Forum

Sparta - RKC
 

[Opgelost] Sparta - RKC

Pagina 2 / 3 Eerste     Laatste
 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Voorbeschouwing staat online, voor de liefhebbers ;-).

Verder verwacht ik een lastige wedstrijd met een Sparta dat vechtvoetbal op de mat legt, zoals ze in Waalwijk deden. Gelukkig zijn we een stuk gegroeid sinds die wedstrijd in Waalwijk en hopelijk kunnen we daar beter mee omgaan als destijds.

Ik verwacht een hele slechte pot met een 1-1 of 2-2 als eindstand, maar wat zou het lekker zijn als we deze gewoon zouden winnen (met een hoop mazzel en 2 onterechte pingels ??) Ook met Emmen uit in het vooruitzicht zou je bij het winnen van zowel vanavond als Emmen uit op 29 punten komen. Dan zouden we er toch echt bijna zijn.

Maar goed, dat is op de feiten vooruit lopen, eerst vanavond maar eens. Ik hoop persoonlijk dat Ngonge weer wat minuten kan maken, die vind ik namelijk toch erg vaak dreigend naar binnen komen namelijk.

Fijne wedstrijd allen, hopelijk hebben Dieperink en Ruperti een minder groot aandeel in de wedstrijd dan de arbitrage van vorige week.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/03/2021 4:11 pm
(@basbrok)
Lid

Volgens het BD gaat Ngonge in ieder geval niet in de basis starten. En Efmorfidis ook niet. Dus denk dat we gewoon John, Oosting, Daneels te zien krijgen.

 

Ik verwacht overigens ook een gelijkspel. Heb heel sterk het gevoel dat beide teams vooral "niet willen verliezen", maar: aan 1 punt hebben wij echt te weinig. Je moet hier 3 punten pakken om afstand te nemen.

 

Lekkere bijkomstigheid: als wij om 21.00 uur aftrappen, weten we van bijna elke concurrent wat ze gedaan hebben. Al moet dat geen motivatie of afleiding zijn. Gewoon: 110% gas erop! Niet dat afwachtende als tegen ADO.

 

En ehm Tim, je laat me wel zien dat ik in ieder geval 1 ding gemeen heb met het elftal van RKC....... sinds de thuiswedstrijd tegen Sparta allebei gegroeid :-p

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13/03/2021 4:29 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

klote, we missen Richard! Hopelijk pakt Finn nu zijn kans. Spannend hoor, WII wint, Emmen staat voor.....we MOETEN 3 punten pakken vanavond!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/03/2021 9:55 pm
(@stefano)
Lid

Wat is het toch weer een drama om naar te kijken. Is het zoveel gevraagd om gewoon inzet te tonen, aanvalsdrang te hebben & voor elkaar te strijden.

Dat doelpunt past precies in de wedstrijd, RKC kan weer eens geen vuist maken voorin & je wordt afgestraft in een standaardsituatie.

Laten we hopen dat de aanvallende impulsen, want kunnen veranderen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/03/2021 11:22 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Het gaan nog moeilijke weken worden, hopelijk verliest VVV morgen.

WII zal boven ons eindigen, onze enige hoop is dat Emmen, VVV en ADO net zo bagger spelen als wij....

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13/03/2021 11:58 pm
(@dejanrkc)
Lid

0 schoten op doel, 0!! Daar is alles mee gezegd. Wat een anti-voetbal was dit zeg, dat eeuwenlange getik op eigen helft tussen onze verdedigers. Deed gewoon pijn aan de ogen. En dat in een super belangrijke wedstrijd (zeker gezien de resultaten van de concurrentie vandaag en ons programma de komende weken).

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 12:01 am
(@basbrok)
Lid

Wederom een complete wanvertoning in een wedstrijd waar het echt om gaat. Het is echt onvoorstelbaar hoe wij in dit soort wedstrijden altijd compleet lijken te bevriezen. En dan gaat het me er niet eens om dat de tegenstander ons voetballend niet ligt of wat dan ook, maar is het zoveel gevraagd om in ieder geval enige vorm van passie of inzet te tonen?

 

Ik zit in de 85ste minuut, met een 0-1 achterstand, terwijl je echt punten moet pakken.... 40 seconden te kijken naar een centrale verdediger en een back die elkaar de bal toespelen.

 

De rest van de wedstrijd wil ik weinig woorden meer aan vuil maken. Als John en Bakari na vandaag nog opgesteld gaan worden, dan weet ik het allemaal niet meer.

 

Waar ik het nog wel over wil hebben: door deze nederlaag heb je 0 wisselgeld meer in de strijd om nacompetitie te voorkomen. Directe degradatie gaat niet gebeuren denk ik. Maar je zult moeten winnen van Willem II, Emmen en VVV. En dan nog ben je afhankelijk van resultaten van anderen. 

En met ons trackrecord in wedstrijden die er echt toe doen.... wordt dat ook nog een helse klus!

 

Verliezen in dit soort wedstrijden, kan ik best mee leven. Maar deze halfbakken instelling, dat trek ik heel slecht! Ik denk zelfs dat er niet 1 aanval van RKC de samenvatting gaat halen....

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 14/03/2021 12:03 am
(@stefano)
Lid

Met deze spel opvattting en inzet ga je alleen niet direct degraderen als Emmen en ADO geen punten gaan pakken.

Anders ga je sowieso play offs spelen, willem2 gaan nog genoeg punten pakken & VVV heeft zo'n gekke Griek die nog een hun nog aantal punten gaat bezorgen.

Dit zijn al 2 wedstrijden, ADO en Sparta uit waarin je niet thuis geeft. Het hopen op een punt is niet de juiste manier van voetballen, je zal echt voor de 3 punten moeten gaan in die wedstrijden. Er wachten nog 3 cruciale uitduels tegen concurrenten, waar je gezien deze wedstrijd niet met vertrouwen in gaat.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 12:08 am
(@ben-rienstra)
Lid

Fred Grim waant zichzelf groter dan RKC.

Spelers spelen niet omdat ze dat verdienen op basis van wat ze laten zien, maar de lievelingetjes van Fred krijgen iedere week weer de kans. Vandaag weer Stokkers en Daneels 90 minuten. Deze jongens kunnen er gewoon geen klote van. Geen techniek, geen kracht, geen voetbalintelligentie, geen snelheid, niet gretig voor de goal het is gewoon helemaal niks....

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 12:10 am
(@thomie12345)
Lid

De enige aanval die ik heb gezien was door een goede actie van Bakari. Ik ben er wel klaar mee dat deze jongen er steeds van langs krijgt. Het is een hele taaie, wordt zelden uitgespeeld 1-op-1. Zorgt voor diepgang en brengt af en toe gevaar zoals gisteren. 

De enige reden dat je boven de streep staat is door je eerste 6: lamprou, bakari, meulensteen, touba, quasten, anita. 

Fred Grim heeft het gewoon aan de stok met bepaalde spelers dat kan niet anders. Ik heb hier al eerder naar gevraagd. Damascan is beter dan Stokkers. Heeft maar 120 minuten nodig gehad voor 2 goals. Lastige jongen waarschijnlijk, laten we die dan maar passeren. 

Sow na zijn contract-issue niet meer in aanmerking gekomen. Zou ook wel aan het morren geslagen zijn, laten we die dan maar passeren.

Oosting had gisteren gewoon op 10 moeten spelen, dat Tahiri daar minder uit de voeten kan moet voor een trainer die verstand heeft van voetbal toch duidelijk zijn. 

Dit alles wordt gerechtvaardigd door de tussenstand. Daneels is een publiekslieveling en ideale schoonzoon voor Grim, nou ik zie liever een jongen met bewezen kwaliteit. 

Het grappige is dat Grim na afloop zegt: 'Meerdere jongens haalden hun niveau niet, dan wordt het lastig.' Wat een ongelofelijke onzin: tegen Ado & Utrecht was het net zo slecht. Wat te denken van PEC en Groningen uit. 

Tot slot: Dat ze Bilate hebben laten gaan is natuurlijk ook tactisch overwogen: laten we het laatste stukje karakter eruit persen. Deze jongen had je vertrouwen moeten geven Grim, ik heb veel aan te merken op je handelingswijze. Je zou het moeten opnemen voor je betere spelers als Bilate die verguist wordt doordat hij niet scoort. Dat was niet debet aan hem. Kijk maar is hoe hij nu losgaat in Breda. Of een Paul Quasten, met zo'n back moet je gewoon heel tevreden zijn als RKC. In de organisatie blijkt hij wel weer onmisbaar en wat een inzicht en techniek. Tahiri, zet je zelf op 10 en wissel je al wéér. Deze jongens haalden dan hun niveau niet, nou als deze jongens hun niveau niet halen is het nog beter dan gemiddeld. 

Dat Grim Tahiri te kakken heeft gezet met: 'waarom voetballen we niet wat meer' in een interview is helemaal belachelijk. Die jongen heeft gewoon gelijk. Maar iedereen moet zijn mond houden blijkbaar, ik ben er blij mee dat de aanvoerder durft te spreken. En ook nog gelijk, want er wordt niet gevoetbald, het is een aanfluiting. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 12:41 pm
(@thomie12345)
Lid

Met Jurrien Gaari heb je trouwens een prima stand-in. Snap niet dat hij uit de gratie geraakt is.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 12:43 pm
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

Ik heb vanmorgen nog eens het interview van Fred Grim bij ESPN terug gezien. Daar staat een dooie pier te vertellen dat het voetballend een mindere wedstrijd was. Degradatie voetbal begint volgens mij bij inzet, passie, uitstraling, het (kunst-)gras opvreten, schoffelen, overtredingen, elkaar op de flikker geven, etc etc. Helemaal niets van dit alles, helemaal niets! 

Lamprou: kopdoelpunt van Beugelsdijk was niet in de hoek en niet eens zo hard, was gewoon houdbaar en over de 2-0 maar te zwijgen; 4

Bakari: we weten allemaal dat het niet het grootste talent is van RKC maar wat-ie gisteren liet zien kan echt niet. Zowel aanvallend als verdedigend een drama; 3,5

Meulensteen: waar ik hem enkele maanden geleden als juffrouw betitelde was hij deze wedstrijd de enige kerel; 6,5

Toumba; 1e doelpunt was-ie Beugelsdijk compleet kwijt maar om er uitgelopen te worden tegen Brian Smeets (!!) heeft gewoon te maken met een verkeerde instelling. Denken dat het wel goed zal komen, denken dat Lamprou het wel oplost, denken dat het allemaal wel los zal lopen; 3,5

Quasten: Was gisteren jarig en was denk ik te veel bezig met het lezen van de felicitaties van sponsor Willy Naessen op de reclameborden. Werd gisteren dus 36 jaar en met zijn ervaring moet hij toch z'n ploeg op sleeptouw nemen?; 4

Azhil: een jongetje tussen al die kerels van Sparta; 4,5

Anita: kan het niet in z'n eentje maar was zelf ook niet in zijn goede doen; 5

Tahiri: kan een voorbeeld nemen aan Adil Auassar die niet eens fit aan de wedstrijd begon maar weet wat pijn leiden is; 4,5

John: ik snap werkelijk waar niet waarom Grim deze nietsnut blijft opstellen; 4

Stokkers: als-ie een keer de bal had stond-ie buitenspel. Maar ja, als je als spits niets maar dan ook niets krijgt vanaf de flanken wordt het ook wel een lastig verhaal; 4,5

Daneels: werd fysiek totaal overklast en lag daarom ook veel op de grond. De enige kans die we hadden, schiet-ie wilt over; 4

Lutonda: maakt dan als invaller ook totaal niet de indruk zich in de basis te willen voetballen; 4,5

Oosting: kwam iets meer diepgang vanaf het middenveld maar daar is ook alles meegezegd; 4,5

Ngonge; dacht zijn invalbeurt wel in te kunnen vullen met wat frivole acties alsof je zondagochtend in het park een beetje aan het trainen bent; 4,5

Adewoye: is Gaari geblesserd of zo?; -

Min: -

Volgens mij is het de bedoeling met het inbrengen van Min om de ballen direct hoog in het strafschopgebied te pompen, op zoek naar een geluksgoal.

Helaas begrepen zijn medespelers dit niet en bleven de bal fantasieloos naar elkaar overspelen. Dit ondanks het briefje wat Anita vanaf de kant kreeg aangereikt. Hij heeft dit gelezen in zijn sok gestopt en er werd verder niets mee gedaan.

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 1:15 pm
(@basbrok)
Lid

@thomie12345

Ik sta altijd open voor argumenten! Dus bij deze de uitdaging om mij van argumenten te voorzien waarom ik niet mag vinden dat Bakari niet op eredivisieniveau mee kan.

 

Ik geef je mee dat hij een dikke voldoende scoort voor vlijt! En dat hij een prima loopvermogen heeft. Maar met alle respect: als ik een paar maanden intensieve conditietraining doe, heb ik ook een geweldige conditie en geloof me: ik zou qua inzet voor niemand onder doen!

Dat maakt me echter nog geen voetballer op eredivisieniveau. Bakari kost je gister in de 1ste helft al (weer!) bijna 2 tegengoals. Vorige week kost hij je ook al een tegengoal. Daarnaast kan hij aanvallend nou ook geen geweldige indruk op me maken. Het rent, het draaft, het gooit een keer een hoge bal voor de goal, maar dat is het wel. Onvoldoende in mijn ogen.

 

En Bilate gaat los in Breda? Die jongen heeft er 8 gemaakt in 20 wedstrijden. Waarvan er 2 in een wedstrijd tegen Helmond Sport. Dat zijn geen cijfers waarvan ik denk: dát is een spits die er in de eredivisie 10-15 maakt.

Plus bij NAC speel je 80% van de wedstrijden als bovenliggende partij. RKC heeft die luxe helaas niet.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 14/03/2021 2:07 pm
(@kees-brands)
Lid

Ik vind de kritiek op Bakari onterecht. De verdediging staat in principe goed. Tot gisteren op plaats 3 als het gaat om de minstr tegendoelpunten in 2021! De verdediging moet van Grim opbouwen en voetballen. Dat doet Bakari, maar daarom leidt hij ook weleens balverlies in. Als dat met een verkeerde terugspeelbal is, valt dat op. Bakari is voor RKC prima back, met loopvermogen voor de hele flank. Dramatisch waren de voorwaartsen die geen bal geraakt hebben. Op middenveld alleen Anita voldoende. Geen enkele diepgang vanuit aanval of middenveld, waardoor de Sparta verdediging een makkie had. Lekker alles wegperen zonder keuzes te hoeven maken om uit te stappen of door te dekken. Taktisch zwaar onder de maat door met dreumessen te blijven tikken in de kleine ruimte tegen ongelikte beren. Bij de amateurs kies je dan voor diepte zodat de ruimtes groter worden en de tegenstander moet gaan lopen. Resumé; Damascan gaan gebruiken, Tahiri nooit meer op 10, altijd op 8. John voortaan mee laten verdedigen en bewegen zonder bal, anders Sow opstellen. Spelers met diepgang opstellen, desnoods dan maar Bakari voorin.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/03/2021 3:34 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

We zijn nu een paar dagen later en ondanks dat het van onze kant zeer matig was, heeft Spart het heel slim gespeeld. Ze gaven zeer weinig ruimte weg en ze lieten ons niet opbouwen. Je kunt zeggen een beetje laf, maar goed zoals we hebben kunnen zien. Een foutje in de dekking en gezien het wedstrijdbeeld was dat al gelijk de beslissing. Van der Venne werd ook duidelijk gemist die zorgt in zijn eentje voor meer kansen ook.
Op naar de volgende wedstrijd, ja we staan er weer minder voor maar met een winst partij ziet het er toch weer beter uit.

John en Stokkers hebben wat mij betreft nu hun kans wel gehad, mag toch hopen dat dit nu wel is gezien. Al denk ik wel dat John als wisselspeler nog wel van waarde kan zijn. Ik ben trouwens niet zo van de spelers individueel aan te spreken. Als team was het gewoon een zwaar onvoldoende.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/03/2021 8:49 am
Pagina 2 / 3 Eerste     Laatste
Deel: