Ome Ben dankzij droomdebuut voorbij Ome Marcel

Met de dauw nog op het veld betreden de spelers van RKC en NEC het veld in het Mandemakers Stadion voor hun warming-up. Twee clubs die zo veel van elkaar verschillen maar ook zo veel overeenkomsten hebben. Een directeur die graag praat, een stadion uit de jaren 90 en natuurlijk een suikeroom waar de club zijn bestaansrecht aan ontleedt. De keukenboer tegen dierentuin directeur.

Gehavende teams
Beide clubs beginnen ook gehavend aan de wedstrijd. Bij RKC moeten Kramer en Touba vanaf de kant toekijken met een schorsing. Hun vervangers zijn Daneels en Adeyowe. De opstelling blijft hetzelfde als tegen PEC. Bij NEC mist o.a. revelatie Baretto. Bij NEC zitten er maar 6 spelers op de bank. Bij RKC zijn dat er maar alhoewel je kunt afvragen hoe erg dat versterkingen zijn als een half fitte Büttner ook op de bank zit. Sterke mosterd heeft misschien wonderen gedaan. Zoals de commentator van ESPN zei: als het knokken wordt gaat RKC het op aantal winnen.

RKC heer en meester in de openingsfase
RKC is in het veldspel het eerste kwartier heer en meester. Doordat Anita een stapje terugdoet en Gaari en Bakari als back heel hoog staan weet RKC de Gelderlanders onder druk te houden. Het resulteert al bijna in de voorsprongstreffer. Daneels glijdt uit, Gaari geeft de bal voor op de cameraman aan de zijlijn en Odgaard is iets te laat als NEC achterin staat te klunsen.

Bijna als een donderslag bij heldere hemel komt NEC op voorsprong. Eerst geeft Vaessen nog een spannende bal voor de goal langs die nog aangeraakt wordt door Ali Akman. Als NEC de bal opvangt en op goal schiet gaat de bal, aangeraakt, nog wel naast. Maar uit de corner grabbelt de keeper onder de bal door en is het voor Bruijn een makkelijke taak de bal binnen te tikken.

In de fase na de goal duurt het weer even tot RKC de grip weer kan pakken. Het is wel drijgender maar echt gevaarlijk kan het niet worden. Odgaard en Meulensteen trappen ombeurten een afgeslagen bal tegen elkaar aan. Kort voor het halve uur is het RKC dat eindelijk orde op zaken weet te stellen. Odgaard profiteerd van zeer slap ingrijpen van NEC’er Márquez is het voor de Deen uitzoeken.

Tot rust wordt niet gescoord maar saai is het allerminst. RKC is qua spel echt heer en meester terwijl NEC wordt weggetikt. Alleen krijgen toch beide ploegen kansen. NEC spits Ali Akman alias, Young Bullikin tikt de bal met z’n borst naast. RKC krijgt ook nog een paar keer een goede kans maar die worden niet benut. En zo gaan RKC en NEC rusten met een 1-1 stand op de LED-schermen.

Een tweede helft zodner Anita
Kort voor rust is er een botsing tussen Bruijn en Anita. Donkergeel voor Vurnon zou op z’n plek zijn geweest maar de onnavolgbare Higler trekt hem niet. Na rust keert Anita niet terug door de klap die hij ontving op z’n enkel. Augustijns komt er in. Bij NEC komt na rust Romy in het veld en is meteen gevaarlijk als hij weggestoken wordt.

Toch pakt RKC het dominante spel weer op. Bakari krijgt kort voor het hele uur de grootste kans maar de teruggetrokken bal van Odgaard schiet hij door het midden. De wedstrijd lijkt wat in te kakken en buiten een paar afstandsschoten zijn er geen grote kansen.

Na ruim een uur is daar het debuut van Roy Kuijpers die Daneels mag vervangen. Veel verandert er niet aan het spel en het lijkt af te stevenen op een 1-1. Dan trekt Oosting de 3-keer-wisselenkaart. Stokkers, El Bouchatoui en Büttner komen er in wat het startschot van het slotoffencief gaat zijn. En gevaarlijk wordt het meteen na een voorzet van Kuijpers maar in de carambole gaat de bal er niet in.

Daarna wordt Kuijpers weer gevaarlijk naar een lange rush over de linkerkant, de bal gaat nog geen 10 cm voorlangs. Alsof het zo moet zijn is het Stokkers die 1-op-1 kan gaan na slap ingrijpen van Van Rooij. Finn is niet zelfszuchtig en legt hem af waar Kuijpers zich ontpopt tot goudhaantje.

Ontlading
Na de wedstrijd is de sfeer uitgelaten. Wij spreken met Melle en Dario.

1 reactie
  1. Dik verdiend. Belangrijk voor de sfeer en de stand en dat alles met goed voetbal.

    Wissels kwamen ook goed uit de verf, mooi om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *