Forum

RKC Waalwijk - AZ A...
 

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar

Pagina 2 / 2 Eerste  
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Heerlijk om toe te moeten geven dat ik een foute voorspelling heb gedaan, inderdaad wat Ton1989 zegt, de werklust was hartverwarmend!

Kippenvel toen ik in het stadion was, heerlijk avondje was vroeg dit jaar!

Eén nadeeltje, als ons centraal verdedigingsduo blijft, ook na deze wedstrijd, eet ik mijn RKC pet op.

Ik heb nu toch geen rust, ff de punten;

Perreira; begon zeer wijfelend, herstelde zich wel; 6

Gaari, werkte keihard, had het lastig; 6

Meulensteen; Klasse! 8

Touba; Klasse; 8

Lutonda; speelde een goede wedstrijd; 7

Azhil; liep de gaten goed dicht, nuttige kracht; 6,5

Büttner; je zag de ervaring van hem, is nog niet geheel fit, wel hele wedstrijd gespeeld, wordt alleen maar beter; 6,5

Vd Venne; Liep een beetje verloren bij, versterkte op een gegeven moment het middenveld; 6

Bel Hassani; Zeer tevreden over, wordt ook alleen maar beter, hopelijk iet té erg geblesseerd; 6,5

Kramer; maakt een doelpunt, had de scheids tegen, won kopduels, mist nog aansluiting en voorzetjes; 6,5

Bakari; wat een longen heeft die jongen, Klasse pot!; 8

Invallers;

Odgaard; Viel oké in; 6,5

AEB; is nog niet ingespeeld in het team, begrijpelijk, 6

Adewoye; was wat zenuwachtig; 6

Stokkers; viel goed in, 7

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/08/2021 7:01 pm
(@basbrok)
Lid

Ik stond er neutraal in, maar toch zijn mijn verwachtingen redelijk overtroffen. Doordat ik moest werken heb ik de eerste 55 minuten maar met een half oog kunnen zien.

Maar het leek (En volgens mij bevestigen eerdere schrijvers dat ook), dat er veel meer drift en passie in het team zat. De laatste 40 minuten heb ik volledig kunnen zien en zag toen een team dat (eerlijk is eerlijk) met vlagen wankelde, maar er alles aan deed om niet te kapituleren! En waar je vorig jaar met regelmaat de deksel op de neus kreeg, gaven ze nu alles om een tegengoal te voorkomen. Waarbij zelfs de spitsen diep op de eigen helft kwamen meehelpen. (Detail is wel altijd dat je dan in de omschakeling voorin mensen mist) Maar de spelopvatting en mentaliteit beviel me wel!

 

Toch wil ik ook een groot woord van dank uitspreken naar Pascal Jansen van AZ! Die heeft er ook wel echt voor gezorgd dat AZ deze wedstrijd als een veredelde oefenwedstrijd zag. En dat levert ons 3 punten op! Daar ben ik heel erg blij mee!

 

Komende week Heerenveen, die waren gister tegen GAE ook niet heel overtuigend. Eerste helft acceptabel, 2de helft zeer zwak.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 14/08/2021 8:19 pm
Lucas reageerde
(@lucas-paulides)
Lid Redactie Supporter
Geplaatst door: @thomie12345

Michiel Kramer, de sensatie van dit seizoen. De steekpass van bel Hassani afgemeten in de loop van Jurrien Gaari (over wie een beetje negatief gedaan werd gedaan in de podcast, terwijl hij in het corona seizoen een prima indruk maakte en fysiek uitblonk) die eroverheen denderde, loopactie venne eerste paal, typische trainingsvorm, en het knappe lepe afwerken in de rug rond de penaltystip van Michiel Kramer.

Ja wat kan een mens er naast zitten he? Haha

Jurrien speelde een prima pot. En is voor de onderkant van de ere een prima back. Maar hij heeft z'n momentjes. Dat stukje context bood ik donderdag niet. haha.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/08/2021 9:08 am
Thomie12345 reageerde
(@ben-rienstra)
Lid

Wat een heerlijk begin van de competitie, direct de 3 punten te pakken.

Achteraf thuis genoten van het interview van de nieuwe trainer. Een beetje droge teksten à la Erik ten Hag. Echter wist hij feilloos de kansen van RKC te beschrijven. Wat aangeeft dat hij uitstekend ziet wat er allemaal gebeurd. De 2e helft had rkc weinig de bal en kwam in de verdrukking. Vervolgens de extra CV in gebracht voor Lutonda en Bakari verder naar achter laten spelen. Wat mij betreft is dit een absoluut hoogtepunt. In een dergelijke situatie waarin rkc in de verdrukking kwam wachtte Grim meer dan eens tot rkc er 2 om de oren kreeg. De nieuwe trainer lijkt het spel beter waar te nemen en te anticiperen op wat hij ziet.

Dan de 11 spelers.

De keeper: wat mij betreft een wedstrijd met 2 helften van deze keeper. De eerste helft hele rare dingen gezien. De 2e helft een stabiele indruk, hield het doel school en was met name erg aanwezig bij hoge ballen. Komt graag zijn doel uit om de verdediging een handje te helpen.

Het centrum: het centrum Touba, Meulensteen is in mijn ogen top eredivisie. Waarbij gezegd mag worden dat Touba af en toe een laconiek momentje heeft. Als we deze jongens kunnen behouden dan staan we er goed voor.

Lutonda: af en toe aardig acties af en toe mindere momenten.

Gaari: opvallend veel loopvermogen, goed in de duels, af en toe een beetje onbeholpen aan de bal. Wat mij betreft heeft hij potentie om in een soort Dumfries rol te spelen.

Büttner: vond ik de eerste helft matig, leek een beetje te zoeken naar waar hij moest zijn op het middenveld. De tweede helft vond ik hem beter voor de dag kwam, kwam meer in de duels en liet zien daarin zijn mannetje te staan. Lijkt een prima aanwinst te zijn, verassender wijs ook voor het middenveld.

Azhil: vond ik tegenvallen. Vanwege zijn uiterlijk wordt hij misschien snel gezien als opvolger van Tahiri. Maar beschikt niet over de techniek om spelmaker te zijn op dit niveau. Schrok erg van zijn aaname op bepaalde momenten. Pluspunt is dat hij wel fit is en tot het laatste moment zn taken uitvoerde.

Vd Venne: Viel mij erg tegen. Heb het afgelopen jaar op basis van de tv beelden vaak aangegeven dat zijn techniek en voetbal inzicht niet van het niveau eredivisie zijn. Maar in het stadion viel mij op dat ook het loopvermogen en de snelheid niet meevalt. Wat mij betreft bel hassani op 10.

Bel hassani: liet zien te beschikken over veel voetballend vermogen. Echter heeft hij niet de snelheid/actie laten zien die je van een buitenspeler verwacht. 

Bakari: wat mij betreft de man van de wedstrijd. Wat een ontwikkeling maakt deze man door bij rkc. Van reserve in de KKD naar back in de ere en nu weer als linksbuiten. Wat een drive en loopvermogen heeft deze man. Daarnaast viel me op dat hij ook aan de bal aardige dingen doet. 

Kramer: liet zich zien als een echte eredivisie spits. Stond zn mannetje in de duels met de bonkige verdedigers van AZ. En zoals ik op deze site al las: kreeg weinig voorzetten. Maar die ene voorzet die wel komt legt hij onberispelijk in het netje, dat is eredivisie niveau. Geweldig.

Conclusie: we hebben eindelijk een trainer die wil winnen en dat overbrengt op de spelersgroep. Bel hassani naar 10 en een goede rechtbuiten halen. En een centrale middenvelder voor de plek van azhil (anita?). Verder hebben we voor de breedte iig een buitenspeler nodig.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/08/2021 10:37 am
Theonlyone
(@theonlyone)
Lid

Geweldige overwinning! Ik wil er graag een paar RKC'ers uitpikken.

Oosting: goed om te zien dat hij het systeem veranderd op het moment dat we onder druk staan. Dat heb ik liever dan altijd maar 4-3-3 spelen.

Perreira: heeft 2 kanten laten zien. Herpakte zich in de 2e helft goed en anticipeerde sterk op hoge ballen. Geef deze jongen vertrouwen en het kan een degelijke keeper worden. 

Centrum: zeer degelijk zowel verdedigend als voetballend. Viel mij gisteren op dat Melle misschien wel beter is dan Touba die toch wel wat laconiek is af en toe.

Lutonda: Speelde prima maar lijkt af toe bepaalde ballen compleet verkeerd in te schatten. Dit zorgde vorig jaar ook al voor problemen zo nu en dan. Zijn timing is niet goed op de een of andere manier

Bakari: Niets dan lof, man van het veld gisteren. Maakt het gebrek aan balgevoel meer dan goed door zijn loopvermogen en drive.

Ahzil: grijze muis in het gezelschap. Anita voor hem zou een toevoeging zijn.

Kramer: gaan we een goede aan hebben denk ik!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/08/2021 11:40 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid
Geplaatst door: @rkcw

Pfoe, matchday komt eraan en dat met publiek!! Helaas krijg ik het voor elkaar om direct niet aanwezig te kunnen zijn...

Ik denk dat je AZ op een prima moment treft, die 2 verliespartijen calculeer ik natuurlijk al in. Beter AZ aan het begin van de competitie te ontvangen met een half complete selectie dan middenin het seizoen. 

Enfin, gestreden moet er worden voor elke meter, ik laat mezelf natuurlijk ook graag verrassen!

 

 

Vanaf vandaag calculeer ik iedere wedstrijd in als verliespot 😉

Ik heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien, maar winnen van AZ getuigd van klasse en geeft moed voor dit seizoen.

Nu doortrekken die handel!!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15/08/2021 11:49 am
(@pascal)
Lid

Allesbehalve terecht, maar daarmee natuurlijk niet minder blij met de overwinning.

Twee spelers die mij minder konden bekoren;
Joel Pereira; Ik ben misschien niet helemaal objectief meer, maar die gaat RKC nog veel punten kosten met als toppunt hoe lachwekkend hij onder die bal door dook, maar gered werd door buitenspel. En zijn trap is ook niet wat je mag verwachten, daar heeft hij op de trainingen met Romero en De Gea nog niet goed opgelet hoe de heren dat deden. Tweede helft was een stukje beter met een aantal reddingen, maar deze werden dan ook voornamelijk recht op hem af geschoten. Had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar begin te verlangen naar Vaessen.

Lutonda; In aanvallend opzicht kan het een leuk dravertje zijn, maar verdedigend is hij o zo kwetsbaar. Staat heel vaak verkeerd en weet gewoon niet hoe hij als linksback moet acteren (wanneer naar binnen knijpen, wanneer mee een stapje zetten op buitenspel etc.).

Met kunst en vliegwerk wordt er uiteindelijk gewonnen, maar als je na een halfuur 0-2 achterstaat heb je niks te vertellen.

Gaari blijft ook goede momenten afwisselen met nonchalante momenten, voornamelijk in balbezit. Puur in de duels is hij wel sterk en snel.

Twee spelers die mij echt positief verraste:

Büttner: werkte zich uit de naad, altijd lekker fel in duel en laat zo veel slimmigheidjes zien op het veld. Telkens goed aanvoelen wanneer je een overtredinkje moet maken, even na een klein tikje kunt gaan liggen en je die vrije trap wel mee krijgt etc. Als Anita ook nog tekent en fit is, heb je een top middenveld. Dan kun je nog de keuze maken of je een loper of 10 wilt (Vd Venne) die linies uit mekaar kan trekken of creativiteit wilt (Bel Hassani) die de key pass kan verzorgen, zoals hij deels liet zien bij de 1-0.

Kramer: Wordt zijn hele carriere al verweten dat hij sjokt en weinig energie in de wedstrijd stopt. Ik zag zaterdag een hele andere Kramer. Iemand die wel energie in de wedstrijd stopt en bijna al zijn luchtduels won van een BMI die toch ook niet de kleinste is bij AZ.

Tot slot; Zoals aangegeven zag je zaterdag wat het doet als je een ticketprijs hanteert tegen AZ van €30. Matige opkomst in mijn ogen en dat valt echt niet te wijten aan de vakantieperiode alleen. Hopelijk trekt het resultaat de mensen over de streep een (seizoens)kaart aan te schaffen voor de komende wedstrijden. 

Dit bericht is 3 jaar geleden aangepast door Pascal
BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/08/2021 10:26 am
(@basbrok)
Lid

Ik moet ook zeggen: ik ben in het verleden kritisch geweest op Bakari, maar moet hem toch ook een compliment geven!

 

Rechtsbuiten, rechtsback, linksbuiten.... ik denk als de trainer hem keepershandschoenen geeft, dat ie nog steeds 110% geeft!  Even los van de kwalitatieve invulling van de posities, wel een dik compliment voor de manier waarop die jongen zich inzet op elke positie waar ie opgesteld wordt.

 

En wellicht (aanname) doordat hij een jaartje zelf als back gespeeld heeft, weet hij nu ook hoe belangrijk het is als aanvallers meeverdedigen! En hij heeft de longen om die meters te maken.

 

Tot zover mijn lofzang over Bakkari 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/08/2021 6:50 pm
copi
 copi
(@copi)
Lid

Inderdaad, prima speler die Bakari en hij deed het nog goed ook als buitenspeler. En je moet het maar zien als trainer dat hij het in zich heeft. Prima kerel die oosting zo te zien, lekker enthousiast. Moet nog zien of Grim de kerst haalt daar in Tilburg.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16/08/2021 8:10 pm
(@basbrok)
Lid

@copi Bakkari is natuurlijk van oorsprong ook een buitenspeler, die eigenlijk uiteindelijk uit noodzaak is omgetoverd tot back. 

 

En of Fred de kerst haalt, ik moet het nog zien! 1 wedstrijd zegt natuurlijk niet veel, maar voorlopig stond je weer voor de camera uit te leggen "we moeten onszelf belonen". Het gemor onder het publiek begon daar echter al....Dan staat de druk er meteen vol op. Over een wedstrijdje of 4 a 5 zullen we een beetje weten hoe de krachtsverhoudingen liggen binnen de Eredivisie. 

 

Ondanks dat er voor ons geen concreet doel uitgesproken wordt (Wat ik raar vindt, voor een topsportorganisatie), is het voor ons zaak om gewoon lekker je puntjes te sprokkelen en niet tegen zeperds aan te lopen tegen "de groten". Uiteindelijk ben je daar vorig jaar door gered: geen grote nederlagen oplopen.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/08/2021 5:28 pm
(@willem)
Lid

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 17/08/2021 5:35 pm
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: