verdedigend 1-op-1 prima staat. Hij maakt wel fouten en dat is dan ook direct gevaarlijk, omdat hij rechtsback staat. alleen tegen utrecht werd het een goal. Aan de bal vind ik hem gewoon prima. Hij speelt gewoon prima, dit is niet het probleem van RKC. Het probleem is dat iedereen de te korte terugspeelbal van Bakari wel ziet en al de ballen die Daneels verkwanselt niet ziet, omdat dit niet direct gevaar in leidt. Hier zit het probleem in de voorhoede. Bakari heeft net zoveel gescoord: winnende in Almelo.

Over argumenten gesproken, Waarom staat de topscorer van 19-20 er niet in? Dit is natuurlijk belachelijk en alleen houdbaar, omdat Sow bij het publiek weinig meer goed kan doen na de transfersoap. Maar ik wil graag verder kijken naar zijn goals in de jupiler league en vorig jaar in de eredivisie. Zonder Sow had je 4 punten gehad vorig jaar. Beseffen de heren dat wel. Ik denk dat de RvC dan een paar nieuwe vacatures had uitgeschreven.

Nog even over Bilate... je komt er te makkelijk van af. 20 wedstrijden waarvan 6 als invaller(minder dan 20 min). 8 goals, 3 assists in 14 wedstrijden. Dat ziet er een stuk beter uit. Maar goed er zal iets moeten veranderen voorin.

De sterkste voorhoede in mijn ogen:

John - Sow - Ngonge = de beste spelen

Sow - Damascan - Ngonge

John - damascan - sow

 

 

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door Thomie12345
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/03/2021 12:50 pm
(@basbrok)
Lid

@thomie12345

Over Bakari gaan we het niet eens worden merk ik. Jij vind hem prima spelen, ik vind hem tekort komen voor de eredivisie. Ik noemde de wedstrijd tegen Utrecht en Sparta als voorbeelden, maar hij kan me wekelijks niet overtuigen. Vind hem verdedigend te zwak en aanvallend ook te weinig brengen.

 

Voor wat betreft Bilate, daar kunnen we blijven goochelen met statistieken. Zal ik er nu het argument ingooien dat Bilate als invaller 2 goals gemaakt heeft. Die zijn gescoord door een fitte speler tegen een vermoeide verdediging. Het gaat echter voorbij aan de essentie: bij NAC speelt hij in een systeem waarbij je in 80% van de wedstrijden dichter bij de goal staat dan dat je bij RKC staat. En ik zie best wat wedstrijden van NAC en zie daar in Bilate nog steeds geen eredivisie-spits.

 

Waar we het wel over eens zijn is dat het met name voor wat betreft Sow vreemd is dat hij zo weinig kansen krijgt. Toegegeven: als hij speeltijd krijgt maakt hij ook niet echt een overtuigende (of soms zelfs: gemotiveerde) indruk. Maar goed: vertrouwen kan veel doen met een speler. 

En als ik naar de huidige prestaties van onze voorhoede kijk, verdient Sow wat mij betreft ook meer kans dan ie nu krijgt.

Damascan, ben ik niet helemaal zeker van. Die was in de wedstrijden dat ie in de basis stond soms wel heel onzichtbaar. Toen was ik juist voorstander om Stokkers een kans te geven. Maar de spitspositie blijft wel een groot probleem in ieder geval! 

Maar ik ga wel met je mee om het tegen Groningen gewoon eens te proberen met Sow- Damascan- Ngonge (mits fit en verantwoord). Vertrouwen en krediet is altijd goed voor een speler, maar het is wel eindig! En het moet niet zijn dat spelers wekelijks weinig brengen en de week erop gewoon weer spelen. 

 

Dus: over Bakari worden we het niet eens, Bilate speelt niet bij ons dus is niet belangrijk, voorhoede zijn we het eens.... gelijkspelletje? :-p

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 15/03/2021 1:59 pm
Tim en Thomie12345 reageerden
(@thomie12345)
Lid

Haha laten we het daar maar op houden dan. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/03/2021 2:12 pm
Pagina 3 / 3 Eerste  
Deel: