Forum

Fortuna Sittard - R...
 

[Opgelost] Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

Pagina 2 / 2 Eerste  
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

Het blijft het zelfde liedje. RKC heeft geen kerels. Achterin blijft het allemaal erg kwetsbaar met Meulensteen, Bakari en Quasten. Tahiri in potentie de beste voetballer maar weer niet gezien. En waar blijft die Strijd, Passie en Trots? Na de wedstrijd zag je bij Fortuna enkele spelers neervallen van de vermoeidheid, bij RKC lopen ze gelaten van het veld en ik heb weer een ...-avond.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/12/2020 7:47 pm
DrDoom reageerde
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

@Robbie

 

Klopt helemaal, waarom niet scouten op een 2e CV die eredivisiewaardig is?

We zijn gewoon afgetroefd op inzet, dat MAG niet! Zeker niet in zo'n belangrijke pot.

Straks staan we weer gewoon bij de laatste 3, waar we misschien dan ook maar horen????

Ontzettend jammer dit, ik heb ook een K U T avond en Kerst....

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/12/2020 8:10 pm
DrDoom reageerde
SemperFi
(@semperfi)
Lid

poh, zagen we hans ´lopen´ bij de 2-1. Dat kan echt niet meer. Ik wil mijn gelijk zeker niet halen maar deze selectie is gewoon echt te mager als je vandaag ook naar de wisselt kijkt. Geen enkele is een versterking met als absoluut dieptepunt Sow. Die brengt werkelijk waar niks en doet alles fout (al weken). Ik ben echt benieuwd naar de beweegredenen van de wissels van Grim, want ik vind ze vanuit mijn luie stoel onverklaarbaar (wellicht door vermoeiheid, blessures?). 

In de natuur overleeft diegene die zich het best kan aanpassen en juist daar zit het manko van ons RKC. Ja we spelen ons spelletje en dat ziet er vaak ook nog bij vlagen leuk uit (zoals de eerste 20 min vandaag), maar zodra de tegenstander dat door heeft en een omzetting doet zijn we machteloos. Kijk naar Groningen, kijk naar PSV. Wij hebben geen plan b, tenzij je plan b ziet als hopeloos slecht voetbal en het over je zelf afroepen dat de tegenstander scoort.

Wat ik mij ook al weken over verbaas is ons rendement uit vrije trappen en corners. Is dat jullie opgevallen. Wij halen daar simpelweg niks uit. Tuurlijk missen we lengte (is wat mij betreft echt wel een inkoopcriteria in het moderne voetbal) maar dat is echt wel trainbaar.

Maar laten we positief eindigen. We zetten stappen voorwaarts, ja ze zijn klein en af en toe zetten we weer een stap terug, maar we hebben nu al net zoveel punten als vorig jaar en zoals grim elke wedstrijd herhaal 'we zijn aan het leren / we zitten in een proces'. Dus na vandaag is 'the only way up'

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22/12/2020 8:44 pm
DrDoom reageerde
(@pascal)
Lid

Wat een slappe wedstrijd gisteren zeg. Zoals gisteren al gezegd kan RKC totaal niet op tegen tegenstanders die de beuk erin gooien. Hij mocht gisteren dan wel vallen in blessuretijd, maar hij had natuurlijk al veel eerder kunnen vallen zoveel omschakelmomenten heeft Fortuna gehad door simpel balverlies van achteruit. Punten die mij opvielen:

- In de winterstop gauw een CV halen. Misschien een makkelijk slachtoffer, maar Nieuwpoort is dramatisch. Alleen al hoe hij die bal aan het begin al helemaal verkeerd inschatte. Heeft natuurlijk ook totaal geen wedstrijdritme of de kans deze op de doen.

- Tahari is geen schim van de speler zoals we hem kennen. Waarom is hij eigenlijk aanvoerder? Aan het begin van het seizoen kon ik het nog wel begrijpen, het bracht misschien zijn waarde nog meer omhoog, maar het is gewoon geen aanvoerder. Het zou misschien voor hem bevrijdend kunnen werken, geef de band aan Anita of Lamprou. 

- Als er iemand symbool staat voor het RKC van de afgelopen wedstrijden (goed beginnen, daarna wegzakken) is het Ngonge wel. Heeft zeker talent, maar op een goed begin na lijdt hij constant balverlies en verdedigd amper mee terug.

- Daneels; ijverige jongen, maar gewoon geen basisspeler. Sommige spelers zijn nu eenmaal gevaarlijker als ze invallen, vooral op deze manier blijven gebruiken in mijn optiek. 

- Van der Venne: Speelde ook niet zijn beste wedstrijd, maar een van de weinige spelers die wel mee durft te gaan in de strijd. Zoals hij de laatste weken speelt en bikkelt zeker een meerwaarde.

- En tot slot, na eerst goed het bij de eigen ploeg gezocht te hebben, de scheidsrechter. Ongelooflijk waarom hij Janssen van Fortuna geen 2e gele kaart durfde te geven. De scheids fluit voor een handsbal en ziet dat hij op deze manier bewust een gevaarlijke omschakeling van RKC ongedaan maakt. Ongelooflijk dat een scheids dan niet tot de orde geroepen kan worden. Had de wedstrijd zeker kunnen doen kantelen als je een minuut of 25 met een man meer had gespeeld in de slotfase. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/12/2020 9:35 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Terechte uitslag, dat de scheids mis zat was waar maar goed Fortuna was na de 0-1 de enige ploeg die er voor ging. Een extra CV zou fijn zijn. Sow heeft in zijn invalbeurt alleen maar foute passen afgegeven.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/12/2020 9:54 am
copi
 copi
(@copi)
Lid

Mijnheer Grim wist vooraf te vermelden dat deze wedstrijd niet cruciaal was. Zou hij dat ook aan de spelers verteld hebben. Die geloofden het daarna wel. Hier de aannemelijke verklaring waarom.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23/12/2020 4:32 pm
Pagina 2 / 2 Eerste  
Deel: