RKC door zeer omstreden penalty onderuit in Eindhoven

Het is ons niet gelukt om voor een stunt te zorgen in Eindhoven. Door een zeer omstreden penalty in de 96e minuut gingen we met het minimale verschil onderuit tegen PSV: 1-0.

RKC begon goed aan de wedstrijd. Met een compacte opstelling waarin Lobete en Bakari in de basis startte, hield RKC goed de 0 tot aan de rust. PSV was de gevaarlijkste ploeg dat leidde tot een bal op de lat en paal, maar in de omschakeling lagen er zeker kansen voor ons.

In de tweede helft ging dat op dezelfde voet verder. Hoe dichter naar het einde van de wedstrijd hoe groter het geloof in een stunt werd, maar scheidsrechter Gözübüyük dacht daar anders over: In de 96e minuut trapte de ingevallen Hans Mulder de bal weg terwijl Xavi Simons naar beneden kopte. Nadat de bal weg was gerost door Mulder kwam zijn voet tegen het hoofd van Simons aan, waarna een penalty werd gegeven.

Deze werd omgezet doordat Gakpo de bal rustig en koel in de hoek schoot en de eindstand op 1-0 bracht.

Na de wedstrijd ging het lang over het penaltymoment, waar onder andere Kramer woest op de scheidsrechter was, uiteraard nutteloos.

Toch zijn er genoeg aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. Volgende week spelen we thuis tegen Cambuur, nieuwe ronden, nieuwe kansen!