Yanick van Osch opvolger Vaessen

Yanick van Osch wordt de opvolger van Etienne Vaessen. De 27-jarige keeper komt van Cambuur Leeuwarden, waar hij het afgelopen seizoen de eerste doelman was.

Van Osch speelde in de jeugd van PSV, voor hij in 2015 de overstap maakte naar Jong PSV. Voor Jong PSV stond hij 50 keer onder de lat, waarin hij 14 keer de ‘0’ hield. Doorbreken in het eerste elftal van de Eindhovenaren deed de keeper echter nooit, en Fortuna nam de geboren Bosschenaar in 2020 transfervrij over van PSV.

In Sittard speelde de keeper 65 wedstrijden, waarin hij 120 doelpunten tegen kreeg maar wel 13 keer de ‘0’. Afgelopen zomer vertrok Van Osch naar Leeuwarden, waar hij als eerste keeper een belangrijke pion was voor Cambuur. Hoewel zijn contract in Leeuwarden nog door loopt tot 2026, gaat Van Osch nu dus toch de overstap maken naar Waalwijk. De verwachting is dat hij op zeer korte termijn een meerjarig contract gaat tekenen.

Update: 25-06-24 Inmiddels heeft de club het nieuws bevestigd. “Na het vertrek van Etienne Vaessen en Mark Spenkelink zijn wij blij met de komst van Yanick van Osch. Met hem voegen wij een ervaren en betrouwbare keeper toe aan onze selectie.”

Welkom en veel succes in het geel/blauw Yanick!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *