Voorbeschouwing FC Groningen – RKC Waalwijk

Het is vrijdag, het weekend staat weer voor de deur, dus dat betekent een nieuwe voorbeschouwing! Morgen (zaterdag) spelen we opnieuw de 16:30 wedstrijd, deze keer uit in Groningen tegen de plaatselijke FC.

We zijn bezig met het neerzetten van een hele mooie reeks. Na het gelijkspel tegen Heerenveen en de overwinningen op Twente en VVV zouden we bij het meenemen van minimaal een punt uit het hoge noorden de geweldige reeks voorzetten.

Ook FC Groningen is bezig aan een meer dan prima eerste seizoenshelft. De Noordelingen staan met 20 punten op een knappe 6e plaats en wisten afgelopen weekend zelfs de volledige buit vanuit Alkmaar mee naar huis te nemen (1-2).

Als we naar het verleden kijken, dan zien we wisselende resultaten. Van de 21 duels in Groningen tegen de FC hebben we er 8 gewonnen, wat meer dan een prima statistiek is. Één van die 8 gewonnen duels is de wedstrijd die werd gespeeld op 5 februari 2012. In dat knotsgekke duel kregen we al binnen een minuut een penalty die werd benut door Ricky ten Voorde en werd er in de 4e minuut een eigen goal gemaakt, voor de 0-2. Verdediger Ramos roste de bal in de tweede helft uit een corner nog in de bovenhoek voor de 0-3, de rest is geschiedenis. Zie hieronder de samenvatting van die wedstrijd!

Ook vorig seizoen leek er aan het begin van de wedstrijd wat in te zitten in en tegen FC Groningen. Dylan Vente had een aantal grote kansen op de openingstreffer, maar wist deze geen van allen te verzilveren waardoor er uiteindelijk met 3-0 werd verloren.

De scheidsrechter morgen is de heer van der Laan. Van der Laan fluit morgen voor de tweede keer een eredivisie wedstrijd, leuk detail: Zijn eerste wedstrijd was de 0-1 overwinning in Almelo tegen Heracles. Hij wordt bijgestaan door de heren De Nas, Inia en Vos. De VAR is de heer van der Eijk.

Wij zullen morgen helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn en de wedstrijd vanuit huis volgen. De wedstrijd wordt morgen uitgezonden op FOX Sports 2.

1 reactie
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *