Forum

RKC Waalwijk - ADO ...
 

[Opgelost] RKC Waalwijk - ADO Den Haag

 Tim
(@tim)
Oprichter Programmeur Supporter

Nu de feestdagen achter de rug zijn, kunnen we ons weer met z'n allen vol goede moed richten op de competitie.

Aanstaande zaterdag staat de eerste wedstrijd na de 'winterstop' op het programma, en wat voor een: Thuis ontvangen we directe concurrent ADO Den Haag.

 

Na de teleurstelling in Sittard is het eigenlijk een herhaling van vorig jaar na de winterstop: We MOETEN punten gaan pakken: eigenlijk is alles minder dan een overwinning een domper.

Het zal ongetwijfeld weer een lastige pot worden, zoals tegen bijvoorbeeld PEC en Sparta..

Wat verwachten jullie er van?

Citeren
Topic starter Geplaatst : 04/01/2021 4:23 pm
(@pascal)
Lid

Direct een 'must win'. Alles minder dan 3 punten zou een fikse teleurstelling zijn. Als je dit jaar er in wilt blijven (en het liefst zonder play offs) moet je deze potten echt winnen. Ik verwacht bij ADO de komende wedstrijden nog geen Janmaat en Vejinovic dus ook gezien het kwaliteitsverschil is RKC de favoriet. 

Het maakt me niet uit hoe als er maar gewonnen wordt!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/01/2021 10:19 am
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Inderdaad een must-win, als tegen Fortuna.

Op één of andere manier lukt het Fred niet het team tegen niet-voetballende tegenstanders goed neer te zetten.

ADO gaat waarschijnlijk de hoge bal spelen en probeert RKC niet aan het voetballen te krijgen, dat zie je steeds tegen tegenstanders als Fortuna, ADO, VVV ed. En steeds gaan wij daardoor de bietenbrug op.

RKC speelt beter tegen voetballende ploegen als Twente, Utrecht, Groningen ed.

Ik ben erg bang voor een klote wedstrijd zonder resultaat.....maar hoop op beter.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05/01/2021 10:33 am
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Deze pot winnen en je staat, al is het misschien maar voor even, 10 punten los op Emmen en 8 op Ado. Dit vind ik toch al een flinke marge welke opgebouwd kan worden. 

Winst lijkt voor mij dan ook een must, zeker na de deceptie tegen Fortuna. Ik schat Ado lager in dan Emmen..

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 08/01/2021 3:03 pm
Ton1989
(@ton1989)
Lid

@tim

 

positief blijven. Hopelijk pakken ze deze kans aan met twee handen 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09/01/2021 1:45 pm
(@mitbo)
Lid

Ola en Ngonge er niet bij vanwege blessures ? Daneels en van der Venne op de zijkant?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09/01/2021 4:07 pm
Luc
 Luc
(@luc)
Luctor et emergo

Reken maar op degradatievoetbal jongens, volgende 3 wedstrijden, Heerenveen, Willem II en PSV, waarschijnlijk géén punten.....

Het was slecht....héééél slecht wederom tegen een directe concurrent een 6 punten wegstrijd verloren.

Ik zie ook weinig perspectief.

Wat nou, we hebben een selectie om erin te blijven???? N I E T  D U S!!!

 

Er waren 4 voldoendes, Bakari. Lamprou, Anita en Quasten, rest onvoldoende.

Lamprou 6,5

Bakari, 7

Meulensteen, 5,5

Touba, 5

Quasten. 6

Anita, 6

Ahzil, 4

Efmorfidis 4

Vd Venne 4,5

Stokkers,4,5

Daneels, 4,5

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09/01/2021 7:34 pm
DrDoom reageerde
(@robbie-van-der-kaay)
Lid

Lamprou, 4(doelpunt was houdbaar, 2e fout in 2 wedstrijden, kost ons 4 punten)

Bakari, 6 (de enige die tot het gaatje gaat)

Meulensteen, 4 (grossiert in foute passes. Uitstraling van een bange juffrouw)

Touba, 4 (dit moet wel zijn korfballende tweelingbroer zijn, onherkenbaar)

Quasten. 4 (hij heeft van die periodes dat-ie denkt een van de betere voetballers van RKC te zijn, in zo'n periode zit hij nu, ongepast arrogant)

Anita, 6 (de enige die af en toe eens een been laat staan of met z'n elleboogje zwaait. Grim speelde overigens wel met vuur hem, met een gele kaart op zak te laten staan)

Ahzil, 4 (ik weet niet of deze jongen wel beter kan)

Efmorfidis 3,5 (de slechtste. Stuurde bij een vrije trap iedereen weg en presteert het vervolgens de bal tegen een 1-mans muurtje te schieten! Was veel te veel bezig met zijn eigen wedstrijd)

Vd Venne 4 (zonder een spelbepaler in zijn rug heb je er helemaal niks aan)

Stokkers 5 (lijkt me frustrerend as je als spits geen fatsoenlijke ballen krijgt)

Daneels, 4,5 (probeert wel, maar lukt niet)

Fred Grim 4 (komt er in de 83e minuut achter dat-ie met 0-1 achterstaat en brengt dan een 2e spits. Ik begin echt aan zijn tacktische vermogens te twijfelen. Maakt keer op keer tegen de staart ploegen dezelfde fouten: opbouwen om het opbouwen omdat nu eenmaal de afspraak is, schei toch uit: De beuk erin!!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09/01/2021 10:09 pm
DrDoom reageerde
DrDoom
(@drdoom)
Je maintiendrai !!

@robbie-van-der-kaay

 

Je vergeet van Mosselveld en Allach punten te geven. Een 3 en een 3,5.
We hebben wel degelijk versterkingen nodig verdomme!!!
Ik zou toch gaan voor een (ervaren) extra centrale verdediger.
Met alleen "juffrouw" Meulensteen en "korfballer" Touba gaan we het zeker niet redden.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09/01/2021 10:17 pm
(@dejanrkc)
Lid

Wat een dramatische wedstrijd weer zeg. Het ergste is ook nog eens dat je het weer al van mijlenver ziet aankomen dat we deze wedstrijd gaan verliezen. Er was simpelweg weer geen strijd te zien.

Ook begin enorm aan Grim te twijfelen. Het spel klopt gewoon niet meer. Je moet voor de grap eens de wedstrijd terugkijken en dan naar de momenten dat Quasten de bal op de linksback positie had. Hij kan niemand maar dan ook werkelijk niemand aanspelen. De linies staan veel en veel te ver uit elkaar. Dat moet Fred toch ook zien?

Om nog maar niet te spreken over het feit dat we niet eens kansen creëren. Buiten de kans van Bakari en de voorzet die elke speler miste (vlak na rust) zijn we gewoon geen enkele keer in de zestien van ADO geweest. Dat is best wel triest eigenlijk, een soort van anti voetbal zelfs.

Allemaal leuk en aardig dat we mooi voetbal willen leveren, maar dan moet dat spel wel in een veel hoger tempo, want dit achterin rondtikken gaat ons ook niet verder brengen.

De komende week uit Heerenveen en thuis Willem II. Ik zie het eerlijk gezegd somber in. Maar goed, ik laat me graag verrassen. In ieder geval moet er veel en veel meer strijd in. Ook moet Daneels gewoon op de bank, hij komt veel te kort voor de Eredivisie. Verder zou ik James ook op de bank zetten, rent alleen maar als een blind paard naar voren, afspelen ho maar. Sow lekker in de basis, dat heeft hij wel verdiend.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10/01/2021 5:21 pm
RKCW
 RKCW
(@rkcw)
Lid

Wat een deceptie weer zeg... Toen ik de opstelling zag moest ik al even slikken, geen Ngonge, geen John, geen Tahiri..
Ado had de eerste helft maar 1 taak, de beuk erin. Grim lijkt al een aantal jaar vooral niet deze instelling te willen gebruiken in dit soort wedstrijden, iets wat ons al veel te veel punten heeft gekost in wedstrijden tegen directe concurrenten. We hebben het geluk dat we er nog redelijk voor staan, maar de afgelopen wedstrijden geven weinig hoop.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/01/2021 10:05 am
Ton1989
(@ton1989)
Lid

Het enige positieve is het feit dat we met matig spelen toch de nodige kansen creëren. Maar dat was ook het enige eigenlijk.  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/01/2021 11:01 am
(@pascal)
Lid

Wederom weer een matig RKC. 

- Laat Touba eens aandacht besteden aan zijn crosspasses. Leidde tegen PSV al de 0-1 in, en ook tegen ADO paar keer een mislukte cross. Neemt ook veel te veel risico als hij in gaat schuiven op de helft van de tegenstander. 

- Bakari oogt al wat verbetering met zijn voorzet. Echter is de bezetting heel slecht in de 16 op het moment dat Bakari een voorzet geeft. Leverde 2 keer een goede kans op. 

- Anita speelde een goede wedstrijd en zocht het randje erg op. Maakte naar mijn zin wel te vaak dolletjes tijdens en na de wedstrijd met spelers van ADO, ongepast als het 0-1 is tegen een concurrent. 

- Aanvallend onmachtig. Stokkers doet het voor zijn doen niet eens zo slecht, maar is geen Eredivisiewaardige spits. Investeer aub in een Eredivisiewaardige spits alla Druijff, Giakoumakis. Dit soort spitsen kunnen je naar 3 punten schieten. 

- Daneels > Werkpaardje, maar totaal niet eredivisiewaardig als basisspeler. Je hebt met hem te doen door zijn werklust, maar het zit er gewoon niet in.

- Grim > Zal voor mij altijd de juiste trainer zijn en blijven voor ons RKC. Dat beseffen we ons nog te weinig denk ik. Wel mag er terecht vraagtekens geplaatst worden bij zijn wisselbeleid. Wat verwacht je van een Damascan als hij maar 6 minuten mag spelen? Dat hij eventjes de wedstrijd omdraait?

 

Verder lijkt het mij echt niet verkeerd een speler erbij te halen. Met absolute prio een goalenmaker of een CV. 

RKC vertrouwd teveel op de 'kwaliteitsspelers' die stiekem vaker niet spelen dan wel. Een Ola John bijvoorbeeld...allemaal leuk en aardig, maar hoeveel minuten heeft hij nou gespeeld? Als dat soort spelers vaker niet spelen dan wel is het leuk dat je ze hebt, maar je hebt er niks aan. Laat dan Sow eens wat meer minuten maken.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 11/01/2021 4:39 pm
Deel: