Van den Buijs tekent contract voor 4 jaar

Dario van den Buijs is officieel RKC’er. De centrale verdediger komt over van Belgische Eersteklasser Beerschot en tekent een contract voor maar liefst 4 jaar.

De Eredivisie is geen onbekend terrein voor de 25 jarige Belg. Eerder speelde Van den Buijs al 3 seizoenen voor Heracles, waarvoor hij 58 wedstrijden in de Eredivisie speelde. In Almelo was voor Dario echter niet altijd een basisplaats en toen vorig jaar zijn contract bij Heracles afliep besloot hij dan ook een nieuw avontuur aan te gaan, ondanks het feit dat Heracles een nieuw tweejarig contract voor hem klaar had liggen.

Bijna was Van den Buijs op dat moment al RKC’er geweest, want de gesprekken tussen de club en speler waren vorig jaar zomer in volle gang. Toch koos Van den Buijs op dat moment voor Beerschot, omdat hij supporter is van de Belgische club. Een goed huwelijk werd het echter nooit helemaal, want hij kwam slechts 7 keer een hele wedstrijd in actie voor “de mannekes”.

Dat was voor Beerschot dan ook de reden om hem in de winterse transferperiode van afgelopen seizoen te verhuren aan Fortuna Sittard. Ook daar wist Van den Buijs geen basisplaats in het elftal veroveren, want hij kwam in Sittard in 9 duels in actie maar maakte in totaal slechts 80 minuten in het geel-zwart.

Van den Buijs had bij Beerschot nog een contract tot 2023, dus zal er een afkoopsom betaald wordt aan de Belgische club.

Met nog ruime een dag te gaan tot de transfermarkt sluit lijkt de club de eventuele opvolger van Ahmed Touba binnen. Het is niet duidelijk of Touba in de komende 31 uur de club nog gaat verlaten, maar wanneer dit wel zo is dan staat met Van den Buijs zijn opvolger klaar.

Heel veel succes en welkom in Waalwijk, Dario!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *