RKC hard onderuit in Rotterdam

Het is vanavond niet gelukt om te stunten tegen de koploper en misschien wel aanstaande kampioen van dit seizoen. In Rotterdam gingen we, mede door een aantal ongelukkige goals, met 5-1 onderuit tegen Feyenoord.

We begonnen de wedstrijd goed, met aan de aftrap Luuk Wouters als vervanger van Lutonda en Lobete als vervanger voor Kramer in een 443 opstelling. Dit leek een goede tactiek om het Feyenoord lastig te maken, want we voetbalde erg goed mee met de Rotterdammers. We hadden zelfs een levensgrote kans om op voorsprong te komen nadat Anita knap in schoot na een corner, maar de bal werd net voor de lijn weggekopt.

De wedstrijd ging op en neer en lag enorm open, tot de wedstrijd in een paar minuten beslist werd. In de 29e minuut was het namelijk Oukili die op een lullige manier de bal aanraakte en deze verwerkte tot eigen doelpunt. Op dat moment leek er ook nog weinig aan de hand, maar anderhalve minuut later was het Paixao die uit een rebound de bal in een leeg doel binnen kon tikken: 2-0.

In de 39e minuut kwamen er al aan alle illusies die er nog mochten bestaan een einde nadat Hartman na een typische Feyenoord aanval de 3-0 binnen schoot, na simpel balverlies op het middenveld.

Na de doelpunten van Feyenoord kwam RKC eigenlijk niet meer aan de wedstrijd te pas en de ruststand van 3-0 was dan ook een logische.

In de tweede helft werden de 750 man in het uitvak niet getrakteerd op een ander wedstrijd beeld. Nog voor het uur goed en wel voorbij was schoot Gimenez de 5-0 op het bord. Nadat Paxiao de 4-0 al het scorebord op schoot.

Iemand die zijn visitekaartje wel nog afgeeft is Lobete. Hij werkt al de hele wedstrijd hard en wipt behendig na 70 minuten de bal over Wellenreuther na een steekpass van Oukili. Daarna vindt Feyenoord het wel welletjes.

En zo komt er een einde aan een toch vervelende avond in de Kuip. Volgende week wacht op zaterdag thuis FC Groningen. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *