Voorbeschouwing RKC Waalwijk – AZ

De week is doormidden, we gaan richting het weekend en dus ook richting de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen! Aanstaande zaterdag wordt er in het Mandemakers stadion om 16:30 afgetrapt tegen AZ!

Voorbeschouwing RKC – AZ

Het gaat weer beginnen! Na 5 oefenwedstrijden gaan we weer om ‘het ecchie’ spelen. Die voorbereiding liep trouwens niet vlekkeloos. Hoewel de laatste wedstrijd tegen Lommel met 4-2 werd gewonnen, gingen we wel hard onderuit tegen Heracles (4-1) en promovendus N.E.C. (3-0). Uiteraard zeggen uitslagen niet alles in de voorbereiding. Al helemaal niet omdat trainer Oosting vaak nieuwe dingen uitprobeerde. Zo speelden we eigenlijk in elke wedstrijd van de voorbereiding het laatste half uur in een 5-3-2 opstelling, om naast de 4-3-3 ook een ander systeem te kunnen spelen wanneer een wedstrijd daar om vraagt.

Het is daarnaast de vraag in welke opstelling we voor de dag gaan komen zaterdag. Door het aantrekken van een hoop nieuwe gezichten kunnen we er vanuit gaan dat er sowieso een aantal jongens hun officiële debuut gaan maken voor de club.

Dan AZ: De Alkmaarders hebben een meer dan prima voorbereiding achter de rug. De laatste vijf wedstrijden wonnen ze en niet eens van de minste clubs: Onder andere Torino FC, Real Sociedad en Panathinaikos werden verslagen. Toch zal ook AZ zich aan moeten passen aan nieuwe gezichten want vaste gezichten van de laatste jaren Stengs en Boadu maakte beide een top transfer naar Frankrijk.

De laatste keer dat we van AZ wisten te winnen was op 3 maart 2013, toen we door doelpunten van Lieder de overwinning uit het vuur sleepte. Een samenvatting van die wedstrijd (sorry voor de kwaliteit) vind je hier onder!

RKC – AZ (maart 2013)

In totaal speelden we in Waalwijk 16 keer tegen AZ, waarvan er 6 keer werd gewonnen, 1 maal werd gelijkgespeeld en 9 keer verloren. Afgelopen seizoen wist AZ met 1-3 te winnen, nadat Thijs Oosting ons nog wel op voorsprong had gezet.

De wedstrijd aanstaande zaterdag staat onder leiding van Joey Kooij. Hij floot tot nu toe 27 wedstrijden in de Eredivisie, waaronder de wedstrijd VVV – RKC (3-1) in het seizoen 2019/2020. De assistenten zijn de heren Inia, Fikkert en Timmer. De VAR is Martin Peréz, die tot nu toe 13 wedstrijden in de Eredivisie floot waaronder de ‘beruchte’ FC Twente – RKC (3-3) in het seizoen 2019/2020.

Aanstaande zaterdag zijn er voor het eerst in bijna een jaar ein-de-lijk weer supporters bij een competitiewedstrijd in Waalwijk aanwezig. Hoewel we hopen dat alles weer een beetje zoals het oude is, zijn er toch wat dingen om rekening mee te houden, bijvoorbeeld de QR code die je nodig hebt om binnen te komen. De club heeft alles op een rijtje gezet, lees dat HIER nog eens op je gemak door.

Het stadion mag voor 2/3e gevuld zijn, wat betekent dat iedereen met een seizoenkaart aanwezig kan zijn, daarnaast is er ook nog vrije verkoop dus een los kaartje kopen is ook mogelijk! AZ heeft 400 kaarten gekregen voor het uitvak, die inmiddels allemaal uitverkocht zijn. Zo is er dus ook voor het eerst in een héél lange tijd weer eens een gevuld uitvak in Waalwijk, wat altijd mooi is voor de sfeer.

Laten we met z’n allen genieten van het moment dat we ein-de-lijk weer eens met z’n allen bij een Eredivisie wedstrijd aanwezig kunnen zijn en laten we de mannen dan ook letterlijk naar een overwinning schreeuwen!

Uiteraard zijn wij aanwezig bij de wedstrijd, tot zaterdag!

2 reacties
  1. Zin in, eindelijk weer eens.

    Eén puntje van kritiek: Ben zelf szk-houder, maar zag dat een los kaartje voor EE €30 kost. Belachelijke prijzen, omdat AZ dan blijkbaar tegenwoordig bij de topclubs worden gerekend. Vind het echt woekerprijzen. Gemiste kans ook aangezien er daardoor heel wat mensen afhaken. €20 was ook meer als zat geweest en dat tientje minder verdien je dan wel terug bij de horeca inkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *