Tandeloos RKC letterlijk kansloos tegen Heerenveen

De supporters waren het er bij voorbaat over eens, na de matige prestaties van onze geelblauwen in februari en maart moest er thuis gewonnen worden van het eveneens zeer matig presterende SC Heerenveen. Helaas werd het een wedstrijd zonder één schot op doel door de Waalwijkers, letterlijk een kansloze wedstrijd zonder kansen.

Na de zo succesvolle januari maand met ook de ontdekking van onze ‘gouden driehoek’ Kramer Odgaard en Stokkers zag het er voor ons Waalwijkers zo rooskleurig uit. Het seizoen veilig uitspelen zonder echte degradatiezorgen leek mogelijk. Nu anderhalve maand later ziet het er helaas compleet anders uit. Na het onbegrijpelijk bewust weggeven van onze kwartfinale van de KNVB beker thuis tegen AZ en de beslissing van trainer Oosting om onze gevaarlijke driehoek uit elkaar te halen en tot nu toe niet meer te herstellen, zijn we helaas beland in een zeer matige reeks wedstrijden. Waar de laatste wedstrijden het spel ansich bij tijd en wijlen prima was, waren het vaak persoonlijke fouten die ervoor zorgde dat we in de laatste paar minuten alsnog punten weggaven. Zo anders was de wedstrijd gisteren thuis tegen Heerenveen. Van de afgelopen 7 wedstrijden had Heerenveen er slechts één gelijkgespeeld tegen het eveneens dramatische Willem II. De overige wedstrijden werden allemaal verloren. Bij voorbaat dus dė ideale tegenstander zonder zelfvertrouwen om eindelijk weleens drie punten in Waalwijk te houden. Iets wat we dus inmiddels keihard nodig hebben. De tegenstander vol opjagen, druk zetten, agressief de duels ingaan en op die manier overdonderen was wat we met zijn allen hadden verwacht en gehoopt. Helaas was hiervan tijdens de wedstrijd niets terug te zien. We speelde afwachtend, geen agressie in de duels, onzorgvuldige passing, geen creativiteit, een offday van iemand als Odgaard en zo kan ik nog wel even doorgaan. Resultaat een wedstrijd die het aanschouwen niet waard was en waarin RKC welgeteld 0 ( lees nul ) keer op het doel van Heerenveen wist te schieten. Een onbegrijpelijk instelling en uitermate teleurstellend resultaat. Het hele wedstrijdverslag wat ik kan schrijven is: 94e minuut een kopbal van Gaari uit een corner bovenkant lat.

Inmiddels zijn we afgezakt naar een 17e plek op basis van verliespunten. Op de ranglijst staan we nu nog 14e maar onze concurrenten hebben allemaal minder wedstrijden gespeeld. Met aankomende wedstrijden tegen Vitesse FC Utrecht en PSV lijkt het er momenteel niet op dat we op korte termijn veel punten kunnen verwachten. Ik ben mij ervan bewust dat dit artikel behoorlijk kritisch is, maar na de afgelopen serie en de al eerder besproken onbegrijpelijk keuzes begint het allemaal toch erg penibel te worden.

Het enige wat wij als supporters kunnen doen is onze mannen blijven steunen. Laten we dit met zijn allen blijven doen. En we weten inmiddels ook uit ervaring dat we regelmatig de punten wél pakken waar we het eigenlijk niet hadden verwacht. Dus laten we hopen dat dit de komende wedstrijden ook gaat gebeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *