RKC in gesprek met Van Gelderen

In de zoektocht naar versterkingen voor in de verdediging is RKC uitgekomen bij FC Groningen. De club is geïnteresseerd om Liam van Gelderen over te nemen van ‘De Trots van het Noorden’. De gesprekken met Van Gelderen lopen inmiddels en het ziet er naar uit dat de 23-jarige verdediger binnenkort aansluit in Waalwijk.

Van Gelderen doorliep vanaf 2016 de jeugd van Ajax, dat hem overnam vanuit de jeugdopleiding van AZ. In Amsterdam groeide Van Gelderen door tot Jong Ajax, waarvoor hij 58 wedstrijden speelde. Het merendeel van zijn wedstrijden speelt de geboren Zaandammer die ook een Surinaams paspoort heeft als rechtsback, maar hij kan ook als centrale verdediger uit de voeten.

In de zomer van 2022 nam FC Groningen de verdediger over van Ajax voor een bedrag van 400.000 euro. In Groningen wist Van Gelderen echter geen potten te breken: Hij speelde slechts 25 wedstrijden in Groningen en in het afgelopen seizoen maakte hij nog slechts 200 minuten. In de winter van afgelopen seizoen werd bekend dat Van Gelderen niet meer in de plannen van Groningen-trainer Dick Lukkien voorkwam en sindsdien traint hij mee bij het tweede elftal van FC Groningen.

Ondanks zijn doorlopende contract tot 2026 mocht Van Gelderen dus al op zoek naar een nieuwe club. Doordat hij weg mag bij FC Groningen zal er weinig tot niets voor de verdediger betaalt hoeven te worden. De verwachting is dat Van Gelderen op korte termijn voor meerdere jaren tekent bij RKC.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *