Forum

PEC - RKC
 

[Opgelost] PEC - RKC

Pagina 1 / 2   Laatste
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Na een lekkere pot tegen een goede tegenstander, met 1 bonuspunt als gevolg.

Nu weer naar een tegenstander van ongeveer hetzelfde niveau.

Laten we nu ajb hier 3 punten pakken en de beste pot van het seizoen spelen, want zoals al veel vaker gezegd, heb je alleen iets aan een bonuspunt als je de wedstrijden tegen mindere goden wint.

Come on Geel/blauwen laat zien wat we waard zijn.

Opstelling;

Lamprou

Gaari/Bakari Meulensteen Touba Lutonda

Anita  Venne Tahiri

Oosting

Sow Daneels/John

Citeren
Topic starter Geplaatst : 31/01/2021 8:14 pm
Ton1989 reageerde
(@ben-rienstra)
Lid

Zo.. zaterdag is het zover.

Zoals bekend heeft RKC het al in te veel wedstrijden tegen concurrenten laten liggen, hierdoor moet deze wedstrijd tegen zwolle nu echt gewonnen worden. Met willem2-Ado op het programma zal een verliespartij van rkc hoogstwaarschijnlijk leiden tot het zakken onder de streep (ik verwacht winst voor W2). Een verlies partij zal er ook toe leiden dat de laatste hoop die Emmen heeft (2x winnen tegen rkc) nog eens extra versterkt zal worden en de week erop een volgende wedstrijd die gewonnen moet worden onder nog grotere druk zal komen te staan.

Daarom moet RKC na 2 maanden weer is de volle 3 punten pakken. In mijn ogen is er dan weinig ruimte voor principes, hoewel Fred hier anders over zal denken. Daarom Gun ik Fred zijn 433 met lieveling Daneels wat zorgt voor de volgende basis 11:

Lamprou 

Bakari - Meulensteen - Touba - Quasten

Anita - vd Venne - Tahiri

Sow - Oosting - Daneels

Omdat vd Venne een heerlijke goal maakt tegen Vitesse vermoed ik dat ie lekker in zijn vel zit en weer eens boven zichzelf uit kan stijgen, vandaar dat hij het voordeel van de twijfel krijgt. Omdat Fred een beetje verliefd is op Daneels mag die ook beginnen en vol gas ertegenaan gaan. Echter hoop ik dat wanneer deze jongens het niet laten zien, ze in de rust gewisseld worden zodat er al vanaf minuut 45 op de overwinning gejaagd kan worden en niet pas na de wissel in de 80e minuut. 

 

 

 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/02/2021 2:49 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Er zal niet veel aan de opstelling veranderen, mogelijk dat Stokkers nu op de bank begint, die heeft een mindere periode.
Hopelijk zit John weer bij de selectie zaterdag.
Strijden als leeuwen

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 01/02/2021 2:59 pm
(@pascal)
Lid

Zaterdag komt inmiddels steeds dichterbij. Vind het maar lastig een mening te vormen over RKC dit seizoen. In de eerste plaats ben je natuurlijk allang blij dat het stukken beter gaat als vorig seizoen (kon ook haast niet slechter natuurlijk). In 6 wedstrijden minder sta je op evenveel punten als vorig seizoen en op een veilige plaats boven de streep, maar toch nog geen reden voor een hosanna stemming. Alleen een thuiswedstrijd tegen VVV leverde een thuis overwinning op (ook zeer moeizaam en er was een rode kaart voor VVV voor nodig om de 1-2 om te kunnen draaien). 
RKC pakt tegen de verkeerde clubs de punten en heeft het zeer lastig tegen concurrenten omdat er iets anders wordt gevraagd dan mooi voetbal. Een punt uit Arnhem camoufleert dan ook wel weer een beetje de mindere resultaten daarvoor tegen de ploegen tegen wie punten gepakt móet worden. 

In deze Februari maand gaat het voor RKC duidelijk worden naar welke plaatsen gekeken mag worden. Geen excuses meer want er zal gepresteerd moeten worden. 

Lelijk winnen is óók winnen! 3 punten zaterdag!

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 04/02/2021 11:52 am
Luc reageerde
(@ben-rienstra)
Lid

Ik vind het minder moeilijk om een mening te vormen over dit seizoen. Tot nu toe is het (in mijn ogen) gewoon nog niet goed genoeg. Zoals je zegt winnen we niet van de concurrenten en wordt dit gecompenseerd door aardige optredens tegen ploegen als Feyenoord, Heerenveen en Vitesse. Echter resulteren deze goede optredens in een gelijkspelletje(1punt) ipv 3 punten. 15 punten uit 20 wedstrijden is gewoon niet goed. Het is gelukkig wel beter dan de dramatische 6 die fc Emmen heeft, maar ik denk niet dat we op basis van FC Emmen(0winst uit 20 wedstrijden) rkc moeten beoordelen. 

Inmiddels hijgen Ado en Willem2 in de nek met hun 8 winterse versterkingen. Hopelijk komen de drie punten zaterdag...

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 04/02/2021 1:37 pm
(@peter404)
Lid

Ik snap wat je bedoelt, maar  8 versterkingen vind ik bij de concurrentie wel veel. Ado en Willem II hebben afgelopen weekend geen goede indruk op me gemaakt. Ado was gewoon slecht en Willem II had geluk dat Emmen nog slechter was. Ado heeft nu wel een goede trainer en Willem II heeft een motivator binnen gehaald. Het zal spannend worden.

En qua versterkingen

Ik vergelijk even met het verleden.

In 98/99 stonden we er ook niet florissant voor. Met drie aankopen (Hoogendorp, Govedarica en Nascimento) ontliepen we uiteindelijk degradatie.

In 2006/2007 zaten we weer in de problemen. Toen haalden we in de winterstop de Ceulaer, Kage, Vertonghen, Sektioui, Lemmens, Obodai en haalden we Mulder en FungaWing uit het tweede elftal. Het was los zand.

In 2013 / 2014 haalden we tussentijds Tavares, Sno, de Ridder, Wouda, nog een Fransman (ben zijn naam kwijt). Er ontstonden eilanden en er kwamen zelfs verzoeken aan de trainer om Sno en Castelen uit de selectie te verwijderen nadat deze om meer geld vroegen.

Maw: het gaat niet om het aantal, het gaat om de toegevoegde waarde en de inpassing van de spelers in het team.

Ik hou me vast aan het feit dat het beter gaat tov vorig jaar. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 04/02/2021 5:33 pm
(@ben-rienstra)
Lid

@Peter404

8 versterkingen is ontzettend veel en het getuigd ook van wanbeleid en is zeker niet de manier om het aan te pakken.

Mijn punt is meer dat ADO,W2 en Emmen er alles aan doen om dingen te veranderen. De enige verandering die daar kan plaatsvinden is dat het beter gaat simpelweg omdat het niet slechter kan dan ze nu doen. ADO speelt dit weekend tegen Willem2, dus ondanks beperkte kwaliteit zullen ploegen toch ook een x punten gaan pakken.

Ik hoop daarom dat we zelf winnen om enigszins uit de gevarenzone te blijven. Het is namelijk maar de vraag hoe jonge jongens als Meulensteen en Daneels gaan spelen wanneer de druk nog groter wordt(als we onder de streep komen te staan).

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 04/02/2021 6:27 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Ik ben niet iemand die veel met andere clubs bezig is. De club bestuurders moeten dit wel doen om daarop in te kunnen spelen. Hoop van ganse harte dat RKC erin blijft.

Maar goed even on topic, is er al wat meer bekend over de fitheid van oa John en Ngonge? Enig idee of Damascan een keer een voorkeur kan krijgen, of misschien Oosting. Stokkers heeft een lastige periode..
Verder verwacht ik geen spectaculaire wijzigingen, ik vermoed Lutonda door dat schijt kunstgras.

Ik denk dat de kracht bij ons toch wel zit in vasthoudendheid en de hoop dat het team zo goed op elkaar ingespeeld raakt zowel op het veld als de sociale cohesie dat het zijn vruchten afwerpt. Dat we het tegen concurrenten vaak afleggen is deels onvolwassenheid en andere deel denk ik toch mentaal. Een overwinning zaterdag op PEC zou wel eens een katalysator kunnen zijn voor meerdere overwinningen tegen concurrenten. Elke linie is dubbel bezet en door de laatste aanwinsten ook nog wel wat meer bevestigd.

Ik heb er overigens vertrouwen in

 

Hoop doet leven

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/02/2021 1:20 pm
(@pascal)
Lid

@Ton1989

PEC heeft natuurgras, al heeft het veld daar meer weg van een aardappelveld, kan me de wedstrijden van PEC thuis tegen Vitesse en Emmen nog herinneren...dra-ma-tisch veld dus wellicht was kunstgras morgen zo slecht nog niet. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/02/2021 2:11 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid
Geplaatst door: @pascal

@Ton1989

PEC heeft natuurgras, al heeft het veld daar meer weg van een aardappelveld, kan me de wedstrijden van PEC thuis tegen Vitesse en Emmen nog herinneren...dra-ma-tisch veld dus wellicht was kunstgras morgen zo slecht nog niet. 

Serieus? zegt al genoeg over hoe ik andere clubs in de gaten houd, vrijwel niet eigenlijk haha.

Heb jij er een beetje vertrouwen in?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/02/2021 2:15 pm
(@pascal)
Lid

@ton1989

Haha een eerlijk antwoord? Ik verwacht er niet te veel van. RKC verspeelt punt op punt tegen concurrenten en Zwolle zie ik nog steeds als concurrent, zeker als je een goed resultaat (winnen) haalt morgen. Ik voorzie een wedstrijd waarin er door het veld niet fijn gevoetbald kan worden en dat RKC het zoals altijd uiteindelijk verliest van meer opportunistisch spel van de tegenstander. Ik herinner me de thuiswedstrijd nog goed waarin Zwolle veel en veel beter was, maar vergat de wedstrijd te beslissen. Daarnaast heeft PEC met Reza en Buitink scorend vermogen in huis voorin, dus ik vrees een nederlaag met een minimaal verschil. 

Stiekem hoop ik op een draak van een wedstrijd met in de absolute slotfase een penalty voor RKC door een VAR-moment die iedereen thuis is ontgaan maar de VAR uit Zeist niet. Tahiri die zoals hij dat kan de keeper eerst naar de hoek laat gaan en vervolgens rustig binnenschuift in de andere hoek en een lelijke maar zeer waardevolle overwinning uit Zwolle.

En jij?

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/02/2021 2:53 pm
Ton1989 reageerde
Ton1989
(@ton1989)
Lid
Geplaatst door: @pascal

@ton1989

Haha een eerlijk antwoord? Ik verwacht er niet te veel van. RKC verspeelt punt op punt tegen concurrenten en Zwolle zie ik nog steeds als concurrent, zeker als je een goed resultaat (winnen) haalt morgen. Ik voorzie een wedstrijd waarin er door het veld niet fijn gevoetbald kan worden en dat RKC het zoals altijd uiteindelijk verliest van meer opportunistisch spel van de tegenstander. Ik herinner me de thuiswedstrijd nog goed waarin Zwolle veel en veel beter was, maar vergat de wedstrijd te beslissen. Daarnaast heeft PEC met Reza en Buitink scorend vermogen in huis voorin, dus ik vrees een nederlaag met een minimaal verschil. 

Stiekem hoop ik op een draak van een wedstrijd met in de absolute slotfase een penalty voor RKC door een VAR-moment die iedereen thuis is ontgaan maar de VAR uit Zeist niet. Tahiri die zoals hij dat kan de keeper eerst naar de hoek laat gaan en vervolgens rustig binnenschuift in de andere hoek en een lelijke maar zeer waardevolle overwinning uit Zwolle.

En jij?

 

Ik hoop dat ze wel in staat zijn tot goed voetbal te komen en zodoende dat opportunistische spel van PEC te voorkomen. Ze kunnen het wel dat laten ze zo nu en dan zien. 
Is het veld slecht dan maakt dat het wel lastiger inderdaad.

Ik heb er vertrouwen in dat die spiraal doorbroken wordt morgen

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/02/2021 2:57 pm
Pascal reageerde
(@ben-rienstra)
Lid

Goeie invalbeurt van Stokkers. Slim ook om Tahiri eraf te halen, dat vind ik zon koekenbakker. Misschien de volgende x Mike een paar minuten laten maken. Al met al is een punt meer dan genoeg!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06/02/2021 4:54 pm
DrDoom reageerde
DrDoom
(@drdoom)
Je maintiendrai !!

@ben-rienstra  Het wisselen van Tahiri was vanwege een blessure toch?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06/02/2021 5:55 pm
Schuurspons
(@schuurspons)
Lid

@drdoom

 

Tahiri leek inderdaad uit voorzorg gewisseld te worden. Ik denk dat er niks ergs aan de hand was maar hij heeft gedurende de wedstrijd wel een aantal tikken gehad. Slim dat hij gewisseld is want we kunnen hem niet missen tegen Emmen aankomende vrijdag. 

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06/02/2021 6:01 pm
Pagina 1 / 2   Laatste
Deel: