Voorbeschouwing RKC – Ajax

De blamage in Emmen zit nog vers in het geheugen, maar toch gaan we al weer vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zondag trappen we in het Mandemakers stadion om 16:45 af tegen koploper Ajax.

Zoals iedereen nog vers in het geheugen zal hebben, was het afgelopen zondag niet best. Door de 3-1 nederlaag in Emmen bewezen we onszelf een slechte dienst in de strijd tegen degradatie en blijft het spannend de komende weken.

Door de verliespartij staan we op dit moment met 26 punten uit 30 wedstrijden op de 14 plek in de eredivisie, met 4 punten voorsprong op zowel VVV als Willem II. De volledige stand onderin ziet er als volgt uit.

Dit weekend speelt Willem II in Almelo tegen Heracles en VVV ontvangt PSV in Venlo. FC Emmen reist af naar het zuiden, voor de wedstrijd in Sittard tegen Fortuna.

Dan Ajax. De Amsterdammers lijken opnieuw af te stevenen op het kampioenschap. Op dit moment staan ze met 69 punten op de eerste plaats, met 11 punten voorsprong op nummer 2 PSV. Daarbij komt dat Ajax nog een wedstrijd in moet halen. Het is dus meer dan waarschijnlijk dat de Amsterdammers dit jaar de schaal omhoog mogen houden.

Daarnaast staat Ajax in de kwartfinale van de Europa League. Daar gaat het iets minder soepel dan in de competitie. Tegen AS Roma werd gisteren de heenwedstrijd met 1-2 verloren in de eigen ArenA, waardoor de Amsterdammers aankomende week aan de bak moeten in Rome om de halve finale te bereiken. Na de ontmoeting in Rome aanstaande donderdag staat volgend weekend de volgende belangrijke wedstrijd voor de Amsterdammers op het programma, dan spelen ze namelijk de bekerfinale tegen Vitesse.

Heel hoopvol zijn de statistieken tegen Ajax niet. In Waalwijk speelde we 24 keer eerder tegen de Amsterdammers, waarvan slechts 1 duel werd gewonnen. 7 wedstrijden werden gelijk gespeeld en maar liefst 16 keer werd er verloren.

Vorig jaar gingen we in eigen huis met 1-2 onderuit, na een goal van Bakari. Darren Maatsen kreeg een paar minuten voor tijd nog dé kans op 2-2, maar voor een open doel wist hij de bal niet binnen te schieten.

De grote kans voor Maatsen, vorig jaar in de wedstrijd tegen Ajax

We speelden dit seizoen al twee keer eerder tegen Ajax, twee keer in de ArenA. De eerste wedstrijd was de eerste oefenwedstrijd dit seizoen, de tweede eerder dit jaar de competitiewedstrijd. Beide wedstrijden werden verloren.

Voor het laatste resultaat tegen Ajax in Waalwijk moeten we terug naar het seizoen 2006/2007, toen we 2-2 gelijk speelden door goals van Jan Vertonghen die op dat moment gehuurd was van Ajax en Ruud Berger. De samenvatting van die wedstrijd vind je hier onder.

Scheidsrechter aanstaande zondag is Nijhuis. De ervaren scheidsrechter floot inmiddels meer dan 300 wedstrijden in de eredivisie en fluit zo nu en dan ook internationale wedstrijden. Hij floot ons slechts één keer eerder dit seizoen, namelijk bij de wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax (3-0). In die wedstrijd gaf hij Luuk Wouters na ingrijpen van de VAR de rode kaart.

Nijhuis wordt bijgestaan door de heren Van Zuilen, Balder en Gerrets. De VAR is Van den Kerkhof, die inmiddels 80 eredivisie wedstrijden achter zijn naam heeft staan.

Dan hebben we nog een leuk nieuwtje: We gaan de wedstrijd aanstaande zondag samen met de vrienden van Langstraat FM 90 minuten lang live verslaan, op Langstraat FM. Mocht je dus niet in staat zijn om de wedstrijd via ESPN te volgen, of wil je de wedstrijd graag meemaken met commentaar door RKC-supporters, schakel dan zeker in, rond 16:40 zullen we live zijn!

Zelfs een punt halen tegen Ajax lijkt een ultieme stunt. Het is van belang om geen gekke dingen te doen met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen Willem II, maar wie weet zijn wij aan het eind van dit weekend wel de winnaar van het weekend!

Fijn weekend en tot zondag!

2 reacties
  1. Als Rkc vanwege eventuele schorsingen spelers wil sparen voor Willem II uit, zou ik Sow op de plaats van vd Venne zetten, achter spits Oosting. En Mulder op plaats Touba of Adewoje laten debuteren, maar zeker geen schorsingen voor de volgende wedstrijd oplopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *