RKC – PEC afgelast door coronagevallen

Zojuist heeft de club bekend gemaakt dat de wedstrijd vanavond tegen PEC Zwolle niet door zal gaan. Uit de coronatest die gisteren is afgenomen onder de spelers en staf is naar voren gekomen dat 4 selectiespelers en 2 stafleden positief zijn getest op het coronavirus.

In verband met de AVG is het uiteraard niet duidelijk wie er precies besmet zijn geraakt met het Coronavirus. Nadat de uitslag bekend werd heeft de club direct contact op genomen met de KNVB en de GGD. De GGD heeft een eerste bron en contactonderzoek gedaan en de uitslag hier van is dat nog eens 8 selectiespelers in quarantaine moeten omdat zij nauw contact hebben gehad met de besmette spelers. Het aantal spelers dat in zelf-quarantaine moet, kan nog oplopen na verder onderzoek.

Uiteraard heeft dit als gevolg dat de wedstrijd tegen PEC vanavond niet gespeeld kan worden.

Het is afwachten hoe het nu verder gaat. Duidelijk is dat de wedstrijd tegen PEC op een later moment zal worden ingehaald en dat volgend weekend geen probleem zal opleveren omdat er dan geen Eredivisie wedstrijden worden gespeeld in verband met de interlandbreak. De eerste wedstrijd die op het programma staat is de uitwedstrijd in Almelo, tegen Heracles over 14 dagen op 17 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *